Новий Nissan Altima характеристики, комплектації і ціни

N
issan Altima (2019) ціни і комплектація. Технічні характеристики Ніссан Алтіма.

Побудований Altima в Теннессі в 1993 році з тих пір став одним з найуспішніших автомобілів бренду Ніссан в Північній Америці. Щоб задовольнити високий попит, Nissan в даний час виробляє седан на двох заводах в США. П'яте покоління, з річним обсягом продажів понад 250 000 одиниць за останні сім років, на сьогоднішній день є найуспішнішою версією Altima. Але існуючий седан зазнав рестайлінг в 2018 році і був представлений на Нью-Йоркському автошоу.

В переробленому з нуля Altima шостого покоління використовується новий дизайн, заснований на концептуальному автомобілі Vmotion 2.0. В ході редизайну також був представлений новий інтер'єр з додатковими функціями преміум-класу, новими технологіями і, вперше в цьому сегменті. Під капотом справи йдуть ще краще, де Altima отримала не тільки оновлену версію 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна , але і абсолютно новий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Останній замінює старий 3,5-літровий V-6. Як не дивно, новий турбо-чотири - це блок зі змінним ступенем стиснення, який Nissan представив під брендом Infiniti. В цілому Altima шостого покоління - найбільш просунутий седан на цьому ринку, але ми дізнаємося про це в огляді нижче.

КУЗОВ

Фари не такі гладкі, як у концепта Vmotion 2.0, але вони безумовно більш спортивні в порівнянні зі старою Altima.

Нова Altima натхненна концепцією Vmotion 2.0, яку Nissan продемонстрував на автосалоні в Детройті в 2017 році. Седан шостого покоління насправді в значній мірі заснований на концептуальному автомобілі, що значно більше, ніж ви очікуєте від серійної моделі. Пам'ятайте, як нинішня Maxima розділяла багато стилістичних особливостей концепту спортивного седана, коли він з'явився в 2015 році? Тут сценарій ідентичний, що доводить, що Nissan серйозно ставиться до справи і готовий запустити у виробництво деякі зі своїх концептуальних автомобілів без особливих радикальних змін.

Спереду схожість починається з великої V-подібної решітки радіатора з товстої хромованою обробкою з боків і знизу . Цей елемент практично ідентичний концептуального автомобіля за формою і розміром, але має більш тонку стільникову сітку з чорною обробкою, а не з темним хромом. Серійна модель також отримала глянцево-чорну окантовку, яка переходить в грати радіатора в області нижнього бампера.

Фари не такі гладкі, як у концепту, але вони безумовно більш спортивним в порівнянні зі старою Altima. На щастя, Nissan відмовився від незручного форми бумеранга для нового покоління. Бампер також був змінений, але агресивні бічні дефлектори концепт-кара були замінені більш приземленими отворами, включаючи круглі протитуманні фари і трапецієподібні денні ходові вогні.

Новий профіль Altima досить атлетичний завдяки лініям кузова, яка рухається вгору до задньої частини для створення унікального виду, це ще одна функція, запозичена у Vmotion 2.0. Конструкція кузова без центральної стій як у концепту була відкинута, серійна модель може похвалитися товстої задньою стійкою і лінією даху в формі купе. Дрібні деталі, такі як рельєфна бічна спідниця кузова, майже невидима лінія дизайну кузова, що проходить через дверні ручки, і то, як задні ліхтарі поєднуються із задніми крилами, надають новой Altima висококласний вид.

На новом Алтіма ми можемо помітити довшу колісну базу. Хоча новий автомобіль всього на 2,5 см. довший, Nissan вдалося додати майже 5 см. Новий седан також майже на 2,5 см. ширше і на 2,54 см. нижче. Nissan також розробив нові колеса для Altima, доступні в трьох розмірах. Є 16-дюймові диски для базової моделі, 17-дюймові для більш високих комплектацій і додаткові 19-дюймові диски. Останні є прем'єрою для Altima, у якій до сих пір не було таких великих коліс. І в цьому сегменті це теж рідкість.

Задня частина також має натяк на Vmotion 2.0, але вона також певною мірою новаторська і володіє багатьма функціями, властивими попередньої моделі. За винятком трапецієподібної виїмки для номерного знака і незграбних задніх ліхтарів, що звужуються до кришки багажника, тут не так багато деталей, які нагадують мені концепт-кар.

Задній спойлер і бампер схожі між собою, хоча чорна обробка і дифузор в колір кузова, пропоновані в більш дорогих комплектаціях, виділяють новий седан. Nissan також представив пару абсолютно нових кольорів для цієї моделі. Перший називається Scarlet Ember, він має глибокий червоний відтінок, який може міняти відтінок залежно від світла. Ще є Sunset Drift, яскравий помаранчевий колір з унікальним світловідбиівючим пігментом.

В цілому, нова Altima чудова з усіх боків, і схоже, що Nissan щойно вийшов на територію преміум-класу. нещодавно представлена Toyota Camry, що демонструє зовнішній вигляд в стилі Lexus.

САЛОН

Новий інтер'єр відрізняється чудовим дизайном і матеріалами.

Інтер'єр нової Altima значно відрізняється від свого попередника. Він не тільки «чистіше» і простіше в області приладової панелі, що стало тенденцією в автомобільній промисловості в останні роки, але і відрізняється чудовим дизайном і матеріалами. Хоча це не обов'язково відноситься до базової моделі, коли мова йде про більш дорогих комплектаціях, які мають двобарвну компоновку і навіть дерев'яне облицювання панелі приладів.

Nissan також значно поліпшив технічну начинку, пропонуючи тепер семидюймову цифрову приладову панель і Восьмидюймовий мультимедійну систему на центральній консолі. Стандартна мультимедійна система NissanConnect включає в себе Apple CarPlay і AndroidAuto, телефонну систему гучного зв'язку Bluetooth і потокову передачу звуку, помічник по обміну текстовими повідомленнями в режимі гучного зв'язку і розпізнавання голосу Siri Eyes Free/Google Assistant. Доступна сумісність з Apple Watch, Android Wear і Alexa Skill ставить Altima вище конкурентів в технічної комплектації.

Список опцій також включає в себе навігацію і послуги NissanConnect з новими бездротовими оновленнями, Premium Traffic в реальному часі і диспетчером пристроїв Bluetooth.

У Altima як і раніше використовуються сидіння від компанії Zero Gravity, але вони були оновлені з додаванням піноматеріала подвійної щільності і додаткової підтримки. Перфоровані шкіряні вставки не є обов'язковими, як і восьмирівнева настройка і функція пам'яті для сидіння водія.

Дистанційний запуск двигуна з інтелектуальним клімат-контролем також на останній моделі Altima, але тільки за додаткову плату. Аудіосистема Bose Premium Audio з дев'ятьма динаміками, включаючи новий цифровий підсилювач з вісьмома каналами і функцією активного шумозаглушення, також можна знайти в списку опцій.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Nissan Altima як і раніше пропонує на вибір два двигуни, починаючи з 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна без наддуву. Незважаючи на те, що він зберігає конфігурацію попереднього 2,5-літрового двигуна, цей агрегат насправді є значним оновленням, так як 80% його внутрішніх компонентів є новими або модернізованими. Чотирициліндровий двигун розрахований на 188 к.с., що на дев'ять кінських сил більше, ніж у старого двигуна. Nissan заявляє, що оновлений двигун відрізняється поліпшеними характеристиками шуму, вібрації та динаміки, а також підвищеної економією палива і чистішими викидами.

Більш важлива новина пов'язана з тим, що старий 3,5-літровий двигун V-6 був повністю замінений. Хоча Nissan відомий випуском нових автомобілів без значних поліпшень в цій області, японці фактично відмовилися від V-6 для Altima і замінили його радикально іншим двигуном. Цей новий двигун 2,0 літровий і використовує тільки чотири циліндри, а й має турбонаддув з перемінним стисненням, такий двигун стоїть і на Infiniti QX50.

Старий 3,5-літровий V-6 був замінений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном зі змінним ступенем стиснення.

Завдяки вдосконаленій системі, яка безперервно збільшує або зменшує підйом поршнів для зміни ступеня стиснення від 8:1 (для високої продуктивності) до 14:1, чотирициліндровий двигун забезпечує продуктивність, аналогічну шестициліндровому, але зі значно більшою економією палива. Зокрема, агрегат видає 248 к.с.

Седан шостого покоління - перша Алтима, яка використовує систему повного приводу. Доступна на всіх рівнях комплектації моделей з 2,5-літровим двигуном, система AWD використовує удосконалене управління поділом крутного моменту, яке автоматично розподіляє навантаження на колеса до 50:50 між осями. Це означає кращу продуктивність, більш впевнену їзду в будь-яких погодних умовах.

Коробка передач Xtronic залишається стандартною для всіх моделей, але тепер в ній використовується розширена зона блокування для підвищення ефективності. Підрульові перемикачі доступні в моделі Altima SR.

Nissan також втрутився в систему підвіски, рульового управління і управління ходовою частиною нової Altima. Ось найголовніші з них однотрубні задні амортизатори, додані підсилювачі підвіски для поліпшення реакції автомобіля без шкоди для регулювання геометрії підвіски. Новий інтегрований модуль динаміки (IDM) додає інтелектуальне управління рухом, відстеження руху і управління динамікою транспортного засобу, такий же IDM, є і у седана Maxima. Як і раніше, модель SR отримала унікальну настройку підвіски і шасі для більш спортивного управління.

БЕЗПЕКА

Нова Altima знаменує собою ще одну прем'єру в області безпеки, ставши першим автомобілем в цьому сегменті, що використовують напівавтономні функції. Оснащений в стандартній комплектації Nissan Intelligent Mobility з ProPILOT Assist в комплектації SV і SL, Altima знижує навантаження на водія при водінні, управлінні і гальмуванні при певних умовах. ProPILOT Assist також допомагає автомобілю залишатися в центрі смуги руху, орієнтуватися в повільному потоці з частими зупинками, підтримувати задану швидкість транспортного засобу, а також зберігати дистанцію до авто що перед вами.

Використовуючи камеру, радар, датчики і електронний модуль управління, ця функція потенційно може допомогти знизити небезпеку водіння і додати простоти в управління автомобілем, з яким водієві доводиться щодня стикатися з інтенсивним рухом на шосе.

Також новинкою для седана є система автоматичного гальмування, яка допомагає водієві виявляти нерухомі об'єкти при русі заднім ходом. Система повідомляє водія візуальними і звуковими попередженнями і при необхідності включає гальма, щоб уникнути зіткнення. Автоматичне гальмування входить в пакет Nissan Safety shield 360, який також включає автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, попередження про виїзд з смуги руху, попередження про сліпі зони, попередження про рух ззаду і систему авто перемикання дальнього світла.

ЦІНА

Altima шостого покоління буде пропонуватися в п'яти комплектаціях: S, SR, SV, SL і Platinum. Всі вони в оснащені 2,5-літровим двигуном і доступні з повним приводом. Моделі Altima SR і Platinum доступні з 2,0-літровим двигуном VC-Turbo, але ці версії не можуть бути оснащені AWD. Ексклюзивна комплектація на основі Platinum VC-Turbo буде пропонуватися в обмеженій кількості.

Поточна роздрібна ціна Altima становить від 23 260$, тому новий седан може коштувати приблизно від 25 000$. Ціна на топову модель може вирости з 33 630$ до приблизно 35 000$.

ВИСНОВОК

Повинен сказати, що я вражений новою Altima. У ньому є все необхідне для залучення ще більшої кількості клієнтів в дилерські центри, починаючи з зовнішнього дизайну, який тісно пов'язаний з концептуальним автомобілем. Салон просторий і ергономічний, а його дизайн не тільки не поступається конкурентам, а й виділяється в технічному оснащенні. Функція ProPILOT дає йому ще більшу перевагу перед Honda і Toyota, і абсолютно очевидно, що Altima тут для того, щоб встановлювати нові тенденції, а не слідувати за існуючими. Нарешті, ми отримуємо гарну альтернативу міцному, але старому 3,5-літровому V-6 у вигляді чотирициліндрового двигуна, який не тільки більш ефективний, але і виводить на ринок нові технології. В останні роки Altima дуже добре зарекомендувала себе в США, продавши більше 300 000 одиниць в рік, і Nissan мабуть не дуже хотів облажаться. Я гадаю, що Nissan правильно попрацював з цим редізайном, і у Altima нарешті є шанс піднятися над Honda Accord. Звичайно, я все ще хочу побачити гібрид і справжню версію Nismo від Altima, але на даний момент Nissan продає найбільш просунутий седан в цій ніші.

КОНКУРЕНТИ

Toyota Camry

Altima йде проти жорсткої конкуренції в цій ніші, починаючи з популярної Toyota Camry. Нова Camry, модернізована в 2017 році, має дивно спортивний дизайн, який запозичує елементи у орієнтованого на розкіш бренду Lexus. Новий салон седана виглядає більш висококласним, ніж раніше. Орієнтована на водія приладова панель і центральна консоль. Цифрова комбінація приладів і високоякісні матеріали доводять, що Toyota більше не виробляє нудні автомобілі. Під капотом базова модель поставляється з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 203 к.с, і 3,5-літровий агрегат з 301 к.с. На відміну від Nissan, Toyota також пропонує гібридну модель із загальною потужністю 208 к.с. Ціна на нову Camry починається з 23 495$, а модель V-6 - від 34 400$. Гібридна версія продається за ціною 27 800$.

Читайте наш повний огляд Toyota Camry тут.

Honda Accord

Accord - ще одне гучне ім'я в цій ніші, яке загрожує Toyota в цьому сегменті. Як і Camry, Accord в своєму останньому поколінні зазнав серйозних змін. Представлений в 2015 році, нинішній Accord є більш спортивним, елегантнішим, але також і більш розкішним і просторим. Салон Акорду може бути не такою спортивної, як у Camry, але у неї простий і зрозумілий дизайн, який радує око. Всі моделі поставляються з багатокутної камерою заднього виду і дзеркалом водія з розширеним оглядом, в той час як комплектація Touring оснащена автоматичними фарами дальнього світла, вперше для Accord. Apple CarPlay і Android Auto також були представлені на останній моделі. Двигун 2,4-літровий чотирициліндровий, який видає 185 к.с. Переходячи до V-6, 3,5-літровий агрегат Honda хороший на 278 к.с. Також доступна гібридна модель. Ціни починаються з 22 455$ і доходять до 30 920$ за топову модель. Гібрид коштує 29 605$ без урахування опцій.

Читайте наш повний огляд Honda Accord тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!