McLaren 600LT Spider 2020 характеристики, комплектації та ціни

M
cLaren 600LT Spider - один із небагатьох спортивних автомобілів з відкидним верхом, у якому практично немає компромісів у порівнянні з купе. Він лише на 50 кг. важче, ніж версія з фіксованим дахом, але, крім того, 600LT Spider видає ті ж 592 л.с. та 620 Нм крутного моменту від 3,8-літрового двигуна V-8 з подвійним турбонаддувом. Виверт? Він коштує майже на 50 000 $ більше, ніж 570S Spider, який McLaren використовував як відправну точку для LT.

Знову ж таки, LT означає «довгий хвіст», але ця машина не має довгого хвоста, про який можна було б говорити, це просто данина поваги McLaren F1 GTR, який переміг у Ле-Мані 22 роки тому.

McLaren сказав, що виробництво буде обмежено «слотами для збирання, запланованими для інших моделей Sports та Super Series». Єдина проблема з 600LT Spider, відверто кажучи, полягає у існуванні Ferrari 488 Pista Spider з його 710 л.с. і 770 Нм крутного моменту, який, ймовірно, швидше, хоч і коштує набагато дорожче.

КУЗОВ

McLaren 600LT Spider - ще один дуже швидкий автомобіль з обмеженим тиражем з Уокінга, який вразить практично будь-кого, кому пощастить сісти за кермо та керувати ним. То чому це важливо? Ми спостерігаємо, як виробники суперкарів випускають модель за моделлю настільки, що майже втомлює відстежувати все, що відбувається. Отже, для тих, хто вже втомився відстежувати моделі McLaren з їх комбінаціями цифр і літер, ось що вам потрібно знати: 600LT - це легша, спритна, швидка і готовіша до треку версія 570S. По суті, це на голову нижче за чарівний 675LT, який сам по собі є оновленою версією 650S.

Версія Spider дуже проста: McLaren взяли 600LT, відрізав дах, встановив на її місце складений дах, який складається між двома фіксованими контрфорсами автомобіля, і підписав 600LT Spider.

Аеродинаміка мало змінилася, як і механічні компоненти. У нього такий же двигун, як у 600LT, і загалом ті ж технічні характеристики. Іншими словами, якщо вам подобається 600LT, але ви хотіли б насолоджуватися ним по звивистих дорогах Французької Рів'єри з вітром, що дме вам у волосся, 600LT Spider - найкращий автомобіль.

600LT, за словами McLaren, п'ята в історії LT модель компанії.

Носова частина 600LT Spider кругла з краплеподібними фарами більшого розміру, більше ніж, наприклад, 675LT. Під фарами в носі розташовані два основні повітрозабірники. Зовнішній край повітрозабірників є лінією, що продовжує вниз контур самих фар. Потім ця лінія перетинається з нижньою частиною передньої панелі з вуглецевого волокна, яка має тунелі, які спрямовують повітря до гальм. Є також два внутрішніх тунелі меншого розміру, які проходять по обидва боки носа.

Гострий кінчик передньої частини ще більше підкреслюється наявністю двох складок, які йдуть від передніх стійок до переднього капота ліворуч і праворуч від значка McLaren. На передніх крилах є додаткові ґрати для вентиляції.

Бічна частина автомобіля досить цікава із забарвленими в чорний колір задніми контрфорсами, що виступають бічними спідницями, які піднімаються з обох кінців, з логотипом 600LT, приклеєним до частини кузова у вигляді плавця спереду, та чорним елементом стилю, що проходить через двері та передні крила. Цей останній елемент включає вентиляційні отвори задньої частини. Однак, коли дивитися на профіль автомобіля, ви не помічаєте, що дифузори виступають далі за лінію дверних панелей, яка насправді трохи втоплена вздовж цього чорного контуру. Ось чому весь цей елемент – точна копія старого логотипу McLaren із 70-х років.

Задня частина 600LT Spider – складне місце для опису. У вас є не гладкі крила, які поступаються місцем розширенням з вуглецевого волокна відразу за задніми колесами, у вас є гігантський дифузор, тонкі світлодіодні задні ліхтарі і це функціональне і серйозне аеро крило.

Самі задні ліхтарі повторюють форму фар, але це лише контур.

Сама форма нагадує червоний елемент нинішнього логотипу McLaren, лише трохи ширший. Між задніми ліхтарями, які можуть нагадувати вам звернені вниз літери C, є два вентиляційні отвори. Більшість задньої панелі покрита вуглецевим волокном, що виходить з-під днища автомобіля. Притискне крило розташоване прямо над задніми ліхтарями, а два вихлопні патрубки у вигляді гармат розташовані позаду них у безпосередній близькості від кришки двигуна. Під центральною панеллю ззаду розташовані індикатори та дифузор.

Габаритні розміри McLaren 600LT Spider
Кількість місць 2 м
Довжина 4 604мм
Ширина 2 095мм
Висота 1 196мм
Споряджена маса 1 406кг

САЛОН

Інтер'єр 600LT Spider такий самий, як і в купе.

Коли ви відкриваєте двері, перше, що ви помічаєте, це дуже високі дверні пороги з вуглецевого волокна з написом 600LT.

Вони є ознакою шасі з вуглецевого волокна Monocell II, яке так добре утримує 600LT Spider, що інженерам McLaren не знадобилося додаткове посилення шасі після зняття фіксованого даху. Звичайно, високі пороги означають, що сідати і виходити – не найлегше завдання, але без даху це значно простіше, ніж у купе.

Опинившись усередині, вас обіймають ковшеподібні сидіння із вуглецевого волокна і запрошують взятися за напівкругле кермо перед вами. Саме кермо має обода з вуглецевого волокна і позбавлене кнопок, за винятком двох вимикачів, які стирчать ззаду. Пелюстки розташовані у стандартній позиції. Цифровий дисплей повідомляє вам все, що вам потрібно знати під час керування, і ви також отримуєте центральний екран мультимедійної системи.

Цей вертикальний екран невеликий і розташований над деякими пластиковими кнопками, включаючи основну ручку керування, на якій надрукований логотип McLaren.

Вам доведеться відмовитися від усього, що знаходиться на центральній консолі, якщо ви хочете досягти мінімальної ваги 1297 кг.

Як рекомендує McLaren, можна піднімати або опускати жорсткий дах на швидкості не більше 60 км/год.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

За сидіннями знаходиться той же допрацьований 3,8-літровий двигун V-8 M838TE з подвійним турбонаддувом, а також достатньою потужністю, щоб нагадати вам, що ви не володієте безнаддувним суперкаром. Двигун потужний системою мастила з сухим картером і ті ж оновлення щодо охолодження, що і купе.

Оскільки у Spider такий самий ультракороткий титановий вихлоп, він може похвалитися тими ж характеристиками, що й купе, але при цьому лише на 50 кг. важче.

Додаткові кілограми прибувають через дах із електронним керуванням.

Так, шасі з вуглецевого волокна Monocell II досить міцне, щоб не вимагати додаткових елементів для посилення його поперечної жорсткості, але ви зможете знизити вагу до 1297 кг, тільки якщо забезпечите свій автомобіль мінімальними зручностями та найлегшими деталями. Для початку вам знадобиться MSO Clubsport Pack, який коштує близько 23 400$ сам по собі, який додає багато вуглецевих частин. Потім вам доведеться відмовитись від сидінь P1 і перейти на легші від Senna.

Вам також доведеться скасувати встановлення системи клімат-контролю, так і радіо, а також титанових колісних гайок, які зменшують вагу цих чудових 10-спицевих магнієвих дисків діаметром 19 дюймів спереду та 20 дюймів ззаду. Шини, що поставляються із заводу на цей автомобіль, - Pirelli P-Zero Trofeo Rs.

Тільки тоді ваш 600LT Spider буде легшим, ніж Ferrari 488 Pista Spider, хоча розрив у 108 к.с. залишиться.

Як і у випадку з іншими автомобілями McLarens, потужність передається на колеса через 7-ступінчасту коробку передач SSG з подвійним зчепленням.

Ще одна особливість McLaren – відсутність заднього диференціала з блокуванням. McLaren відмовляється від цієї настройки для відкритого диференціала з гальмівним керуванням.

Підвіска 600LT Spider, як і інших автомобілів спортивної серії, має подвійні поперечні важелі на всіх чотирьох кутах з адаптивними амортизаторами та стабілізаторами поперечної стійкості. Однак 570S виграє від наявності гідравлічно пов'язаної системи підвіски Pro Chassis Control, але McLaren не поставила її на 600LT, щоб заощадити кілька кілограмів.

600LT Spider вражає вже з тим, що час від 0 до 100 км/год становить менше 3 секунд.

Подумайте про це, Carrera GT розігнався до 100 км/год на цілу секунду повільніше, і він мав 612 к.с. Фактично, 600LT Spider розганяється до 100 км/год так само швидко, як легендарний McLaren F1.

Технічні характеристики McLaren 600LT Spider
Двигун: 3.8i
Тип двигуна: ДВС
Тип топлива: Бензин
Об'єм двигуна, куб.см: 3799
Розташування циліндрів: V-подібне
Количество цилиндров: 8
Кількість клапанів: 32
Ступінь стиснення: 8.7:1
Потужність, к.с.: 600
Оберти макс. потужності, про./хв.: 7500
Обертаючий момент, Нм: 620
Оберти макс. моменту, про./хв.: 5500-6500
Максимальна швидкість, км/год.: 324
Час розгону (0-100 км/год), з: 2.9
Витрата палива (змішаний цикл), л. на 100 км: 12.6
Коробка передач: 7-авт SSG
Тип коробки передач: Робот 2 зчеп

ЦІНА

McLaren 600LT Spider з кузовом із MSO коштує недешево.

Його базова ціна становить 259 000 $, тому без усіх речей, які роблять його легшим, ніж його конкуренти за класом.

Навіть з урахуванням базової ціни Spider на 20 610 $ дорожче купе. Чи варте того? Що ж, погляньмо на його конкурентів.

Вартість Huracan Performante Spyder починається з 308 859 $, у той час як Ferrari 488 Pista Spider має бути ще дорожче. Версія з жорстким дахом вже коштує 350 000 $, а зазвичай версія з відкритим верхом на 20-40 000 $ дорожча. 600LT Spider, звичайно, також дешевше початкової запитуваної ціни 675LT - 372 600 $. Однак 570S Spider обійдеться вам всього в 208 800 $, і вам потрібно вирішити, чи коштує 600 LT додаткових 51 000 $ або двох новеньких Mazda 6 чи Audi A4.

ВИСНОВКИ

McLaren значно покращила свою лінійку моделей за останні кілька років, і 600LT є «живим» доказом цього. Версія без даху має повне право бути таким же приголомшливим, як купе, і серйозним конкурентом Huracan Performance Spyder та 488 Pista Spider, будучи при цьому дешевшим за обох.

Так, ви не отримаєте драми клиноподібного кузова Huracan та його гучного безнаддувного V-10 або заздрісних поглядів усіх, хто дізнається, що ви керуєте Ferrari, але яке це має значення? Зрештою, це залежить від покупця, але якщо ви купите цю машину, щоб використовувати її за призначенням, ви зовсім не розчаруєтеся.

  • Так само швидка, як купе, без втрати жорсткості конструкції
  • Легше, ніж конкуренти Ferrari та Lamborghini
  • Зберігає коротку вихлопну систему, яка виходить прямо з двигуном і має здорову тенденцію час від часу вивергати полум'я

  • 260 000$ без MSO Clubsport Pack та інших опцій зниження ваги

КОНКУРЕНТИ

Lamborghini Huracan Performante Spyder

Як і McLaren, екстремальний Huracan з відкритим верхом також має 7-ступінчасту коробку передач з подвійним зчепленням. Однак, на відміну від McLaren, цей італійський чистокровний оснащений атмосферним 5,2-літровим двигуном V-10, що розвиває 640 к.с. Незважаючи на це і наявність активної аеросистеми ALA, Performante Spyder потрібно приблизно стільки часу, щоб розігнатися до 100 км/год. Це може бути пов'язано з тим, що Lambo важить 1507 кг, що на 123 кг. більше, ніж купе, та на 210 кг. більше, ніж 600LT Spider.

Як і McLaren, Performante має фіксоване заднє крило з вуглецевого волокна, рокери з вуглецевого волокна, елементи інтер'єру з вуглецевого волокна та нижню кромку з вуглецевого волокна в передній частині. Таким чином, вони дуже схожі, але у McLaren немає механізму кермового керування. Це цікава функція Lamborghini, яка є додатковою та працює тільки в режимі водіння Corsa. Ця система в основному змушує вас менше повертати кермо, щоб отримати той же кут повороту.

Залежно від режимів руху активна аеросистема пропонує менший чи більший опір. Речі, які насправді рухаються - це закрилки, які можуть навіть діяти незалежно, щоб допомогти вам краще повертати, знову ж таки, якщо ви їдете по дорозі. Performante Spider з його приголомшливим двигуном V-10, який забезпечує максимальну потужність при 8400 об/хв і оснащений титановими клапанами, можливо, привабливіший варіант, але він також повільніший і дорожчий. Але «Lamborghini» завжди буде більш яскравим і пізнаваним ім'ям, ніж «McLaren».

Читайте наш повний огляд Lamborghini Huracan Performante Spyder тут.

Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari, тим не менш, є найпростішим і найвідомішим брендом з безлічі, і за останнє десятиліття або близько того він увійшов до ритму, який ефективно підштовхують конкурентів до повернення на креслярські дошки, і робити щось нове. І як високо вони піднімають планку наступного разу?

Феноменальний 3,9-літровий V-8 з подвійним турбонаддувом, потужністю 710 к.с. і 770 Нм крутного моменту. Якимось чином Ferrari вдалося зберегти вагу купе та Spider на рівні 1380 кг. - все ще на 83 кг. більше, ніж у McLaren.

Pista Spider розганяється від 0 до 100 км/год за 2,8 секунд і досягає максимальної швидкості 340 км/год, тому додана вага ніяк не впливає на продуктивність. Звичайно, ви повинні використовувати всі легкі компоненти, які пропонує Ferrari для 488 Pista Spider.

Ferrari також має активну аеродинаміку і масивний отвор у передній частині, який забирає повітря і направляє його вздовж кузова до задньої частини. «Ferrari Dynamic Enhancer», який є новим налаштуванням управління бічною динамікою, яка, як кажуть, робить «водіння на межі більш інтуїтивним, керованим і передбачуваним». Вам потрібно вирішити, чи має значення вам логотип Ferrari на капоті.

Читайте наш повний огляд Ferrari 488 Pista Spider тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!