Характеристики, комплектації та ціни Skoda Fabia 2015

Ш
кода Фабія 3 ціни та комплектація. Огляд хетчбека Fabia III з технічними характеристиками.

Fabia є найбільш продаваною моделлю Skoda після Octavia, та станом на 2015 рік було продано понад 3 мільйони моделей. Щоб зберегти цей результат, Skoda вважала за необхідне переробити Fabia.

У третьому поколінні Fabia перетворилася на автомобіль, який сидить нижче та ширше, а також має ще більшу вагу в порівнянні зі своїм попередником. Зовні автомобіль має ширші фари та широку повітряну заслінку з гладким бічним профілем і більш квадратною задньою частиною. Всередині автомобіль виглядає ширшим, з більшим пасажирським простором та збільшеним вантажним відсіком.

Нова інформаційна система, заснована на технології VW MIB, яка забезпечує підключення смартфона через Mirrorlink та SmarGate – вперше для будь-якої Skoda. Під капотом є вибір з 2 бензинових двигунів, розрахованих на потужність від 59 до 109 к.с., та одного дизельного двигуна потужністю 88 та 103 к.с. Непогано для маленького хетчбека.

Ми хотіли б бачити кращі матеріали інтер'єру, а також найкраще припасування та оздоблення, але автомобіль коштує нижче 17 000 $, так що в цій ціновій категорії ви можете тільки чекати багато чого. Конкуренція також велика, з такими моделями, як Ford Fiesta, Volkswagen Up та декількома іншими крихітними хетчбеками, які з тривогою борються за звання найкращого в цьому конкурентному сегменті. Як каже історія, Skoda сподівається, що нова Fabia і далі користуватиметься великим попитом, як моделі першого та другого покоління. Як би там не було, ознайомтеся з повним оглядом нижче, щоб побачити, як він конкурує на ринку.

КУЗОВ

Як третє покоління лінійки Fabia, Skoda вважала за необхідне наповнити хетчбек новим дизайном, який стане «спортивнішим і емоційно насиченим».

«Вперше автомобіль Skoda включає елементи дизайну, розроблені в рамках дослідження VisionC, - говорить Франк Велш, член ради директорів Skoda з технічного розвитку. «Ми також передали деякі риси наших ралійних автомобілів, щоб створити саму емоційно насичену Fabia з тих, що будь-коли існували», - говорить Велш.

В цілому автомобіль виглядає не одноманітним, з гострішими кутами і більш мускулистими рельєфами кузова.

За розмірами нова Fabia на 0,76 см. коротше, на 8,89 см. ширше і на 3 см. нижче за попередню модель. Ширина дозволяє використовувати ширші фари та нижчу передню повітряну заслінку з протитуманними фарами. Фари мають чорні внутрішні корпуси, оновлені. На капоті є виразніша складка, що йде в поздовжньому напрямку від переднього значка до лобового скла. Ця складка відбивається на боках. Стійки стали тоншими, а задня стійка також трохи вигнутіша.

Це також стосується задньої частини, де закруглена задня частина була трохи змінена на більш квадратну з декількома горизонтальними конструктивними особливостями. Форма задніх ліхтарів змінилася, і вони отримали контрастну чорну окантовку. «Відповідно до традицій чеської склоробства, кожна деталь була відполірована, щоб досягти чудового світіння», - заявляє Skoda. Покупці можуть вибрати Fabia з чотирма різними варіантами фарбування для даху, корпусів дзеркал та коліс, та доступні 15 різних кольорів для кузова.

САЛОН

Усередині зроблено ще більший акцент на вибір кілька різних колірних комбінацій. Збільшені зовнішні розміри також означають, що всередині більше місця – задня частина має заявлену найкращу у своєму класі місткість багажника (330 літрів, яка збільшується до 1150 л. при складених задніх сидіннях).

Незважаючи на те, що нова модель загалом нижча, передні пасажири отримують трохи більше місця для голови.

Нова інформаційна система Fabia вперше для Skoda оснащена можливостями підключення MirrorLink та SmartGate. Вони засновані на технології модульної інформаційної матриці (MIB) Volkswagen і відкривають широкий спектр доступних програм за допомогою 6,5-дюймового сенсорного дисплея з функцією «змахування». Також є три радіосистеми на вибір.

MirrorLink забезпечує швидке сполучення зі смартфонами для відображення та роботи вибраних програм на інформаційному екрані Bolero. SmartGate дозволяє відображати, зберігати та використовувати вибрані дані про транспортний засіб, наприклад, за допомогою програми Drive, яка повідомляє водію, наскільки ефективно він керував автомобілем у цій поїздці. Додаток MFA Pro відображає функції бортового комп'ютера та вмісту багатофункціонального дисплея на смартфонах водія. Skoda заявляє, що у майбутньому зробить доступними додаткові програми. Дизайн заснований на технології VW MQB, яка включає електричну архітектуру, блоки управління, комбінацію приладів, інформаційні та допоміжні системи.

Ще одна новинка Skoda - KESSY (система входу та виходу без ключа), яка автоматично блокує/розблокує двері та запускає двигун. Є також нові передні та задні датчики паркування, причому передні датчики йдуть із новою моделлю. Також доступна камера заднього виду.

Rain-Light Assistant об'єднує датчики двірників та фар для забезпечення оптимальної частоти роботи склоочисників та автоматичного увімкнення/вимкнення фар. Існує нова система C-EPS (колонно-електричне кермо), для економії ваги і палива, замінюючи електрогідравлічний підсилювач керма, який використовувався в попередній моделі. Нагорі можна встановити додатковий панорамний скляний дах.

Skoda заявляє, що нова Fabia оснащена 17 функціями Simply Clever, які додають додаткову функціональність. До них відносяться: скребок для льоду в лючці паливного бака, підставка в підсклянці спереду для вашого смартфона або планшета, сітки для зберігання, тримачі для пляшок у задніх дверях та спеціальний утримувач для пляшок у бардачку. У багажнику також є тримачі, гачки та сітки, щоб утримувати все, що ви везете, на місці.

ДВИГУН

Навіть із додатковими технологіями нова Fabia майже на 65 кг. легше і на 17% ефективніше за попередню модель. Найпростіша комплектація (включаючи 1,0-літровий трициліндровий двигун MPI) довела споряджену масу до 1012 кг.

Найменша вага означає, що двигун може виконувати свою роботу набагато ефективніше. Цим покращенням також сприяє лінійка двигунів наступного покоління та підвищена аеродинамічна ефективність кузова.

Покупці Fabia можуть обирати між чотирма бензиновими двигунами та трьома дизельними двигунами.

Кожен із двигунів оснащений вбудованою системою старт-стоп та системою рекуперації енергії гальмування. Вихідна потужність варіюється від 59 до 108 к.с. для бензинових агрегатів та від 74 до 104 к.с. для дизелів. Варіанти трансмісії включають механічну або автоматичну коробку передач DSG.

Завдяки новому електромеханічному рульовому управлінню, переробленим опорам двигуна, трохи подовженій колісній базі (0,5 см.) нова Fabia прагне знайти баланс між комфортом та стійкою їздою. У стандартну комплектацію входить удосконалене електронне блокування диференціала для кращого зчеплення з дорогою на поворотах.

БЕЗПЕКА

Нова Fabia відрізняється покращеними функціями безпеки. Є додатковий передній помічник з вбудованою функцією екстреного гальмування в місті, щоб знизити ризик наїзду ззаду на перед об'єкт, що стоїть, передчасний обмежувач, який визначає втому водія і новий обмежує заданого значення швидкості. Також є нова функція Hill Hold Control для запобігання відкату на ухилі. Нарешті, для додаткового захисту встановлено до шести подушок безпеки.

КОМПЛЕКТАЦІЇ

Нова Skoda Fabia доступна в трьох різних комплектаціях: S, SE і SE L. Стандартна комплектація для S включає електрично регульовані дзеркала заднього виду з підігрівом, цифрове радіо DAB і Bluetooth. SE додає 16-дюймові легкосплавні диски Mato, кондиціонер з ручним керуванням та Radio Bolero (управління телефоном, MirrorLink, USB, SD-карта). SE L оснащений світлодіодними денними ходовими вогнями, триспицевим багатофункціональним шкіряним кермовим колесом з радіо, а також круїз-контролем.

ЦІНА

Доступна зараз нова Skoda Fabia коштує від 16 146 $ за комплектацію S, SE - 19 436 $, а SE L - 20 731 $.

Двигун КПП AWD
1.0 TSI (95 к.с) 5-МКП 2WD
1.0 MPI 75 к.с. 5-МКП 2WD
1.0 TSI 95 к.с. 5-МКП 2WD
1.6 MPI 110 к.с. 6-АКП 2WD

ВИСНОВОК

Для багатьох Fabia є відмінним співвідношенням ціни і якості. Фактично, за ці роки автомобіль отримав безліч нагород і похвал, у тому числі премію Red Dot Design Award, Золоте кермо, Автомобіль компанії року, Найдоступніший малолітражний автомобіль на AutoTrophy, Кращий малолітражний автомобіль вартістю менше 19 436 $ на Caravan. Маленький автомобіль року шотландської групи письменників-автомобілістів.

Це нове покоління, мабуть, зміцнює цю позицію. Нові розміри та зовнішній дизайн - явне покращення. У салоні покращено оснащення, а менша маса робить просто не надто потужний двигун яскравішим..

Єдине явне недогляд, що я бачу, - це малопотужний двигун. Враховуючи ралійну спадщину Skoda, було б непогано, якби авто отримало щось потужніше, щоб не обмежуватися лише надефективними силовими установками. Складне завдання, але, враховуючи ціновий діапазон, який Skoda розглядає з Fabia, я не думаю, що він повністю виходить за межі норми невеликого хетчбека.

Проте, з огляду на всі обставини, це практичний, добре оснащений, солідний вибір за власний кошт. А ми простежимо, чи Skoda зможе продовжити переможну серію в цьому сегменті серед конкурентів..

КОНКУРЕНТИ

Ford Fiesta

У той час як деякі хетчбеки мають найкраще стандартне обладнання, а деякі – кращу практичність, на славу Fiesta – це шасі та керованість, створені для задоволення. 1,6-літрова модель EcoBoost ST з турбонаддувом вищого класу може розігнатися до 100 км/год за 7 секунд і розвивати максимальну швидкість трохи менше 225 км/год. Він також поставляється з 17-дюймовими колесами, радіо DAB, USB-входами та обігрівом вітрового скла. Ціни на Fiesta починаються з 15 452 $ і досягають 29 541 $.

Читайте наш повний огляд Ford Fiesta тут.

Volkswagen Up

Цей VW може похвалитися чудовою німецькою обробкою, він трохи дорожчий, ніж його конкуренти, але він підкріплений вдосконаленими двигунами та чудовою ходовою якістю. Матеріали, використані в інтер'єрі, створюють відчуття вищої якості, ніж у Skoda, і, хоча стандартного призначення може дещо не вистачати, глянсові панелі, хромована обробка та пластмаси верхньої полиці надають інтер'єру відчуття шикарного авто у порівнянні з конкурентами у даному сегменті. Ціни починаються з 13 350 $, і піднімаються до 37 355 $ за топову модель e-up 82 BEV.

Читайте наш повний огляд Volkswagen Up тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!