Lamborghini Huracan EVO Spyder 2020 характеристики, комплектації та ціни

L
amborghini Huracán був представлений в 2014 році як модель початкового рівня нового покоління італійського виробника суперкарів, слідуючи незмінно популярного Lamborghini Gallardo. У січні 2019 року Lamborghini представила друге покоління Huracán EVO Coupé, а тепер Raging Bull піднімає планку гору з Huracán EVO Spyder на Женевському міжнародному автосалоні 2019 року. Huracán EVO Spyder, що займає друге місце в сучасному модельному ряду V-10 Lambo, оснащений тими ж комплектуючими, що і хардтоп, включаючи атмосферний 5,2-літровий силовий агрегат, компоненти адаптивної підвіски та приголомшливу аеродинаміку.

КУЗОВ

Як і очікувалося, зовнішній вигляд Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 повністю повторює стиль попередньої моделі купе з закритим верхом, і в конструкції кузова знову використовуються алюміній і вуглецеве волокно.

Тим не менш, Spyder доповнює цей разючий елемент дизайну, замінюючи жорсткі елементи даху новим механізмом складного даху.

М'який верх зроблений з легкого брезентового матеріалу, для його відкриття і закриття використовується електрогідравлічний привід. Водії можуть активувати дах за допомогою однієї кнопки на центральній консолі і вся операція займає 17 секунд і її можна виконати на швидкості до 50 км/год.

Як завжди, переходимо до стилю кузова Spyder Huracán EVO абсолютно новий естетичний вигляд, ще більше підкреслюючи низьку посадку та надширокий кузов. Однак, незважаючи на відсутність металевого даху, аерокомпоненти Huracán EVO Spyder, більшість з яких запозичені з купе, як і раніше, створюють «більш ніж у п'ять разів притискну силу та обтічність, ніж оригінальний Huacán Spyder».

Спереду ви побачите знайомий передній бампер з яскраво вираженим переднім спліттером і незграбними повітрозабірниками. Корпуси фар являють собою "галочки", які переходять назад в крила, що масивно розширюються, а характерні лінії на капоті підкреслюють гостроту передньої частини.

Якщо дивитися на сторони, профіль Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 трохи відрізняється від профілю купе, особливо це помітно в області верхніх дифузорів біля задніх бічних панелей.

Представники Lamborghini кажуть, що коли дах опускається, пара дифузорів "плавників" кольору кузова піднімається, додаючи більше драйву силуету автомобіля.

EVO Spyder отримав дизайн задньої частини, натхненний гоночними мотоциклами і гоночними версіями Huracán. Задній дифузор, задні ліхтарі та центральна вихлопна система виглядають ідентично тому, що ми бачимо на купе попередньої моделі, з двома закругленими трубами, що видають хороші звуки, і вбудованим спойлером з прорізами, що утримує кузов притиснутим до асфальту. Тим не менш, задня кришка двигуна на Spyder абсолютно нова, а її дизайн переміщує вентиляційні отвори в нижчу центральне місце, що допомагає розмістити механізм складаного даху.

У Spyder така ж аероефективна нижня частина кузова, як і купе.

Цей конкретний зразок, який ви бачите тут, виконаний у пекучому відтінку чотиришарового зеленого кольору під назвою Verde Selvans, але Lambo пропонує багато варіантів кольору фарби, щоб задовольнити смаки покупців. Spyder оснащений 20-дюймовими колесами Aesir.

Нарешті, зовнішні розміри Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 відбивають розміри купе у всіх відносинах, за винятком загальної висоти: Spyder додав приблизно півдюйма з піднятим дахом в порівнянні з попередньою моделлю.

Габаритні розміри Lamborghini Huracán 2020
Кількість місць 2 м
Довжина 4 520мм
Ширина 2 236мм
Ширина без дзеркал 1 933мм
Висота 1 180мм
Колісна база 2 620мм
Передня колія 1 668мм
Задня колія 1 620мм
Споряджена маса 1 542кг

САЛОН

Якщо кабіна Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 виглядає досить знайомою, то, швидше за все, тому, що вона має ту ж компонування та обладнання, що і модель купе.

Це означає, що ви отримуєте ту ж естетику суперкара, яку ви бачите у всій лінійці Lambo, з геометричною окантовкою для вентиляційних отворів та кнопок, перемикачами на центральній консолі та кермовим колесом із плоским дном із великими ручками. Різні режими руху Lambo вибираються перемикачем на кермовому колесі.

Варіанти інтер'єру включають поєднання алькантари та шкіряної оббивки, а також просрочки та оздоблення в тон кузова. Ви також можете придбати різні внутрішні покриття з вуглецевого волокна. Подальше налаштування можливе за допомогою різних додаткових пакетів стилів та спеціальної програми Ad Personam.

На панелі приладів ви знайдете оновлену інформаційну систему з новітніми можливостями підключення Lambo.

Все це працює на 8,4-дюймовому сенсорному екрані HMI, встановленому на центральній консолі, який пропонує керування жестами кількома пальцями для зручнішого введення.

З цього водії можуть змінювати налаштування сидінь та клімат-контролю, а також отримувати дані, отримані від різних бортових систем.

Опції містять додаткову бортову телеметрію. Також є підтримка Apple CarPlay, підключеної навігації, веб-радіо, відеоплеєра та голосових команд для завантаження.

Lambo також подбав про те, щоб кабіна залишалася максимально комфортною, навіть з опущеним дахом.

Таким чином, зовнішній обтічник був доопрацьований, щоб мінімізувати повітряний потік у кабіні, створюючи тихішу поїздку під час круїзу з блакитним небом нагорі завдяки вбудованому повітроводу, який допомагає зменшити турбулентність у салоні.

Ви також можете опустити заднє вікно натисканням кнопки, що у закритому стані працює як лобове скло, але при відкритті наповнює салон звуком потужного V-10.

Нарешті є приховані дуги безпеки, які спрацюють, щоб захистити вашу голову, якщо ви випадково перевернете спорткар.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Що стосується потужності, то в Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 використовується атмосферний 5,2-літровий двигун V-10, який встановлений в задній частині спорткара відразу за кабіною.

Це та ж силова установка, що й у Lamborghini Huracán Performante та Huracán EVO Coupé, і має ряд циліндрів, нахилених на 90 градусів, робочий об'єм 5204 кубічних сантиметрів, діаметр циліндра/хід 84,5 мм на 92,8 мм та ступінь стиснення 12 ,7: 1. Також передбачене безперервне регулювання кулачків впуску та випуску, титанових впускних клапанів та системи мастила з сухим картером.

Загалом Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 видає 631 к.с. при 8000 об/хв і момент, що крутить, 600 Нм при 5200 об/хв, що відповідає рівню Lamborghini Huracán Performanté Spyder у цьому відношенні.

Перемикання передач здійснюється семиступінчастою коробкою передач LDF з подвійним зчепленням, яка живить високоефективну систему постійного повного приводу Haldex Gen V з електронним управлінням і задній механічний диференціал, що самоблокується.

Коли справа доходить до сучасного Huracán, все це досить стандартно, але, як і слід очікувати, EVO Spyder додає трохи ваги.

Без даху Lamborghini був змушений додати додаткові розпірки в нижній частині кузова, щоб зберегти належну жорсткість та характеристики керованості, що означає, що Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 має вагу в 1542 кг. Для тих, хто веде рахунок, це приблизно 116 кг. більше, ніж у купе.

Незважаючи на це, EVO Spyder може похвалитися співвідношенням ваги до потужності 2,41 кг на кожну кінську силу, що не так уже й погано. Більш того, ви можете ще більше зменшити вагу Spyder завдяки різним компонентам, виготовленим із карбону, які можна знайти у списку опцій.

Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 може розігнатися від 0 до 100 км/год за 3,1 секунди, від 0 до 200 км/год за 9,3 секунди і досягти максимальної швидкості 325 км/год. Для зупинки зі 100 км/год до 0 потрібно 32,2 м.

У порівнянні з моделлю з жорстким дахом ці цифри не такі вже й далекі.

Купе розганяється до 100 км/год на годину за 2,9 секунди, що означає, що відкритий верх додає додаткові дві десяті секунди. Розгін до 200 км/год у купе займає всього 9 секунд, що на три десяті секунди швидше, ніж у моделі Spyder.

Під усіма цими вигинами та кутами Huracán EVO Spyder побудований на тому ж шасі з алюмінію та вуглецевого волокна, що й купе.

Підвіска є двоважелевою підвіскою на всіх чотирьох кутах з використанням алюмінієвих компонентів. Також є набір сталевих пружин, з'єднаних із гідравлічними амортизаторами, з удосконаленим електромагнітним керуванням амортизаторами MagneRide.

Налаштування амортизаторів, що регулюються, доповнюють кілька режимів водіння, які задають ряд системних профілів для адаптації до конкретної ситуації, будь то комфорт на вулиці ("Strada") або агресивність траси ("Corsa"). Ламбо також каже, що середній «спортивний» режим дозволяє водієві за бажання дати дріфт на Spyder.

Крім зміни налаштувань підвіски, різні режими руху також адаптують налаштування для трансмісії, систем контролю тяги, системи контролю стійкості та системи ABS.

Додаткову різкість додає система Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) 2.0, яка є розвитком системи, яка встановлена ​​на попередніх ітераціях Huracán.

LPI 2.0 включає набір акселерометрів і датчиків гіроскопа для контролю таких речей, як поперечне, поздовжнє і вертикальне прискорення, а також швидкість крену, тангажу і нишпорення шасі. За цими показаннями система відповідним чином змінює бортові системи.

Говорячи про електронні помічники, Huracán Spyder пропонує новітню систему динамічного керування автомобілем Lambo, яка також використовується в купе. Також є функції, що підвищують маневреність, такі як рульове управління задніми колесами та векторизація крутного моменту чотирьох коліс, обидві з яких відносяться до системи Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), яка активно адаптує характеристики керованості автомобіля за допомогою того, що Lambo класифікує як логіку попередження». Це відрізняється від LPI, оскільки він намагається "передбачити" стиль водіння, а не просто пристосовується до них.

«Обробляючи дані в режимі реального часу, система LDVI відстежує та аналізує зовнішні умови за допомогою активної підвіски та повного приводу», - пояснює Ламборджіні. «Він також розпізнає наміри водія через кермо, гальмування, прискорення, обрану передачу та режим водіння».

Рульове управління здійснюється за допомогою електромеханічної силової установки з оновленою версією системи динамічного рульового управління Lamborghini (LDS), яка підвищує чуйність на більш низьких швидкостях завдяки змінному передачу рульового управління.

Тим часом, кермо задніми колесами допомагає цьому повнопривідному автомобілю правильно заносити ніс у поворот, усуваючи непотрібний замет.

Все це тягне комплект гідравлічних двоконтурних гальм із шестикорпусними алюмінієвими супортами спереду та чотирипоршневими алюмінієвими супортами ззаду. Ці великі супорти кріпляться до вуглецево-керамічного диска з вентильованою конструкцією з перфорацією. Розміри встановлені: 380 мм на 38 мм спереду та 356 мм на 32 мм ззаду.

Нарешті, для хорошого зчеплення із дорожнім покриттям використовується гума Pirelli P Zero. Вони різного розміру, номіналом 245/30R20 спереду та 305/30R20 ззаду.

Технічні характеристики Lamborghini Huracán 2020
Двигун: 5.2i
Тип двигуна: ДВС
Тип палива: Бензин
Об'єм двигуна, куб.см: 4998
Розташування циліндрів: V-подібне
Кількість циліндрів: 10
Кількість клапанів: 40
Ступінь стиснення: 12.7:1
Потужність, к.с.: 640
Оберти макс. потужності, об./хв.: 8000
Обертаючий момент, Нм: 600
Оберти макс. моменту, об./хв.: 6500
Максимальна швидкість, км/год.: 325
Час розгону (0-100 км/год), с: 3.1
Витрата палива (змішаний цикл), л. на 100 км: 14.1
Коробка передач: 7-авт LDF
Тип коробки передач: Робот 2 сцепл

ЦІНА

Ціна встановлена ​​на рівні 287 400 $, що трохи більше ніж на 26 000 $ більше, ніж ви заплатили б за модель Coupé.

ВИСНОВКИ

Коли справа доходить до суперкарів на кожен день, Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 виділяється як один з кращих.

Він не тільки володіє необхідною привабливою зовнішністю, вогнедишною центральною силовою установкою та неймовірною швидкістю, але й зі стандартним повним приводом і довгим списком електронних помічників, має опції, щоб будь-який водій відчув себе супергероєм.

Більш того, Huracán пропонує один з останніх безнаддувних двигунів, що залишилися в цьому сегменті.

За словами Стефано Доменікалі, голови правління та генерального директора Automobili Lamborghini, Lamborghini Huracán EVO Spyder 2020 пропонує «всі характеристики, керування автомобілем наступного покоління та аеродинамічні характеристики купе EVO», а також унікальні можливості водіння з відкритим верхом. Spyder продовжує еволюційний заряд Huracán EVO: він надзвичайно простий в управлінні, але при цьому є дуже чуйним суперкаром.

Ми здебільшого згодні. Звичайно, "легкість водіння" може суперечити вашим очікуванням від "традиційного" досвіду Lambo, але ми знаємо, що покупці це подобається.

  • Досі неймовірно швидко
  • Досі без наддуву, добре поєднується з автомобілем з відкритим верхом.

  • Велика конкуренція
  • Повний привід може послабити враження при екстремальному водінні

КОНКУРЕНТИ

Ferrari F8 Spider

За традицією, Ferrari має відповідь на будь-який суперкар зі значком Lambo, а коли справа доходить до Huracán, F8 Spider чудово відповідає цим вимогам. У суперкарі встановлений 3,9-літровий восьмициліндровий двигун з турбонаддувом, який налаштований на вироблення 660 кінських сил і 760 Нм моменту, що крутить. Семиступінчаста автоматична коробка передач, що забезпечує розгін від 0 до 100 км/год. за 3 секунди, а також максимальну швидкість 326 км/год. Масивні 15,7-дюймові гальмівні диски спереду зупиняють спорткар, а електронний диференціал та антипробуксовочна система у стилі F1 допомагають максимально використовувати доступне зчеплення з дорогою.

Читайте наш повний огляд Ferrari F8 Spider тут.

McLaren 600 LT Spider

Щоб не поступитися італійцям, McLaren обрала сегмент суперкарів з відкритим верхом – 600 LT Spider. Як і Ferrari, McLaren використовує для потужного прискорення розташований ззаду двигун V-8 з турбонаддувом, але у McLaren робочий об'єм трохи менше – 3,8 літра. Потужність трохи нижче, становить 592 кінські сили і 619 Нм крутного моменту. Тим не менш, продуктивність не менш люта: від 0 до 100 км/год розганяється за 2,8 секунди. Максимальна швидкість становить 323 км/год. Вражаюче низька вага McLaren, яка складає всього 1296 кг.

Читайте наш повний огляд McLaren 600 LT Spider тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!