CUPRA Formentor 2021 характеристики, комплектації та ціни

C
UPRA Formentor кросовер названий на честь мису Форментор на іспанському острові Майорка, одному з найкрасивіших і найдикіших районів Балеарських островів, саме ті атрибути, які надають характеру та індивідуальності потужному кросоверу.

CUPRA Formentor доступний з широким асортиментом із 7 силових агрегатів, включаючи дві високопродуктивні гібридні версії.

На вершині модельного ряду знаходиться бензиновий агрегат потужністю 310 к.с., який показує потужність кросовер і бренда CUPRA з емоційним звуком, що додає привабливості автомобілю.

Кросовер CUPRA Formentor також дивиться в майбутнє, прискорюючи перехід до електрифікації за рахунок інтеграції двох високопродуктивних гібридних технологій, що використовують потужність згоряння та електрику з вихідною потужністю 245 або 204 к.с. Пропонуючи продуктивність, яку очікують клієнти CUPRA, але більшою мірою відповідно до світу, орієнтованого на мінімізацію впливу на довкілля.

А з вдосконаленим шасі, що настроюється, прогресивним рульовим управлінням і технологією трансмісії DSG.

Передові технології оповиті зовнішнім дизайном, який поєднує переваги хетчбека з якостями позашляховика. CUPRA Formentor занижений ближче до землі, підкреслюючи його спортивність, водночас довжина капота підкреслює його динамічні пропорції.

Салон CUPRA Formentor створює відчуття сучасності та спортивності з унікальним сприйняттям бренду CUPRA.

З моменту відкриття дверей ми бачимо логотип CUPRA на кермі та шкіряні спортивні ковшеподібні сидіння.

І саме зсередини стають очевидними цифрові можливості. CUPRA Formentor поєднує 12-дюймовий системний екран – найбільший мультимедійний екран на консолі, який колись пропонувався на будь-якій моделі бренду.

А в міру того, як дороги стають більш завантаженими, безпека набуває ще більшої ролі. Асортимент систем допомоги водію та безпеки CUPRA Formentor означає, що CUV стане однією з найбезпечніших систем у своєму сегменті.

КУЗОВ

Серійний автомобіль CUPRA Formentor залишається вірним концепції, представленої на Женевському автосалоні 2019. Динамічні пропорції CUPRA Formentor посилюються завдяки візуальному акценту на задній частині автомобіля, що підкреслює довжину капота.

Поява цих пропорцій була цілеспрямованим кроком команди дизайнерів, щоб надати CUPRA Formentor ще більшого відчуття агресивного характеру та стилю. А бічний профіль кросовера натякає на потужність під капотом і на загальну динаміку автомобіля.

Кузов нагадує міцний позашляховик, але CUPRA Formentor використовує цю конструктивну техніку, щоб полегшити силует автомобіля, надавши йому стрункішого вигляду.

Передня частина CUPRA Formentor сильна та рішуча, але елегантна та вишукана, з великою решіткою радіатора зі знаменитим мідним логотипом CUPRA. У кросовері повністю світлодіодні передні фари, у яких використовується фірмовий дизайн. Окремо внизу розташовані протитуманні фари.

Під фарами розташовані два повітрозабірники, які не лише підкреслюють обличчя автомобіля, а й спрямовують повітря через автомобіль, охолоджуючи гальма.

Елегантний, стильний дизайн продовжується ззаду з інтегрованими задніми динамічними поворотниками, а також заднім ліхтарем від одного краю кузова до іншого, який візуально збільшує ширину автомобіля і надає не тільки тепер фірмового вигляду, але й допомагає виділитися автомобілю.

Ті, хто наближається ззаду, швидко розуміють, що CUPRA Formentor – це потужний автомобіль, якому також сприяє чотиритрубна вихлопна система (CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS).

Сміливий дизайн підкреслюють особливий бампер, задній спойлер, задній дифузор та ексклюзивні 19-дюймові легкосплавні диски та гальма Brembo.

CUPRA Formentor відрізняється широкою палітрою кольорів, включаючи ексклюзивні варіанти матового забарвлення (Petrol Blue Matt і Magnetic Tech Matt), які надають автомобілю додаткову візуальну елегантність та індивідуальність. Колірна палітра доповнена чотирма м'якими металевими фарбами (Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech та Candy White) та трьома спеціальними фарбами (Graphene Grey, Dark Camouflage та Desire Red).

Завдяки своїм розмірам CUPRA Formentor готова задовольнити потреби сучасних клієнтів. При довжині 4450 мм, ширині 1839 мм і висоті 1511 мм він забезпечує відмінний простір для голови для всіх пасажирів, тоді як колісна база 2680 мм забезпечує значний простір для ніг заднім пасажирам і об'єм багажника до 450 літрів (420 літрів для версії 4Drive). і 345 л для гібридних версій), що також робить його практичним варіантом.

ШАСІ

Передні стійки MacPherson та задня багатоважільна установка (версії з потужністю понад 150 к.с.), що в свою чергу дає комфорт для повсякденного водіння та реакції в режимі спорт. Точне налаштування пружини та амортизатора означає, що шасі може легко справлятися зі змінами навантажень, чому сприяє рівномірно розподілена вага автомобіля та загальна вага 1644 кг (2.0 TSI 310PS DSG 4Drive).

CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS у стандартній комплектації включає систему адаптивного керування ходовою частиною (DCC), яка постійно забезпечує найкраще демпфуюче зусилля для кожного колеса залежно від умов водіння та обраного водієм режиму руху: комфорт, спорт, індивідуальний, бездоріжжя.

Профілі легко вибираються за допомогою кнопки вибору режиму CUPRA на новому кермо, змінюючи характер водіння автомобіля.

CUPRA Formentor також має повзунок DCC, що дає ще більший контроль за динамічними характеристиками кросовера (до 15 ступенів), змінюючи не тільки рівень демпфуючої сили амортизатора, але і налаштування контролера шасі.

Завдяки прогресивному рульовому управлінню не лише маневреність, а й упевненість водія навіть у найскладніших умовах підвищуються. Впевненість посилюється за рахунок гальмівних супортів Brembo.

CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS DSG поставляється з 4Drive, система, яка розроблена, щоб доповнити враження від водіння.

Електрогідравлічна багатодискова система тяги 4Drive аналізує дорожні умови в режимі реального часу та може подавати потужність для максимального збільшення тяги. Крутний момент можна контролювати навіть між колесами з будь-якої сторони автомобіля завдяки електронному допоміжному пристрою EDS, який блокує колесо, що прослизає відносно протилежної сторони, що означає відсутність втрати поперечного крутного моменту.

Система інтегрована в задню вісь і знаходиться на кінці приводного валу перед заднім диференціалом, що покращує розподіл ваги та знижує інерцію та час реакції, а це означає, що новий CUPRA Formentor може реагувати швидше на повороти керма. Навіть потужний двигун 310 к.с., що забезпечується 2,0-літровим агрегатом TSI, можна використовувати з повною впевненістю.

CUPRA Formentor оснащений електричним підсилювачем гальм, який забезпечує більш швидку реакцію, ніж звичайна система, можливістю рекуперації енергії гальмування для гібридної версії CUPRA та кращої активної безпеки завдяки подвійним системам (ESC та електропідсилювач гальм). Електричний підсилювач гальм був спеціально адаптований до високопотужних моделей CUPRA.

САЛОН

Виразний вигляд CUPRA Formentor поєднується з його високоякісним інтер'єром. Салон автомобіля створює відчуття сучасності та спортивності з унікальним відчуттям бренду CUPRA.

Коли водій відмикає автомобіль, CUPRA Formentor вітає водія та пасажира “церемонією привітання”, проеціюючи логотип CUPRA на землю. Коли пасажири входять до CUPRA Formentor, поріг підсвічується написом CUPRA. Опинившись усередині, пасажири огорнуті коконом із високоякісних матеріалів з акцентами з матового темного алюмінію та міді, які надають салону сучасного вигляду.

Спортивні ковшеподібні сидіння, доступні як у синій, так і в чорній шкірі, встановлені низько в кабіні, щоб максимально збільшити простір, і призначені для забезпечення ергономічнішого положення сидіння, що дає відчуття динамічних характеристик ще до того, як автомобіль зрушить з місця.

Рульове колесо CUPRA, що є натяком на родовід Racing, змусить водіїв почуватися більш прив'язаними до автомобіля завдяки тактильному та міцному відчуттю. Великі підрульові перемикачі роблять перемикання передач простішим і природнішим, а багатофункціональні кнопки додають відчуття hi-tech.

Кнопка з логотипом CUPRA дає доступ до різних режимів керування: коротке натискання прокручує Комфорт, Спорт та індивідуальний, а довге натискання переводить вас прямо в режим CUPRA.

У кросовері традиційні елементи поєднуються з цифровими. Розроблений спеціально для моделей CUPRA також доступний спортивний вигляд, що пропонує більш сфокусований дисплей, який дозволяє водієві більш чітко бачити швидкість і оберти.

В інтер'єрі шкіряна панель приладів з мідним простроченням здається парячою, враження створюється горизонтальним повністю світлодіодним підсвічуванням, що охоплює всю ширину панелі приладів і в обох передніх дверях. Це світло є не тільки естетичним елементом, але також забезпечує безпекові функції, пов'язані з бортовими системами допомоги водієві; блимає помаранчевим, коли активована система допомоги, або червоним, наприклад, коли двері відчинені.

Центральним елементом інтер'єру є 12-дюймовий сенсорний інформаційний екран, що забезпечує функціональність та можливість підключення для всіх пасажирів. Простота та елегантність інтер'єру частково досягаються завдяки включенню технології перемикання передач DSG. , Що допомагає прибрати безлад в інтер'єрі, створюючи більше простору.

Нарешті CUPRA Formentor також може бути оснащений звуковою системою BeatsAudio, включаючи 10 динаміків преміум-класу з підсилювачем потужності на 340 Вт і басовий блок об'ємом 10 літрів, розташований у багажнику.

БЕЗПЕКА І КОМФОРТ

Набір технологій безпеки та зручності робить CUPRA Formentor більш простим та безпечним у повсякденному житті та робить його одним із найбезпечніших транспортних засобів у своєму сегменті.

Бортові системи використовують дані, що надходять як від безлічі датчиків, інтегрованих в автомобіль, так і інформацію, що надходить із зовнішніх джерел, серед них адаптивний круїз-контроль з прогнозуванням (ACC), допомога при русі, допомога в екстрених ситуаціях.

Система Predictive ACC може позиціонувати автомобіль на основі даних про маршрут та GPS, отримані від навігаційної системи, що дозволяє коригувати швидкість в залежності від дорожньої розмітки. А за допомогою вхідних даних із фронтальної камери та розпізнавання дорожніх знаків він може регулювати швидкість автомобіля при зміні обмежень.

Функція Travel Assist використовує інформацію від ACC та Lane Assist, щоб активно утримувати автомобіль у центрі смуги та регулювати швидкість відповідно до потоку трафіку, забезпечуючи допомогу при керуванні зі швидкістю до 210 км/год.

Технологія Side and Exit Assist виявляє те, що ваші очі не можуть, за допомогою виявлення сліпих зон і додає попередження про вихід, коли ви припаркувались і хочете залишити автомобіль, забезпечуючи акустичне попередження, якщо хтось чи щось наближається.

Одним із найбільших нововведень є введення системи екстреної допомоги, що дозволяє водієві зосередитися на водінні та не відволікатися на візуальні та звукові попередження. Якщо водій не реагує, система може ініціювати поштовхи при гальмуванні, за відсутності змін автомобіль може повністю зупинитися та увімкнути сигнальні лампи. Після паркування CUPRA Formentor може безпосередньо зв'язатися із службами екстреної допомоги за допомогою системи eCall.

Поєднання технологій забезпечує неймовірний рівень безпеки, але вони були інтегровані таким чином, щоб забезпечити зручність без відчуття втрати контролю у водія.

В результаті вийшов автомобіль, який може задовольнити потреби ринку, забезпечуючи при цьому вимоги стандартів безпеки, які все частіше розглядає ринок як вимогу.

Купра Форментор також відрізняється комфортом і зручністю, включаючи систему допомоги при паркуванні, безключову педаль, віртуальну педаль, тризонний клімат-контроль, обігрівач стоянки, підігрів сидінь і рульового колеса, електричне сидіння водія з пам'яттю і зарядний пристрій на 230 В в багажнику.

ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Торгова марка CUPRA відома своєю найвищою продуктивністю, але це підтверджується її рішучістю пропонувати найвищі рівні зв'язку та цифровізації.

CUPRA Formentor поєднує у собі найпередовіші цифрові рішення.

Усередині кабіни 10,25-дюймовий цифровий дисплей втілює підхід до оцифрування інтер'єру. Система забезпечує більшу функціональність, дозволяючи водіям переглядати все, від класичної інформації на аналогових циферблатах, такий як спідометр та тахометр, до повнокольорової карти та навігації.

Цілком налаштований, щоб люди могли відображати потрібну інформацію; TFT-дисплей з роздільною здатністю 1280x480 пікселів забезпечує додатковий режим Sport View, спеціально розроблений CUPRA, в якому відображається інформація, включаючи оберти, момент, що крутить, потужність, турбо-тиск і прискорення G.

Але Digital Cockpit – це лише частина історії. Кластер доповнено 12-дюймовою мультимедійною системою, побудованою на платформі MIB3. Включає ємнісний дисплей з роздільною здатністю 1560x700 пікселів, тривимірну онлайн-навігацію, зменшену кількість апаратних кнопок та нові методи взаємодії з голосовим керуванням та керуванням жестами.

Система поєднує в собі систему Wireless Full Link, що робить її сумісною з Apple CarPlay та Android Auto. Отже, ви хочете взяти з собою в машину свій список контактів, музику або картографічну систему, всі вони доступні і можуть бути доступні контрольованим, інтуїтивно зрозумілим і безпечним способом.

Сенсорна технологія покращує взаємодію, роблячи використання системи чуйним та точним. Сенсорні повзунки підвищують зручність використання, що дозволяє керувати Climatronic, а також регулювати гучність.

Розпізнавання голосу, можливо, є одним із найприродніших способів взаємодії з пристроями, що означає меншу ймовірність відволікання від процесу керування, оскільки немає необхідності відводити погляд від дороги.

Систему можна використовувати для управління Climatronic, пошуку навігаційної інформації або пошуку музики безпечнішим і простим способом. Просто вимовте слова для пробудження Hola, Hola, і система готова до взаємодії.

Але все більшого значення набуває зв'язок із зовнішнім світом. CUPRA Connect забезпечує онлайн-сервіси безпосередньо в автомобілі завдяки вбудованій SIM-карті. Сервіс дозволяє клієнтам отримати доступ до завантажених програм, онлайн-радіо і функціональності, що розширюється, що означає, що система завжди буде актуальною.

А коли користувачі знаходяться далеко від свого автомобіля, вони можуть отримати доступ до інформації про транспортний засіб, включаючи дані про керування автомобілем, інформацію про паркування, статус автомобіля і налаштувати оповіщення про швидкість за допомогою програми CUPRA Connect. А для гібридних версій також є додаткові функції. Водії можуть керувати процесом заряджання та контролювати Climatronic віддалено.

Вбудована SIM-картка призначена не тільки для підтримки контакту з нашим цифровим життям, але й для підвищення безпеки автомобіля, оскільки користувачі отримують вигоду від eCall. У разі аварії автомобіль може безпосередньо або автоматично зв'язатися із службами екстреної допомоги. А в гіршому випадку автомобіль може передавати важливі дані, включаючи розташування автомобіля, тип двигуна та кількість пасажирів, що спрощує надання їм допомоги.

І, щоб гарантувати, що з'єднання ніколи не губляться, CUPRA Formentor включає індуктивну зарядку за стандартним протоколом Qi для мобільних пристроїв (Connectivity Box), а також чотири порти USB-C (два спереду, два ззаду) і можливість підключення Bluetooth.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

CUPRA Formentor доступна з широким спектром силових агрегатів, включаючи дві високопродуктивні гібридні версії.

На вершині модельного ряду бензиновий агрегат потужністю 310 л. На додаток до цієї версії і для того, щоб завоювати ще ширшу аудиторію, CUPRA Formentor має широкий спектр силових агрегатів, включаючи три різні технології: TSI (бензин), TDI (дизель) та plug-в гібриді. Загалом він пропонуватиметься в семи різних варіантах, від 150 до 310 к.с.

Назви VZ перекладаються іспанською мовою Veloz, що означає «швидко», ідеальна назва для найпотужніших версій CUPRA Formentor.

У варіанти з меншою потужністю лінійки входять дизельний CUPRA Formentor 2.0 TDI 150PS, бензиновий CUPRA Formentor 1.5 TSI 150PS, доступні з механічною або автоматичною коробкою передач DSG, CUPRA Formentor 2.0 TSI 190PS DSG. 4Drive і гібрид CUPRA Formentor e-Hybrid 1.4 TSI 204PS, що підключається, знову ж таки з коробкою передач DSG.

CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 245PS, до нього приєднується гібрид CUPRA Formentor VZ e-Hybrid 1.4 TSI 245PS, що підключається. DSG з переднім приводом та CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS DSG 4Drive завершують модельний ряд.

2,0-літровий бензиновий двигун TSI з турбонаддувом, технологією повного приводу 4Drive та 7-ступінчастою коробкою передач DSG. Двигун забезпечує вихідну потужність 310 л. та крутний момент 400 Нм.

Система 4Drive постійно відстежує численні джерела - кут повороту кермового колеса, швидкість коліс та нишпорення автомобіля - щоб передати потужність на потрібне колесо в точний час, даючи почуття впевненості в будь-якому сценарії водіння.

Це означає, що пропоновані характеристики доступні і дозволяють CUPRA Formentor розганятися до 100 км/год за 4,9 секунди при максимальній швидкості 250 км/год.

Технологія перемикання передач розроблена таким чином, що селектор передач більше не механічно пов'язаний з коробкою передач, замість цього використовуються електронні сигнали, що вказують на перемикання.

Ефективність усієї трансмісії також означає, що викиди вуглецю становлять 186-203 г/км, а ефективність палива становить 8,2-9,0 л/100 км на основі офіційного циклу випробувань WLTP.

CUPRA Formentor e-Hybrid

CUPRA Formentor - це наступний крок у наступі бренду на електрифікацію: будуть доступні дві високопродуктивні гібридні версії з модулем, що підключається. CUPRA Formentor VZ e-Hybrid 1.4 TSI 245PS DSG забезпечує загальну пікову потужність 245 к.с. та крутний момент 400 Нм.

CUPRA Formentor також буде доступний з додатковою гібридною версією, що підключається, що забезпечує 204 к.с. та крутний момент 350 Нм.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!