Ferrari F8 Spider 2020 характеристики, комплектації та ціни

F
errari F8 Spider - це перероблена версія F8 Tributo. Спайдер замінює Ferrari 488 Spider, що йде в модельному ряду і, як і його колега-купе, оснащений технологіями гоночного 488 Pista.

Хоча він і не такий динамічний, як 488 Pista Spider, він значно кращий за 488 Spider. F8 Spider приєднується до престижної лінійки спортивних автомобілів з відкидним верхом та двигуном V-8, його історія почалася у 1977 році з культової моделі 308 GTS.

Найпотужніший кабріолет Ferrari з восьмициліндровим двигуном поряд з 488 Pista Spider, F8 Spider прибуває якраз вчасно, щоб скласти конкуренцію Lamborghini Huracan Evo Spyder. Це також йде врозріз з McLaren 720S Spider, ще одним чудовим прикладом ринку спортивних автомобілів. Дізнайтеся, що відрізняє F8 Spider від своїх попередників і чим він відрізняється від конкурентів у докладному огляді нижче.

КУЗОВ

F8 поєднує в собі конструктивні особливості 488-го, що йде, з декількома унікальними елементами стилю.

F8 Spider - це, по суті, F8 Tributo з висувним дахом і переробленим капотом двигуна і задньою кришкою багажника, тому він має всі зміни, внесені Ferrari у порівнянні зі старим 488 GTB. Так само, як Portofino і 812 Superfast, обидва з яких зазнали значної реконструкції своїх попередників, F8 поєднує в собі конструктивні особливості 488, що йде, з деякими унікальними елементами стилю. Ferrari також запозичила риси у готової до гонки моделі 488 Pista, тому F8 Spider переважно скорочує розрив між звичайним 488 Spider та 488 Pista Spider.

Бампер заснований на 488 Pista, з таким же V-подібним отвором у центрі та більшими отворами з боків, у той час як менші отвори по кутах дають покращену аеродинаміку порівняно з 488 Spider.

Перед тим був перероблений з нуля, і він став навіть більш агресивним, ніж у 488 Pista Spider. Він також виступає над спліттером, що передбачає дизайн у стилі F1.

Фари зберігають форму і розмір тих, що є в 488 Pista Spider, але нижня частина тонша і довша, тому знайомий дизайн бумеранга тепер став трохи агресивнішим.

У верхній частині ліхтарів є вентиляційні отвори, через які повітря надходить до передніх гальм - елегантне та стильне рішення. На передньому капоті тепер є один вихідний отвір у центрі, а не подвійний отвір, як на старому 488 Spider.

Профіль F8 в значній мірі заснований на Pista, але Spider виділяється оновленою лінією пояса, що переходять в контрфорси за центральними стійками і, звичайно ж, верхом даху, що забирається.

Останнє - це абсолютно новий дизайн Ferrari RHT, компактніший і ефективніший верх, що не обмежує простір для пасажирів. Зайве говорити, що контрфорси роблять F8 Spider особливо привабливим, коли дах забирається під кришку багажника.

Задня частина ідентична F8 Tributo, крім капота двигуна. Дифузор заснований на 488 Pista і має агресивні ребра та великі вихлопні труби, а на задній панелі є два вихідні отвори, розташовані під кутом з кожного боку.

Ці вентиляційні отвори звернені до задніх ліхтарів до крил, а вони спускаються з боків виїмки для номерного знака. На відміну від 488 Spider, F8 Spider відрізняється класичним компонуванням з двома ліхтарями, натхненним легендарними V8 berlinettas з минулого, такими як 308 GTB. Капот двигуна дуже відрізняється від купе.

У той час як лексонова кришка двигуна F8 Tributo віддає шану культовому Ferrari F40, F8 Spider має плоску кришку з тонкими отворами внизу.

Лексонова кришка також відсутня, її замінює невеликий вертикальний екран, поміщений між контрфорсами. Цей екран можна тримати нагорі, коли верх опущений, щоб зменшити турбулентність повітря всередині кабіни. Але ви також можете видалити його під час руху з піднятим дахом, щоб почути рев двигуна V-8. До речі, дах відкривається або закривається лише за 14 секунд.

Оновлений кузов також робить F8 Spider на 10% аеродинамічнішим, ніж 488 Spider. Однією з основних особливостей, що сприяють цьому удосконаленню, є система S-Duct у передньому бампері. Рішення, що дебютувало на 488 Pista, було перероблено, щоб відповідати новому бамперу F8 Tributo та Spider.

САЛОН

Салон також ідентична 488 Spider, за винятком двох помітних змін. На панелі приладів з боку водія є значок «Spider», і ви отримуєте трохи більше простору над головою.

Крім того, ви знайдете всі зміни, які Ferrari зробила в порівнянні з 488 GTB. І, зрозуміло, вони не такі великі, а кабіна, як і раніше, нагадує мені старий суперкар. Помітні зміни включають вентиляційні отвори у вигляді турбіни, перероблений блок управління на центральній консолі та новий семидюймовий сенсорний дисплей на панелі приладів з боку водія. + Рульове колесо засноване на 488 Pista, тому воно має агресивніший дизайн і нове розташування кнопок, але обід трохи менше.

Дверні панелі та центральна консоль виглядають трохи інакше порівняно з 488 GTB, але залишаються знайомими і так само практичними.

F8 Spider також успадкував модернізовану систему HMI від Tributo, але він також має новий контрастний рядок на панелі приладів і сидіннях, а також більші елементи з вуглецевого волокна на панелі приладів і дверних панелях.

Звичайно, у цьому Ferrari дуже мало пластикових елементів, більша частина поверхонь покрита шкірою або алькантарою, або виготовлена ​​з металу або вуглецевого волокна. Як завжди, ви можете вибрати з безлічі варіантів оббивки та оздоблення, щоб створити індивідуальний інтер'єр.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

F8 Spider має ту ж основу, що і F8 Tributo, тому він оснащений тим же 3,9-літровим двигуном V-8. Цей двигун фактично запозичений у 488 Pista, тому він дає більше потужності, ніж 488 Spider. Зокрема, твін-турбо агрегат видає 710 л. і 568 Нм крутного моменту. Це на 50 л. більше у порівнянні зі старим 488 Spider.

Даний двигун дозволяє F8 Spider розганятися до 100 км/год із місця за 2,9 секунди. F8 Spider також на дві десяті швидше, ніж 488 Spider, і всього на 0,05 секунди повільніше, ніж 488 Pista Spider. Розгін до 200 км/год займає 8,2 секунд, що на 4.10 сек. повільніше, ніж у F8 Tributo. З іншого боку, F8 Spider на півсекунди швидше за 488 GTB. Порівняно з Pista Spider, F8 Spider лише на 2.10 сек. повільніше.

Коли справа доходить до максимальної швидкості, F8 Spider відповідає вражаючим показникам 340 км/год. і це хороший показник для кабріолету.

F8 Spider запозичив усі круті технології, представлені у моделі Tributo. Він поставляється з останньою версією системи контролю кута бокового ковзання, яка включає такі технології, як E-Diff3, F1-Trac, магнітореологічну підвіску і Ferrari Dynamic Enhancer.

Чи є F8 Spider загрозою для своїх конкурентів, Lamborghini Huracan Evo та McLaren 720S Spider? Як і F8 Spider, Huracan Evo Spyder оснащений тим самим двигуном, що і Huracan Performance. Однак безнаддувний 5,2-літровий двигун V-10 не такий потужний, як V-8 Ferrari. Маючи потужність 631 к.с., він відстає від F8 на 79 к.с.

Huracan Evo Spyder явно медленнее, чем F8 Spider от 0 до 100. Максимальная скорость Lambo заметно ниже - 325 км/ч, что 15 км/ч ниже, чем у F8 Spider.

Все змінюється, коли ми порівнюємо F8 Spider з McLaren 720S Spider. Оснащений 4,0-літровим восьмициліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом, він видає 710 к.с., стільки ж, скільки і Ferrari. Хоча 720S Spider не набагато швидший.

ЦІНА

Ferrari F8 Spider коштуватиме більше, ніж Tributo. Ціна від 274 280 $ до 300 000 $.

ВИСНОВКИ

F8 Spider – це далеко не дивовижний зовнішній вигляд. З припиненням виробництва 488 Spider та випуском F8 Tributo раніше у 2019 році, втрата F8 була лише питанням часу. Тепер, коли це сталося, можу сказати, що на зміну класному 488 Spider прийшов гідний суперкар. Звичайно, він відстає від McLaren 720S, але це досить потужний, щоб дати вам здорову дозу адреналіну на шосе. Звичайно, це дорого і таке інше, але при цьому дуже ексклюзивне, і його вартість з часом не зміниться. Це не Mazda Miata, а гоночний суперкар.

Хто знає, можливо, колись програма EVO повернеться, гідному носіння значка.

- Класний дизайн
- Висувний верх
- Вся розкіш та технології купе
- Надійна потужність та продуктивність

- Повільніше, ніж McLaren 720S Spider

КОНКУРЕНТИ

Lamborghini Huracan Evo Spyder

F8 Spider є конкурентом Huracan Evo Spyder. Однак усередині вони помітно відрізняються. У той час, як Ferrari застосувала технологію твін-турбо для свого V-8, Lambo залишився вірним своїм корінням і зберіг безнаддувний двигун V-10. Маючи потужністю в 631 к.с., Huracan Evo помітно менш потужний, а також на дві десяті повільніше при розгоні 100 км/год. Так само він відстає, коли доходить до максимальної швидкості 325 проти 339 км/год. Huracan Evo Spyder виграє цінову битву з невеликим відривом у сумі близько 293 000$.

Читайте наш повний огляд Lamborghini Huracan Evo Spyder тут.

McLaren 720S Spider

Можливо, найкращий суперкар у цьому списку, 720S з'явився в 2017 році як заміна 650S. У 2019 році McLaren випустила кабріолет під маркою Spider. Більш агресивний дизайн з погляду дизайну, 720S також є найсучаснішим автомобілем у своєму класі, оснащеним новітніми технологіями та новітньою кабіною McLaren із вуглецевого волокна. Оздоблення салону шкірою з алькантарою, а також оздоблення з вуглецевого волокна всередині та зовні. McLaren такий же потужний, як F8 Spider, завдяки своєму 4,0-літровому восьмициліндровому двигуну з подвійним турбонаддувом, який виробляє 710 л. і 568 Нм крутного моменту. Розгін до 100 км/год займає 2,8 секунди, що на десяту секунду швидше, ніж у F8 Spider, а його максимальна швидкість трохи вища - 341 км/год. Однак 720S трохи дорожче, починаючи з 315 000 $.

Читайте наш повний огляд McLaren 720S Spider тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!