Volkswagen Atlas 2018 характеристики, комплектації та ціни

П
озашляховик, який заповнить пробіл між Tiguan та Touareg.

Що стосується позашляховиків і кросоверів, здається, що кожен автовиробник має пропозицію, яка точно відповідає тому. У деяких виробників їх три, у інших, наприклад, у Chevy, їх п'ять, але є один великий автовиробник, який ще не вивів досить позашляховиків на ринок, і цим автовиробником є ​​Volkswagen.

У бренду є своя частка хетчбеків, але у нього всього два позашляховики - компактний Volkswagen Tiguan і набагато більший Volkswagen Touareg. Спочатку очікувалося, що Volkswagen Atlas займе проміжне положення між ними, проте VW фактично зробив Atlas більше, ніж Touareg. Нарешті, представлений на автосалоні Чикаго в лютому 2020 року, Atlas має багато спільного з концепцією CrossBlue. У покупців буде вибір між чотирициліндровим або шестициліндровим двигуном, безліч функцій безпеки та сидіння для семи пасажирів.

Досі ми не були впевнені, чи буде цей новий позашляховик називатися Atlas, оскільки VW також зареєстрував торгову марку Teramont, яка відповідатиме структурі найменування VW T. Тепер ми думаємо, що ім'я Teramont, ймовірно, використовуватиметься на інших ринках або - потенційно - зарезервоване для моделі, яка займе місце між Tiguan. А поки що нам є про що поговорити, оскільки у Atlas дуже жорстка конкуренція. Такі моделі, як Toyota Sequoia, GMC Yukon, Chevy Suburban та Ford Expedition, є досить жорсткою конкуренцією.

Отже, чи зможе Atlas протистояти давнім моделям, які добре зарекомендували себе на ринку повнорозмірних позашляховиків, і допомогти VW подолати корпоративну катастрофу, якою став Dieselgate? Що ж, давайте заглибимося і дізнаємося, що може запропонувати.

КУЗОВ

Як ми й очікували, новий Atlas черпає дизайн та деталі кузова з концепції CrossBlue, але це не обов'язково добре, оскільки означає, що він надмірно схожий на Audi Q7 та Skoda Kodiaq. Настільки, що Atlas міг би зійти за оновлену версію Kodiaq або Q7 (за винятком відсутності решітки Audi Grille).

Попереду ми бачимо, що грати від CrossBlue перенесені в цю серійну модель, хоч і з невеликими змінами. По-перше, грати насправді має прямокутну форму і ідеально лягає між фарами та поворотниками. Ясно, що фари від Crossblue використовуються на Atlas, проте трохи нижче за них знаходиться ще одна лінза, ходових вогнів і сигналів повороту. Атлас має таку ж форму, що і CrossBlue, але на цій серійній моделі він набагато вищий. Там, де зазвичай є кутові вентиляційні отвори, стоїть пара протитуманних фар, обведених сірим, щоб підкреслити чорне фарбування нижньої панелі. Капот Atlas ідентичний капоту CrossBlue і Q7, тому ніякої оригінальності в цьому немає.

Перейшовши до бічного профілю, ви помітите той самий загальний дизайн, що й у Q7 та Kodiaq. Є та дивна вставка на нижніх дверях, що знаходиться над бічними спідницями. Розширювачі крил у Atlas більш виражені в порівнянні з Q7 та Kodiaq і пов'язані лінією кузова прямо посередині автомобіля. Щиро кажучи, схоже, що інженери взяли цю частину Kodiaq, перевернули її вгору дном і застосували до Atlas. Є ще одна лінія, що з'єднує передню та задню частини, яка також інтегрована у лінію кузова. Тут є принаймні трохи унікальності, хоча нижній край задньої чверті скла піднімається вгору, щоб досягти певної точки, а не залишатися прямим, як ми бачимо на інших моделях, від компанії VW.

Зрештою, Atlas знаходить трохи власної індивідуальності, але, як і раніше, дуже схожий на інші пропозиції від Фольцваген. Задні ліхтарі окреслюють одну з найунікальніших схем розташування лінз, які ми бачили останнім часом, і це приємно. Ліхтарі підкреслені хромованою смугою, яка проходить по ширині заднього люка, щоб створити візуальний зв'язок між ними.

Маленький задній звис у верхній частині люка нагадує Kodiaq. Внизу чорне облицювання оточує всю нижню частину задньої панелі, а прямокутні вихлопні труби оточені сірою вставкою, яка відповідає вставці, що використовується навколо передніх протитуманних фар. На щастя для VW, цей дизайн працює. Але перш ніж ми винесемо остаточне рішення, ми розглянемо решту, що пропонується в новому Атласі.

САЛОН

Інтер'єр Атласу досить висококласний і має низку зручних функцій. Почнемо з того, що у нас спортивне кермо з м'яким плоским днищем і кнопки для великого пальця на бічних спицях. Перед кермом знаходиться цифрова панель приладів VW - установка, яка дуже схожа на приладову Audi Virtual. Невеликий речовий відсік знаходиться в центрі торпеди на вершині. Внизу ви знайдете мультимедійну систему із 8-дюймовим сенсорним дисплеєм. Система Car-Net Volkswagen доступна як опція і включає можливість підключення до телефону через Apple CarPlay, Android Auto або MirrorLink. Також можна вибрати аудіосистему Fender Premium, яка включає підсилювач на 480 Вт та 12 динаміків. Volkswagen стверджує, що це найскладніша аудіосистема, доступна на сьогоднішній день у VW.

Інтер'єр Atlas досить висококласний, але досвідченому оку ясно, що він дуже схожий на Skoda Kodiaq.

VW стверджує, що в авто достатньо місця для семи дорослих людей та їхнього багажу. Середні ряди складаються вниз, щоб забезпечити легкий доступ до сидінь третього ряду. Volkswagen заявляє, що другий ряд може складатися навіть із встановленими дитячими сидіннями, проте ми ще маємо побачити, як це зробити, і ранні ескізи конструкції не допомагають зрозуміти, як це можливо.

Самі сидіння дуже привабливі, оскільки центр подушок та спинки перфоровані по своїй площі, що, ймовірно, забезпечує обігрів та вентиляцію – чого ми очікуємо від позашляховика.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Atlas спочатку буде пропонуватися з одним із двох різних двигунів. Перший це 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом та прямим упорскуванням палива, який розвиває потужність 238 к.с. Для тих, хто трохи прагне потужності, є також 3,6-літровий VR6, що розвиває близько 280 к.с. Моделі, що оснащені 3,6-літровим двигуном, можуть бути оснащені повним приводом 4Motion. Ця система має вибір режиму руху, який відповідатиме потребам різних умов водіння та дорожніх умов. Перемикання передач виконуються восьмиступінчастою автоматичною коробкою, незалежно від того, який двигун ви виберете.

ЦІНА

Атлас доступний у трьох основних комплектаціях. Комплектація S починається з 30 500 $ і піднімається до 35 300 $. SE починається з 33 590 $ і піднімається до 38 890 $. Комплектація SEL починається з 39 160 $ ​​і досягає 48 490 $ за SEL Premium. Таким чином, модель S коштує майже на 5000 $ більше, ніж Tiguan стартової комплектації, і на 19 000 $ менше, ніж Touareg стартової комплектації.

Двигун КПП AWD Ціна
2.0 TSI 238 л.с. 8-АКП 2WD 30 500$
2.0 TSI 238 л.с 8-АКП 4x4 35 300$
3.6 VR6 FSI 280 л.с. 8-АКП 2WD 33 590$
3.6 VR6 FSI 280 л.с. 8-АКП 4x4 38 890$

ВИСНОВКИ

Немає жодних сумнівів у тому, що для VW це гарний крок для розширення пропозиції позашляховиків, але багато в Atlas ще не вирішено. Його розмір робить його найбільшим позашляховиком, що пропонується VW, що вказує на те, що він повинен бути дорожчим, ніж поточний Touareg. Проте Touareg вже коштує досить дорого і фактично конкурує за ціною з такими моделями, як Expedition. Для VW немає сенсу мати два позашляховика з однаковою цільовою ціною, тому щось у якийсь момент зміниться. Ця модель може бути оцінена як проміжна між Tiguan та Touareg, але це, ймовірно, зробить Touareg застарілим, оскільки покупці явно виберуть більший та дешевий варіант. Якщо ціна буде близька до Touareg, доведеться знизити ціну на Touareg, щоб це мало хоч якийсь сенс. Якщо Atlas просто продається за вищою ціною, ніж Touareg, тоді VW справді йде вперед, і я не думаю, що Atlas взагалі буде успішним. Сподіваюся, неймовірна потреба VW заробити багато грошей не змусить його бути жадібним та завищувати ціну на цей новий позашляховик. Але лише час покаже.

КОНКУРЕНТИ

Nissan Armada

Nissan Armada увійшов у друге покоління моделі, тому він гарний і свіжий з точки зору конкуренції з такими, як Volkswagen Atlas. Однією з основних переваг перед Atlas є те, що Armada може вмістити вісім пасажирів. Розділяючи платформу з Infiniti QX80, Armada більше не заснована на пікапі Titan і насправді є величезним кроком вперед для Nissan в цьому відношенні. Він значною мірою зручний, має гарний набір функцій активної безпеки та міцний, як ніколи раніше, завдяки своїй рамі та конструкції кузова. Однак, на відміну від Atlas, Armada має серйозну потужність під капотом завдяки новому 5,6-літровому V-8 (не плутати з 5,6-літровим попереднім поколінням), який забезпечує круту потужність 390 к.с. і 401 Нм крутного моменту. Ціна починається з 44 900 $, але може доходити до 60 490 $ за Platinum.

Читайте наш повний огляд Nissan Armada тут.

Ford Expedition

Поточний Ford Expedition фактично знаходиться на ринку з 2007 року з невеликими змінами, що відбуваються у кожному модельному році. На даний момент немає жодних відомих нам планів щодо впровадження моделі нового покоління найближчим часом, але з огляду на те, що нинішньому поколінню наближається 10-річний вік, я не очікував, що це покоління затримається надовго.. Доступно загалом вісім рівнів комплектації, є модель, яка підійде будь-кому. У ньому можуть розміститися до восьми осіб, але він пропонується лише з одним двигуном – 3,5-літровим EcoBoost V-6, який забезпечує 365 л.с. і 420 Нм крутного моменту. Перемикання передач здійснюється шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Ціна починається з 46 225 $ за модель XLT стандартної комплектації і піднімається до 65 957 $ за модель Platinum EL.

Читайте наш повний огляд Ford Expedition тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!