Новий Cadillac Escalade 2021. Потужний конкурент BMW X7, GLS та LEXUS LX570

C
adillac Escalade 2021 року - це п'яте покоління розкішного позашляховика. Представлений на автовиставці в Чикаго в 2020 році, він замінює позашляховик четвертого покоління, якому шість років.

Як і його попередник, Escalade 2021 року поділяє основу Chevrolet Suburban і Tahoe. Але, на відміну від старого Escalade, новий Ескалейд має незалежну задню підвіску. Це також перший серійний автомобіль, оснащений вигнутими дисплеями OLED для комбінації приладів та інформаційно-розважальної системи.

Потужність походить від двигуна V-8 великого об'єму, з'єднаного з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач, але Cadillac також пропонує новий 3,0-літровий дизельний двигун. Давайте дізнаємося про це детальніше в огляді нижче.

КУЗОВ

Як і очікувалось, новий вигляд Escalade натхненний концепцією Escala. І, як і інші автомобілі в лінійці, він оснащений світлодіодними фарами набагато меншого розміру.

Cadillac також відмовився від вертикальних фар на користь тонких горизонтальних елементів, інтегрованих у верхню частину радіаторної решітки.

Проте, Cadillac зберіг фірмові вертикальні денні ходові вогні. Вони стали тоншими і йдуть від фар до кутів переднього бампера.

Основні ґрати радіатора кардинально змінилися в порівнянні зі старим Escalade. Вона трохи ширша і вища, має чотири горизонтальні планки з блискучими лопатями по кутах. У поєднанні з горизонтальними фарами нові грати роблять Escalade ширше. Внизу ми бачимо кілька нових дефлекторів. У нижньому бампері є трапецієподібний отвір і ширший прямокутний отвір, що проходить між вертикальними денними ходовими вогнями. Капот двигуна став набагато мускулистішим, ніж раніше, з сильнішим рельєфом з боків і дрібними деталями в центрі.

Як не дивно, профіль може похвалитися значними змінами. Перше, що впадає у вічі, - це нова поясна лінія, яка трохи помітніша і розташована на пару сантиметрів нижче, ніж у старої моделі. Нижня лінія також відрізняється. В той час, як у старого Escalade нижні частини вікон обмежувалися прямою лінією, у старого позашляховика вікно третього ряду було вищим.

Далі ми бачимо, що колісні арки тепер ідеально круглі, що значно відрізняється від майже квадратних арок Escalade, що йде.

Cadillac також перемістив хромоване оздоблення з центру дверей трохи вище за бічні пороги.

Вже одна ця функція робить новий Escalade елегантнішим. Форма дзеркал тепер також стали більш елегантними завдяки аеродинамічному дизайну. Старий позашляховик має квадратні дзеркала заднього виду. С-подібна стійка також тонша, ніж раніше, а темніший колір робить її майже непомітною зріз даху даху. Новий Escalade стандартно поставляється з великими 22-дюймовими колесами, але ви можете замовити диски ще більшого розміру зі списку опцій.

Комплектація варіюється в залежності від вибраної моделі. Вибирайте версію Sport, а грати радіатора та оздоблення кузова чорні. Версії Luxury та Premium Luxury мають більш яскраве оздоблення Galvano, що створює стильний американський образ.

Задня частина нового Escalade така сама, як і у старої моделі. Cadillac також зберіг вертикальні задні ліхтарі, що йдуть від верхньої частини заднього бампера до нижньої частини спойлера задніх дверей. Звичайно, фари були перероблені, тепер вони трохи ширші та мають нову світлодіодну схему.

Інші зміни включають більш тонку хромовану обробку під заднім склом, перероблену трапецієподібну виїмку і більш чистий бампер. Останній включає прямокутні вихлопні труби по кутах.

Що стосується розмірів, новий Escalade трохи більше за свого попередника. Модель зі стандартною колісною базою складає 5382 мм. завдовжки, що на 216 мм довше, ніж стара модель. Версія з розширеною колісною базою, відома як ESV, має розмір 5763 мм, що на 66 мм довше, ніж попередник.

Новий Escalade має ширину 2060 мм, що лише на 12 мм більше, ніж у попередньої моделі. Оновлений позашляховик трохи вищий – 1948 мм, що на 56 мм більше, ніж у попередньої моделі. Cadillac також додав кілька мм до колісної бази. При довжині 3071 мм колісна база стандартної моделі на 124 мм довша, ніж у старого позашляховика. Колісна база ESV складає 3406 мм, що на 104 мм більше, ніж у старої моделі.

Габаритні размірт Cadillac Escalade 2021
Колькість міст 7 м
Довжина 5 382 мм
Ширина 2 060 мм
Висота 1 948 мм
Колісна база 3 071 мм
Повна маса 3 357 кг
Об'єм багажника 722 л
Об'єм бака 91 л

САЛОН

Як і вигляд, інтер'єр нового Escalade натхненний концепцією Escala. Хоча Cadillac зберіг органічний вигляд старої моделі, він зробив радикальні зміни в компонування. І, як і більшість автовиробників преміум-класу, він відмовився від вертикальних отворів для кондиціонера та замінив горизонтальні випускні отвори, розташовані по прямій лінії у центрі панелі приладів. Але, безумовно, найбільша особливість тут - це трикомпонентний екран, який простягається від стійки з боку водія до центру панелі приладів. Але головна новина полягає не в розмірі дисплеїв, а в тому, що вони оснащені технологією OLED. Ця технологія, представлена ​​в концепції Escala, вперше з'явилася в галузі моделі Escalade.

Чому це важливо? Що ж, OLED-дисплеї тонкі, тому для них також потрібні корпуси меншого розміру, що допомагає заощадити місце. Вони також мають удвічі більшу щільність пікселів, ніж 4K-телевізор, що забезпечує більш високу якість зображення, ідеальний чорний колір та більший колірний діапазон.

Новий макет екрану Escalade включає три дисплеї. Зліва розташований сенсорний центр управління з діагоналлю 7,2 дюйми, комбінація приладів з діагоналлю 14,2 дюйми в центрі та інформаційно-розважальний дисплей з діагоналлю 16,9 дюйми праворуч. Комбінація приладів та інформаційно-розважальний екран більше, ніж у більшості пропозицій на ринку преміум-класу, тому це великий плюс для Cadillac.

Дизайн став більш ергономічним, оскільки більшість кнопок та ручок центральної консолі зникли. За важелем перемикання передач знаходиться поворотний перемикач, що дозволяє керувати інформаційно-розважальною системою, не торкаючись екрана. Матеріали теж краще, скрізь шкіра та тканина. Алюмінієве оздоблення виглядає добре, тоді як глянсове дерево на панелі приладів і центральної консолі виглядає автентично. Грати динаміків з нержавіючої сталі – теж приємний штрих. Показана тут модель оброблена шкірою Gideon Whisper Beige, але ви можете вибрати один з восьми кольорів та варіантів обробки, а також перфоровану або стьобану шкіру для сидінь.

Повертаючись до технологій, навігаційна система має доповнену реальність із видами вулиць у реальному часі та накладеннями напрямків для кращої орієнтації.

Додайте додатковий пакет інтеграції Trailering і ви отримаєте дев'ять камер огляду для полегшення зчеплення, але цей пакет також допоможе вам краще орієнтуватися на вузьких вулицях та на парковках. Пакет також включає вбудований контролер гальм причепа та додаток для буксирування з контролем тиску та температури в шинах, а також розширене сповіщення про бічній сліпій зоні.

Також необов'язковим є дзеркало задньої камери, технологія, яка передає зображення із камери заднього виду на екран дзеркала. Чесно кажучи, я трохи здивований, що ця функція не входить до стандартної комплектації з огляду на розкішний статус Escalade. Нічне бачення, що також є опцією, використовує інфрачервону технологію для покращення видимості та виявлення пішоходів та великих тварин у темряві.

Cadillac також пропонує нову розважальну систему для задніх сидінь із парою 12,6-дюймових сенсорних екранів, встановлених у спинках передніх сидінь.

Обидва включають навігацію, і навіть можливість потокової передачі. Ви також можете грати в ігри, музику та відео через входи HDMI та USB.

Ще одна новинка в галузі – аудіосистема високого класу від AKG. Ця компанія, відома своїми високоякісними мікрофонами та навушниками, розробила свою першу аудіосистему для автомобілів, ексклюзивну для Escalade. Система з 19 динаміками входить до стандартної комплектації позашляховика, але ви можете вибрати крутішу систему з 36 динаміками тієї ж марки.

Новий Cadillac - це не просто потужний колісний пристрій; він також пропонує більш комфорт для пасажирів, ніж раніше. Завдяки новій платформі та подовженій колісній базі на 40% більше місця для ніг третього ряду (88 см).

Крім того, завдяки новій незалежній задній підвісці, яка забезпечує нижчу підлогу, за сидіннями третього ряду на 60% більше вантажного простору при об'ємі 722 л.

Це на 291 л. більше, ніж у старої моделі.

За другим поряд теж більше місця. Тепер за обсягом 1784 л. Escalade може вмістити ще 323 л. Складіть і другий ряд і обсяг збільшиться до 3089 л, що на 427 л. більше, ніж у старої моделі. Загальний об'єм багажника моделі ESV також збільшився із 3423 л. до 3585 л.

ДВИГУН

Як і очікувалося, Cadillac Escalade продовжує оснащуватися 6,2-літровим безнаддувним двигуном V-8. Цей двигун схожий на стару версію, але Cadillac вніс кілька важливих змін. З'явилася нова система зміни фаз газорозподілу, система зупинки/запуску та система динамічного керування подачею палива. Останній замінює Active Fuel Management і має ще більше підвищити економію палива. В той час, як перший чергується між режимами V-4 та V-8 для економії палива, останній може перемикатися між будь-яким з 17 різних порядків запалювання залежно від того, скільки та які циліндри фактично працюють.

Двигун V-8 ідентичний двигуну, встановленому на нових Chevrolet Suburban і Tahoe, тому він забезпечує таку потужність.

Двигун розрахований на 420 к.с., що ідентично до попередньої моделі. Крутний момент розрахований на 623 Нм, що знову ж таки ідентично попередньому поколінню.

То в чому ж тоді проблема? Що ж, нова платформа T1 має вирішальне значення. Представлені в Chevy Silverado, а потім перенесені на Suburban і Tahoe, ці опори поставляються із незалежною задньою підвіскою з гвинтовими пружинами замість старого провідного заднього моста з листовими ресорами. Це означає, що кожне заднє колесо обробляє дорожні умови окремо, що покращує якість їзди та чуйність рульового керування. Таким чином, навіть незважаючи на те, що він не потужніший, новий Escalade більш маневрений. Проте трохи додаткової потужності було б непогано, оскільки покупці зазвичай очікують більшої потужності від моделей нового покоління. Це також відрізняло б Escalade від позашляховиків Chevy та GMC.

Але є й цікаві новини у цьому відділі. Вперше в історії Cadillac пропонує дизельний двигун Escalade. 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун Duramax, також запозичений у великих позашляховиків Chevy, видає 277 к.с.

Хоча це далеко не вражає для такого великого позашляховика, двигун відповідає моменту, що крутить, V-8 при 623 Нм. Про паливну економічність цього немає жодного слова, але він має бути більш ефективним, ніж V-8.

Обидва двигуни поєднуються з 10-ступінчастими автоматичними коробками з електронним управлінням перемиканням передач.

Прямий конкурент Lincoln відмовився від V-8 для позашляховика поточного покоління, вирішивши натомість використати 3,5-літровий V-6 EcoBoost. Двигун з турбонаддувом розвиває потужність 380 к.с., що на 40 к.с. менше, але за крутним моментом відповідає V-8 Кадилаку 623 Нм.

У порівнянні з X7, Escalade краще працює тільки в порівнянні з xDrive40i початкового рівня. Цей позашляховик оснащений 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном потужністю 335 л. і 450 Нм крутного моменту. BMW пропонує V-8 у xDrive50i, який генерує 456 к.с. та 649 Нм. Це на 36 коней і на 25 Нм більше, ніж у Ескалейд. X7 M50i обганяє Escalade з 4,4-літровим восьмициліндровим двигуном, який розвиває потужність у 523 кінських сили та крутний момент у 749 Нм.

Як і всі Cadillac, Escalade оснащений системою керування ходом. Ця система включає датчики, які «зчитують» дорогу і практично миттєво змінюють ступінь демпфування ударів. Це зменшує крени та вібрації кузова. Також є нова адаптивна підвіска Air Ride. Пневматична підвіска у поєднанні із системою керування ходом забезпечує автоматичне регулювання рівня вантажу та дорожнього просвіту на всіх чотирьох колесах. Система автоматично опускає підвіску на шосе і піднімає кузов для збільшення дорожнього просвіту під час руху бездоріжжям.

Все відбувається через електронний диференціал підвищеного тертя, який забезпечує точне тягове зусилля та увімкнення задніх коліс. Однак ця функція не є обов'язковою та потребує додаткових витрат.

СИСТЕМИ НАПІВАВТОНОМНОГО ВОЖДЕННЯ

Як і більшість автомобілів преміум-класу, новий Cadillac Escalade є напівавтономним. Система, що відповідає за здатність Escalade рухатися самостійно у певних сценаріях, – це Super Cruise, яку Cadillac спочатку представила на седані CT4. Це покращена версія Super Cruise, тепер із функцією автоматичної зміни смуги руху.

Коротше кажучи, Super Cruise дозволяє керувати автомобілем без допомоги рук завдяки складній системі, яка використовує дані картки LiDAR та інформацію GPS для читання дороги.

Однак Super Cruise працюватиме лише на автомагістралях. Зокрема, передбачається, що він пропонуватиме автономні круїзи по «понад 200 000 миль сумісних автомагістралей у Сполучених Штатах та Канаді». І є ще одна проблема. Super Cruise також включає ультрасучасну систему уваги водія, тому вам потрібно приділяти увагу дорозі.

Якщо ви не дивитеся вперед через лобове скло, система подасть візуальні та звукові сигнали, щоб знову зосередитися на дорозі. Якщо ви не відповісте, Super Cruise уповільниться і навіть повністю зупинить Escalade.

Одна цікава функція, що поставляється з Super Cruise, - це зміна смуги руху на вимогу, яка дозволяє вам змінювати смугу руху, просто натискаючи сигнал повороту. Super Cruise буде шукати “отвір” у відповідній смузі руху та змінити смугу руху, коли це буде безпечно. Він навіть буде відображати повідомлення на комбінації приладів, щоб ви знали, що він шукає місце для проїзду або змінює смугу руху. Якщо Super Cruise вирішить, що не може виконати операцію, він повідомить, що її необхідно виконати вручну.

Ключові покращення функції Super Cruise Escalade включають більшу інформацію про карту, покращене програмне забезпечення для кращого кермового управління та контролю швидкості, а також більш інтуїтивно зрозумілу панель управління.

Super Cruise не є обов'язковим і, ймовірно, коштуватиме близько 3000 $. Ця система вимагає, щоб ви придбали додатковий пакет допомоги водієві, тому вся угода коштуватиме вам як мінімум 6000$.

ЦІНА

Редизайн трохи збільшить вартість позашляховика, тим більше що він включає безліч нових технологій і новий дизайн. Escalade, що йде, починається з 67 490$, але це тому, що Cadillac пропонує знижку в 9000$. Повна ціна складає 75 195 $ за базову модель і 95 295 $ за топову версію Platinum. Оновлений Escalade коштує від 78 000 $ до 98 000 $. ESV з довшою колісною базою додасть премії від 3000 $ до 4000 $.

ВИСНОВКИ

Очевидно, що Escalade потребував серйозних оновлень, щоб залишатися актуальним в порівнянні з Lincoln Navigator, в той час як поява BMW X7 ще більше ускладнила ситуацію. Cadillac вже бореться з німцями в інших сегментах ринку, а X7 просто додав ще один ринок до списку проблем компанії. Але схоже, що General Motors не розгубилася і дозволила Cadillac піднятися на сходинку вище за Escalade.

Позашляховик виглядає краще зовні, він може похвалитися кращою посадкою та оздобленням усередині, а також оснащений безліччю нових технологій. Він оснащений найбільшим і найсучаснішим інформаційно-розважальним дисплеєм на ринку (те саме стосується комбінації приладів) і пропонує помітно більше вантажного простору. Звичайно, «новий» V-8 – це насправді старий двигун з оновленнями, які не покращують потужність, але Cadillac обіцяє найкращу ефективність. Більше того, до модельного ряду приєднався новий дизель, який перетворив Escalade на єдиний позашляховик у цій ніші, доступний з дизельним двигуном.

  • Дизайн на основі концепти Escala
  • Сучасна підвіска
  • Доопрацьований двигун
  • Більше вантажного простору

  • Конкуренція сильна

КОНКУРЕНТИ

BMW X7

X7, останнє поповнення лінійки позашляховиків BMW, також більше ніж X5, що робить його серйозним конкурентом Escalade. Запущений в 2018 модельному році і побудований в Сполучених Штатах, X7 може бути здебільшого роздутим X5, але він виділяється завдяки набагато більшим радіаторним гратам, тонкими фарами і більш утилітарному вигляду в цілому.

Позашляховик, очевидно, оснащений усіма технологіями допомоги при керуванні BMW. Однак він не такий розкішний, як Cadillac, якщо ви не виберете більш дорогу комплектацію. На відміну від Escalade, X7 доступний із трьома різними двигунами. Базова модель xDrive40i оснащена 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном потужністю 335 л. і 450 Нм крутного моменту. Хоча ця модель не така потужна, як Escalade. xDrive50i версія оснащена 4,4-літровим V-8, має 456 л.с. і 649 Нм крутного моменту.

BMW пропонує X7 M50i, також оснащений 4,4-літровим V-8 і видає потужність 523 к.с. і 553749 Нм крутного моменту. Ціна на X7 починається з 73 900 $ за базову модель, а версія M50i коштує 99 600 $ без урахування опцій.

Читайте наш повний огляд BMW X7 тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Читайте також огляди Subaru Ascent і Volkswagen Atlas

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!