Volkswagen Passat 2017 характеристики, комплектації та ціни

К
росовери та позашляховики можуть бути популярними автомобілями в наші дні, але седани, як і раніше, відіграють надзвичайно важливу роль в автомобільній сфері. Особливо седан середнього розміру продовжують демонструвати вражаючі показники продажів. Ще у 2011 модельному році Volkswagen вирішив, що йому потрібна більша частина автомобільного пирога, тому представив версію своєї популярної моделі Passat.

Чи є у цього середньорозмірного седана все, що потрібно, щоб конкурувати із стійкими прихильниками сегменту, а саме с Toyota Camry та Honda Accord?

Щоб з'ясувати це, ми провели тест-драйв Passat R-Line. Ви спитаєте, що таке R-Line? Він поставляється з великими колесами, та додаванням Apple CarPlay та Android Auto. А ще краще те, що більш розкішне оздоблення не має великої ціни. Це всього на 1535 $ більше, ніж у базового Passat S. А завдяки 1,8-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і передньому приводу він економічний, за оцінками EPA 6.9 л. на 100 км. по шосе. Тим не менш, і Camry, та Accord є абсолютно новими і становитимуть серйозну конкуренцію.

КУЗОВ

Оновлення Volkswagen Passat принесло деякі довгоочікувані зміни. По-перше, повністю усунуті закруглені краї передньої панелі та задніх ліхтарів. На їхнє місце додані чіткі лінії та гострі кути, доповнені стриманим використанням хромованих акцентів.

Новий зовнішній вигляд, безумовно, надає Passat більш висококласного, але не перебільшеного вигляду.

Passat R-Line технічно є Passat базового рівня з деякими модернізованими конструкціями, які роблять його більш привабливим. За 1535 $ R-Line пропонує деякі корисні доповнення, у тому числі спеціальні бампери та деякі оздоблення салону, 19-дюймові легкосплавні диски, та додаток VW Car-Net App-Connect у мультимедійній системі.

Чудовий характер естетики Passat R-Line доповнює фарба Platinum Grey Metallic, яка була на нашому тесті. Відтінок майже матовий. Це не та фарба, яку можна зустріти у багатьох місцях у автомобільній промисловості. Це чогось варте. Для R-Line доступні п'ять інших кольорів, і жоден з них не призначений для привернення уваги до автомобіля - ну, за винятком, можливо, Fortana Red Metallic, більш глибокого червоного відтінку, не бордовий.

Єдина основна опція, доступна для Passat R-Line - це оновлення R-Line Lighting - світлодіодні фари і денні ходові вогні на суму 1095 $.

В цілому Volkswagen Passat R-Line можна охарактеризувати як автомобіль, що поважає себе, якому не потрібні яскраві вигини або хитромудрий дизайн, що привертає увагу. Ні, якщо Passat привертає увагу, це завдяки мінімалістичному підходу дизайнерів VW до дизайну автомобілів.

САЛОН

Мінімалістичний стиль Volkswagen переноситься в інтер'єр Passat. Все носить стриманий і образливий стиль, який створює відчуття корисності без надмірностей. Тут немає крутої панелі приладів або дивовижного контрастного рядка.

Хром зведений до мінімуму, що більшість людей у ​​наші дні визнали б базовими. R-Line поставляється з двозонним клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь, рульовою колонкою з можливістю нахилу. Є тільки один порт USB, немає задніх вентиляційних отворів для системи вентиляції та кондиціонування (але вони включені у більш високу комплектацію), а «шкіряні» сидіння насправді виготовлені зі шкірозамінника або, іншими словами, з м'якого вінілу.

Тим не менш, завдяки такому підходу до дизайну Passat R-Line здається красивою і не перевантаженою технологією, яка може зламатися через п'ять років. Ще краще це знижує вартість. Ви отримаєте місткий чотиридверний седан з великим простором для чотирьох людей звичайного зросту або п'яти, якщо троє на задньому сидінні не проти познайомитися ближче.

Passat пропонує також універсальність. Спинки задніх сидінь розділені за типом 60/40, що дозволяє перевозити більший вантаж. Багажник великий – 450 л. У ньому є зручний відсік для дрібних предметів. Єдиним недоліком багажника Passat є відкриті завіси кришки багажника. Вони становлять небезпеку роздавлювання багажу або продуктів, якщо багажник буде переповнений.

За кермом водій бачить обтягнуте шкірою триспицеве ​​кермо з багатофункціональними елементами керування та підрульовими перемикачами. Аналогові датчики відображають швидкість, оберти двигуна, рівень палива та температуру рідини, що охолоджує, а цифровий екран інформації про водія показує більш докладну статистику автомобіля. Це не найсучасніший кластер приладів, але класичний стиль якийсь час повинен залишатися незмінним. Чого не можна сказати про 6,3-дюймову мультимедійну систему. Програмне забезпечення здається застарілим, яке меню не так зручні для навігації. Але завдяки системі Car-Net присутні Apple CarPlay та Android Auto. Я виявив, що найчастіше використовую CarPlay, незважаючи на те, що він за своєю природою вибагливий.

Загалом Passat R-Line пропонує масу місця для пасажирів, багато місця для ніг та голови для більш високих людей, великий обсяг вантажного простору та дизайн, який більшості видасться заспокійливо простим.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Passat доступний з двома двигунами: 1,8-літровим чотирициліндровим TSI з турбонаддувом та 3,6-літровим VR6. Не дивно, що в наші дні V-6 обмежений комплектаціями SE w/Technology та SEL Premium і тільки в тому випадку, якщо цього хочуть клієнти. Чотирьохциліндровий двигун входить у стандартну комплектацію.

1,8-літровий двигун має більш стару конструкцію із залізних блоків, але має невелику вагу завдяки алюмінієвим головкам блоку циліндрів. Подвійні верхні розподільні вали управляють 16 клапанами (по чотири на циліндр), а пряме упорскування палива зводить витрата палива до мінімуму. Що цікаво, двигун TSI не має системи зміни фаз газорозподілу.

Потужність складає 170 л.с. при 6200 об/хв, а момент, що крутить, - 184 Нм всього лише при 1500 об/хв. Крутний момент – ось що любить цей двигун. 1,8-літровий та його шестиступінчаста автоматична коробка передач запрограмовані так, щоб турбонаддув не нагнітав, якщо в цьому немає крайньої необхідності.

Фактично необхідно пройти фіксатор на дальньому кінці ходу акселератора, щоб вичавити максимум з двигуна. У трансмісії є спортивні налаштування, але вона не змінює характеристики перемикання так сильно, як це роблять багато спортивних режимів на сучасних автомобілях. Звичайно, ви можете перемикатися самостійно за допомогою важеля перемикання передач, але затримка в одну секунду між запитом і дією.

Оскільки Volkswagen явно змінив спортивний характер водіння більш економне налаштування двигуна, Passat 1.8 пропонує респектабельну економію палива. EPA оцінює місто на 10.2 л, шосе на 6.9 л. та 8.7 л. разом взяті.

Для клієнтів, яким потрібен повний привід або гібридна трансмісія, Passat просто не зможе задовольнити їхній запит. Він доступний тільки з переднім приводом і двома вищезгаданими бензиновими двигунами. І, звичайно, немає турбодизеля.

ТЕСТ-ДРАЙВ

Забравшись на сидіння водія, я швидко помітив кілька мінусів. По-перше, рульова колонка недостатньо тягнеться до водія. Через це я відчував, що надмірно тягнеться до кермового колеса, і мені доводилося відкочувати сидіння вперед. Однак при цьому більша частина центрального підлокітника знаходиться за спинкою сидіння. Це означало, що за правильного розташування за кермом у мене було дуже мало підлокітника. Що ще гірше, передня кромка підлокітника скошена та гладка.

Крім цих скарг на ергономіку, Volkswagen Passat пропонує чисту панель приладів з логічним розташуванням кнопок і елементів управління, таких як система HVAC. Великі підсклянники дозволяють легко переносити Big Gulp та відділення для зберігання перед перемикачем передач, а в кишенях дверей достатньо місця для дрібниць. Звичайно, є місце і під центральним підлокітником. Volkswagen також ставить зручний піддон відкидний прямо під елементами управління фарами.

При русі дорогою можна очікувати, що Passat керується так само, як і неспортивний седан. Дорожній шум може стати гучним на нерівному асфальті, але це не проблема. Я дійсно виявив, що Passat стає трохи плавним на швидкості. Це не має великого значення, але я не знаходжу помітних характеристик у багатьох своїх тестових автомобілях.

Тим не менш, я не можу особливо скаржитися на VW Passat. Він без проблем виконує свою роботу з транспортування від А до Б, а його німецьке почуття надає відчуття розкоші, якого немає в інших брендів. Це комфортабельний та практичний седан, у якому достатньо місця для сімей до п'яти осіб.

ЦІНА

Можливо найбільшим атрибутом Volkswagen Passat R-Line є його розумна ціна. Вартість моделі починається з 23 975 $, що всього на 1535 $ більше, ніж у базового Passat S. R-Line також дешевше за комплектації SE на 1520 $, що є хорошим компромісом для економних покупців. Звичайно, якщо у вас є гроші, Volkswagen з радістю продасть вам Passat V-6 SLE Premium за 33995 $. Ця комплектація включає аудіосистему Fender, попередження про виїзд зі смуги руху та шкіряні сидіння на додаток до оновлень, у комплектації SE w/Technology. До них відносяться оновлена ​​мультимедійна система з Discovery Media, з адаптивним круїз-контролем та системою контролю дистанції паркування.

ВИСНОВКИ

Бренд Volkswagen створював автомобілі для звичайних людей відколи він існує. Його назва буквально описує це. Passat чудово втілює цю філософію, пропонуючи седан, в якому достатньо місця для чотирьох дорослих та їхнього вантажу, загорнутий у привабливу, але не завищену упаковку, і все це за розумною ціною.

Хоча я виявив, що телескопічна рульова колонка Passat не має достатньої регулюваності, що призводило до дещо незручної пози для посадки своєї п'ятої точки, цього було недостатньо, щоб придушити мою повагу до машини. Особливо у R-Line Passat працює як серйозна машина.

- Шикарний вид
- Просторий салон
- Зручна ергономіка приладів

- Дивне співвідношення між рульовою колонкою, сидінням водія та центральним підлокітником
- Трансмісія налаштована лише на комфорт
- Жорстока конкуренція

КОНКУРЕНТИ

Honda Accord

Honda внесла кілька серйозних змін до Accord на 2018 рік. Сімейний седан переходить у 10-е покоління і носить зовсім новий стиль усередині та зовні. Колісна база на 5,5 см. довша, а кузов виготовлений з більш високоміцної сталі, що сприяє більш жорсткому шасі.

Доступна пара чотирициліндрових двигунів із турбонаддувом. Стандартний двигун є 1,5-літровим агрегатом з потужністю 192 к.с. і крутний момент 192 Нм. Клієнти можуть вибрати 2,0-літровий двигун, створений на основі двигуна Civic Type R, який забезпечує 252 л. і 273 Нм крутного моменту в Accord.

На жаль, шановний 3,5-літровий шестициліндровий двигун більше немає. Honda пропонує три варіанти трансмісії. 1,5-літровий двигун може працювати в парі з варіатором або шестиступінчастою механічною коробкою передач. 2,0-літровий двигун також може отримати механічну коробку передач або, як більшість покупців вибере, нову 10-ступінчасту автоматичну коробку передач. Незалежно від вибору двигуна, трансмісії або рівня комплектації салону Accord має перемикач режимів руху з двома положеннями. Він пропонує налаштування Normal та Sport. Активні амортизатори також доступні в деяких комплектаціях та змінюють жорсткість між режимами руху. Ті, хто хоче гібридну модель, будуть раді дізнатися, що Honda пропонує цю комплектацію Accord.

Читайте наш повний огляд Honda Accord тут.

Toyota Camry

Не менш новинкою є популярна Toyota Camry. Toyota повністю переробила цей сімейний седан середнього розміру, зробивши його спортивнішим, що є різким відходом від Camry минулих поколінь. Він також довший, ширший і має більш похилу лінію даху. Оновлений інтер'єр включає нову систему Toyota 3.0 Entune, хоча, як не дивно, вона не включає Apple CarPlay або Android Auto. Ступінчаста панель приладів виглядає так, ніби вона прийшла від Lexus, а двокольорові шкіряні сидіння можуть змусити деяких повірити в те, що Toyota насправді запозичила в Lexus.

Три доступні варіанти двигунів, всі вони нові. Стандартний двигун - це перероблений 2,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 178 л. і крутний момент 170 Нм. Опціонально новий 3,5-літровий V-6 забезпечує більшу потужність з 301 к.с. і 267 Нм крутного моменту. Обидва з'єднані з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, призначеною для кращої економічної паливної.

Якщо ви хочете максимально знизити витрати пального, гібридний двигун допоможе Вам у цьому в комплектації LE. Всі гібридні Camry використовують 2,5-літровий чотирициліндровий двигун у парі з трансмісією CVT.

Ціни на Toyota Camry починаються з 23495 $ і можуть зрости приблизно до 35 000 $ при повній комплектації XSE V6.

Читайте наш повний огляд Toyota Camry тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!