Mercedes GLC-Class 2021 року. Чи такий гарний? Брати чи не брати?

Г
арно продуманий німецький позашляховик, який ще не отримав оновленої версії, але й не зійшов з конвеєра.

У той час як інші німецькі позашляховики оновлюються моделями нового покоління, GLC-Class, як і раніше, є частиною моделі першого покоління, представленої ще в 2016 році.

Хоча зміни, внесені до нього для модельного 2020 року, зробили його одним із найкрасивіших на сьогоднішній день, деякі стверджують, що він не такий привабливий, як BMW X3 і Audi Q5. Крім оновлень стандартних функцій змін не так багато. Тож чи варто вибирати GLC-Class чи, можливо, дочекатися нового покоління?

КУЗОВ

Фейсліфтинг 2020 року приніс оновлену передню панель зі значно ширшими ґратами радіатора та сучасними світлодіодними фарами.

Бампер теж зовсім новий, що робить GLC одним із найкращих серед конкурентів. В той час, як бічний профіль та задня частина змінилися трохи, задні ліхтарі стали трохи гладкішими з хромованими здвоєними вихлопними трубами.

GLC 2021 поставляється з 18-дюймовими колесами в стандартній комплектації і може бути оснащений 20-дюймовими дисками, якщо ви оберете тільки одну з моделей AMG. Комплектація AMG отримала найкращий зовнішній вигляд, що цілком очікувано з огляду на ціну.

Більш широкі грати Panamericana спереду разом з більшими вентиляційними отворами для охолодження гальм, задніми спортивними вихлопними трубами та заднім дифузором роблять Мерседес по-справжньому привабливими. Підсумовуючи, можна сказати, що в модельному 2021 році не відбулося жодних змін з моменту фейсліфтінга, але його нова гладкіша естетика кузова і салону робить його відмінним позашляховиком, і ви навіть не помітите його "віку".

Деякі із зовнішніх особливостей включають:

  • Світлодіодні фари та задні ліхтарі. 18-дюймові диски.
  • 20-дюймові диски. (Тільки комплектації AMG)
  • Більш широкі грати Panamericana. (Тільки комплектації AMG)
  • Вихлопні патрубки здвоєні.
  • Чотири вихлопні патрубки. (Тільки комплектації AMG)

Розміри GLC дещо схожі на інші німецькі позашляховики, такі як BMW X3, Audi Q5 і Porsche Macan. Порівняно з Lexus NX GLC трохи більше. Загальна довжина GLC становить 4655 мм, а колісна база становить 2873 мм. Його висота трохи менше, ніж у X3 - 1644 мм, а ширина - 2096 мм. 5,0-дюймовий дорожній просвіт гарантує, що GLC не той, який ви віддали б перевагу для бездоріжжя. Споряджена маса починається з 1845 кг з базовою обробкою і доходить до 2510кг з AMG 63.

Габаритні разміри Mercedes GLC-Class
Кількість міст 5 м
Довжина 4 655 мм
Ширина 2 096 мм
Висота 1 644 мм
Колісна база 2 873 мм
Передня колія 1 621 мм
Задня колія 1 617 мм
Споряджена маса 1 845 кг
Повна маса 2 510 кг
Об'єм багажника 550 л
Об'єм баку 50 л
Діаметр розвороту 11.8 м

САЛОН

Здійснивши рестайлінг у 2020 році, Mercedes до певної міри покращив салон GLC і додав до нього сучасні штрихи.

Приладова панель набуває оновленого вигляду поряд з високоякісним оздобленням, як і будь-який інший Mercedes. Але є кілька речей, які могли б бути кращими. Такі речі, як 12,3-дюймовий інформаційний дисплей для водія, зовнішнє освітлення та бездротова зарядна панель, не входять до стандартної комплектації.

Ви повинні придбати їх окремо як окремі функції, інакше ви повинні вибрати комплектацію вищого рівня. Поряд з цим BMW X3 і Audi Q5 мають велику повністю цифрову приладову консоль, а також кілька функцій, які доступні як опція в GLC.

У салоні є безліч стандартних функцій, таких як передні сидіння з підігрівом та електроприводом, двозонний клімат-контроль, шкіряне кермо та оббивка зі штучної шкіри.

Комплектація AMG має в цілому найкращий салон з деякими спортивними деталями, такими як рульове колесо з плоским дном, затемнена панель приладів і повністю цифрова панель приладів. Оздоблення навіть одержало дерев'яні вставки на центральній консолі та оновлену аудіосистему Burmester для покращення вражень від музики.

З погляду комфорту сидінь GLC знаходиться на одному рівні, а іноді навіть краще, ніж у конкурентів. У стандартній комплектації сидіння зі шкірозамінника дуже зручні спереду та ззаду з достатнім простором для голови. У салоні легко помістяться чотири людини і до п'яти, якщо ви дійсно хочете відмовитись від комфорту заднього сидіння.

Простір для ніг позаду складає 95 см., що цілком пристойно для компактного позашляховика. BMW X3, Audi Q5 та Lexus NX пропонують більший запас ходу, ніж GLC. Lexus виділяється великим простором для ніг у передньому ряді, але коли справа доходить до заднього ряду, Q5 та GLC трохи випереджають два.

Якщо вас непокоїть місткість багажника, то в цьому випадку ні GLC, ні NX не годяться. Останній навіть гірший у порівнянні з іншими позашляховиками. X3 і Q5 є найкращими з погляду місткість багажника, пропонуючи колосальні 813 л.

Ось кілька особливостей інтер'єру, які дійсно виділяються в Mercedes-Benz GLC-Class 2021:

  • Трьохзонний автоматичний клімат-контроль.
  • Шкіряна оббивка.
  • Передні сидіння з електрорегулюванням та обігрівом та вентиляцією.
  • Варіанти обігріву задніх сидінь.
  • Шкіряне кермо з обігрівом.
  • Оздоблення салону деревом, шкірою та алюмінієм.
  • Панорамний люк.

Оновлений Mercedes-Benz User Experience (MBUX) потрапляє до класу GLC із 10,25-дюймовим сенсорним екраном. Хоча інтерфейс досить простий, розташування екрану може відволікати водія під час водіння. Android Auto та Apple CarPlay можуть покращити ситуацію, і можна підключатися бездротовою мережею. Інші доступні функції включають аудіоблок Burmester з 13 динаміками, супутникове радіо, керування навколишнім освітленням, систему навігації з доповненою реальністю.

Ось кілька ключових особливостей:

  • 10,25-дюймовий сенсорний екран із функцією MBUX.
  • Можливість підключення до Android Auto та Apple CarPlay.
  • Управління навколишнім освітленням.
  • Аудіосистема Burmester із 13 динаміками SiriusXM.
  • Два порти USB.
  • Розетка 115 В.
  • Система навігації із доповненою реальністю.

БЕЗПЕКА

Якщо ви з тих, хто дуже дбає про рейтинги безпеки автомобіля, GLC-Class вас не розчарує. Як NHTSA, так і IIHS оцінюють позашляховик максимальними 5 зірками та «Найкращим вибором безпеки 2021 року».

Оновлений комплект безпеки з'явиться в 2021 модельному році, який включає автоматизовану систему паркування, попередження про перехресний рух ззаду, пом'якшення наслідків лобового зіткнення та моніторинг сліпих зон.

Існує пакет допомоги водію, який включає такі функції, як:

  • Запобігання зіткненням.
  • Помічник утримання смуги руху.
  • Система утримання смуги руху.
  • Поліпшений моніторинг сліпих зон.
  • Адаптивний круїз-контроль.
  • Помічник зміни смуги руху.

Інші функції безпеки, які постачаються в комплекті з Mercedes-Benz GLC-Class 2021, є:

  • Фари, чутливі до сутінків.
  • Система передаварійної безпеки.
  • Подвійні передні бічні подушки безпеки.
  • Система безпеки після зіткнення.
  • Дистанційна протиугінна сигналізація.
  • Контролює тиск у шинах.
  • Контроль стійкості.
  • 4-х колісна АБС.
  • Передні та задні гальма, що вентилюються.
  • Вимкнення датчика присутності подушки безпеки пасажира.

ДВИГУН

GLC-Class пропонується з трьома різними двигунами, а базовим двигуном є 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом, який здатний видавати 255 к.с. і 370 Нм при лише 1800 об/хв.

GLC 300 у стандартній комплектації оснащується заднім приводом та дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач.

AMG GLC 43 оснащений 3,0-літровим двигуном V-6 із подвійним турбонаддувом під капотом. Утиснувши дросель газу, і він видасть усі свої 385 л.с. та 520 Нм. Останній з них – це двигун V-8 з великим блоком, доступний з AMG GLC 63. Цей двигун має об'єм 4,0 літри і може видавати 469 к.с. та 650 Нм при швидкості обертання 2000 об/хв.

Тепер, коли ми перестали говорити про те, яку чисту продуктивність виробляє кожен двигун, давайте зосередимося на їх реальній поведінці. Базовий 2,0-літровий двигун є найменшим серед усієї групи і зовсім не млявим, і з тестами Car And Driver GLC 300 з повним приводом розганяється від 0 до 100 за 5,4 секунд і займає до 14,2 секунд на пробіг 402 м Якщо ви порівняєте двигун і продуктивність X3, останній не тільки має трохи меншу потужність, але й приблизно на 1 секунду повільніше на розгоні 0 до 100 км/год і приблизно на 0,7 секунди повільніше на дистанції 402 м.

Q5, з іншого боку, має найкращу потужність двигуна, але знаходиться на одному рівні з GLC 300 4Matic з погляду прискорень. Двигуни V-6 та V-8 з подвійним турбонаддувом значно потужніші. За даними Car And Driver, AMG GLC 43 розганяється до 100 км/год лише за 4,7 секунди. Якщо вам цього мало, AMG GLC 63 робить те саме за 3,8 секунди.

Як компактний позашляховик, орієнтований на комфорт і розкіш, базовий GLC пропонує пристойну керованість, але баланс не був збережений, як у Bimmer або Alfa Romeo Stelvio. Тим не менш, GLC не є тьмяним і пропонує відмінні враження від водіння. Зворотний зв'язок кермового управління міг би бути кращим. GLC 300 4Matic покращує керованість у складних умовах, оскільки має систему міжосьового диференціала. AMG є найкращими з точки зору керованості, оскільки обидві мають спортивну пневматичну підвіску, а це означає, що хід підвіски автоматично залежатиме від умов водіння, в той час як водій відчує задоволення від водіння.

Топовий GLC 63 отримав повний привід з вектором моменту, що крутить, який робить привід більш складним і навіть безпечним, якщо ви керуєте ним в екстремальних погодних умовах. GLC-Class дійсно гальмує досить добре, і це стосується навіть базового GLC 300. Car And Driver стверджує, що GLC 300 потрібно близько 52 м, щоб зупинитися зі швидкістю 100 км/год, що зовсім непогано.

GLC 63, з покращеними гальмами зупиняється на 48 м. Так що розрив невеликий, але стандартні гальма почуваються трохи перевантаженими після гальмування на високій швидкості.

ВИТРАТИ ПАЛИВА

У той час як у більшості його конкурентів є гібридні силові агрегати, GLC-Class заснований на бензинових двигунах, які можуть здатися трохи гіршими, але вони хороші. GLC 300 приїжджає рейтинг EPA 9.8/8.1/9.4 для міста/шосе/змішане. Стандартний GLC може проїхати до 800 км на повному баку. У моделей AMG менший пробіг, і це цілком очевидно через більш високу потужність двигуна. GLC 43 приїжджає близько 13.1/9.8/11.8 по місту/шосе/змішане.

КОМПЛЕКТАЦІЇ ТА ЦІНИ

Подібно до минулого модельного року, GLC-Class отримає чотири комплектації: GLC 300, GLC 300 4Matic, AMG GLC 43 і потужний AMG GLC 63. GLC 300 є стандартним з чотирьох і, з точки зору механіки, він отримує 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом із заднім приводом та дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач.

GLC 300 4Matic має той же набір функцій, але наявність повного приводу Mercedes 4Matic робить його трохи дорожчим. AMG GLC 43 і 63 - це комплектації, орієнтовані на продуктивність, що поставляються з 4Matic AWD і тією ж дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач у стандартній комплектації.

Однак, що варіюється, так це двигун, в якому перший оснащений твін-турбо V-6, а другий - твін-турбо V-8. Ось короткий опис комплектацій та специфікацій.

GLC 300

Ціна: 43 200$.

  • Світлодіодні фари та задні ліхтарі. 18-дюймові диски.
  • Сидіння водія з механічним регулюванням у 8 позиціях і пасажирське сидіння з механічним регулюванням у 6 позиціях.
  • Двохзонний автоматичний клімат-контроль.
  • Бічні дзеркала заднього виду з електроприводом складання.
  • Безключове запалювання та вхід.
  • Віддалений запуск через смартфон.
  • Оббивка зі штучної шкіри.
  • Підігрів передніх сидінь.
  • Інформаційно-розважальний дисплей із сенсорним екраном діагоналлю 10,25 дюйма та функцією MBUX.
  • Можливість підключення до Android Auto та Apple CarPlay.

Стандартні функції допомоги водієві включають:

  • Зниження ризику прямого зіткнення. Моніторинг сліпих зон.
  • Попередження про перехрестя ззаду.
  • Автоматизована система паркування.

GLC має пакет допомоги водію, доступний для всіх чотирьох варіантів комплектації, який включає:

  • Помічник утримання смуги руху.
  • Адаптивний круїз-контроль.
  • Система утримання смуги руху.
  • Поліпшений моніторинг сліпих зон.
  • Помічник зміни смуги руху. Покращене гальмування для запобігання зіткненням.

Інші автономні функції, доступні як опція, наступні:

  • Система камеры с обзором на 360 градусов.
  • Шкіряна оббивка.
  • Панорамний люк.
  • Підігрів задніх сидінь.
  • Кермо з підігрівом.
  • Проекційний екран.
  • Трьохзонний автоматичний клімат-контроль.
  • Передні сидіння вентильовані.
  • Подушка для бездротової зарядки.

GLC 300 4Matic

Ціна: 45 200$.

Крім повного приводу, оздоблення салону має ті ж характеристики, що і GLC 300.

AMG GLC 43

Ціна: 59 900$.

  • 385 л.с., 520 Нм.
  • 20 литі диски.
  • Модернізоване внутрішнє оздоблення.
  • Навколишнє освітлення.
  • Пневматична підвіска спортивного налаштування.

AMG GLC 63

Ціна: 73 900$.

  • 469 к.с., 650 Нм.
  • 4Matic +.
  • Вдосконалена вихлопна система.
  • Система навігації із відеомаршрутами доповненої реальності.
  • Аудіосистема преміум-класу Burmester із 13 динаміками.
  • 12,3-дюймова повністю цифрова панель приладів.

ЧИ ВАРТО КУПУВАТИ?

Mercedes плював на те, щоб зробити GLC спортивним позашляховиком, і це, скоріше, ідеальний сімейний позашляховик. Розкіш і комфорт добре поєднуються, і хоча в ньому немає новітніх і кращих технологій Mercedes, кількість споживачів зростає. Є Audi Q5 і BMW X3, обидва з яких мають кращу практичність і сучасні технології салону, але у Merc якість салону трохи краща. Продуктивність прямо з коробки, будь то базова або топова лінійка AMG, чудова.

GLC-Class загалом непоганий автомобіль, але поки не найкращий, враховуючи, що він знаходиться у першому поколінні. Якщо ви не хочете чекати нового покоління, ви можете вибрати вживані авто, які заощадять вам кілька тисяч доларів.

ВИСНОВКИ

GLC-Class - дуже надійний компактний позашляховик у своєму класі, що дотримується філософії «комфорт насамперед». Незважаючи на те, що йому виповнилося сім років, він не відчуває нестачі. Однак в інтер'єрі немає повністю цифрової консолі приладів, встановленої в стандартній комплектації, і загальний дизайн починає здаватися застарілим.

Сусідні BMW X3 і Audi Q5 здаються новими та відполірованими. Тим не менш, механіка залишається такою ж. 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом входить у стандартну комплектацію, але є ще два двигуни з вищими комплектаціями: 3,0-літровий твін-турбо V-6 та 4,0-літровий твін-турбо V-8. Не хвилюйтеся, всі три двигуни цілком працездатні і не будуть лінивою коровою перед конкурентами.

Це покоління GLC Class проіснує недовго, оскільки 2023 року заплановано запуск моделі нового покоління з усіма. новими функціями Mercedes і більш футуристичним інтер'єром, як ми бачили у новому C-Class.

Новий 2021 GLC-Class має кілька оновлень з функціями допомоги водієві, які тепер включають попередження про перехресний рух, допомогу при паркуванні та вхід без ключа у стандартній комплектації. Є безліч додаткових функцій, і стандартний набір функцій також є, тому це добре.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Читайте також огляди електромобілів з дальністю ходу Nissan Leaf і Chevrolet Bolt EV

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!