Mercedes CLA-Class 2020 характеристики, комплектації і ціни

Ч
отирьохдверне купе відрізняється стилем і технологіями в стилі CLS від S-класса.

Mercedes-Benz CLA другого покоління був представлений на виставці Consumer Electronics Show 2019. Перероблене чотирьохдверне купе прийшло на зміну дуже успішному CLA першого покоління , представленого ще в 2013 році. Як і його попередник, CLA 2020 року конкурує в дуже тісной ніші, в яку входить тільки Audi A3 Sedan і BMW 2 Series Gran Coupe. Проте, у CLA 2020 може бути все, що потрібно, щоб конкурувати з трохи більшим BMW 3 серії.

Заснований на тій же платформі, яка лежить в основі останніх моделей хетчбека і седана A-класа, CLA може похвалитися чудовим дизайном всередині і зовні. Він поєднує в собі риси, властиві A-Class и CLS снаружи. В Мерседес CLA реалізовані всі круті технології, які є в більших моделях E-Class и S-Class, включаючи напівавтономну систему водіння. Це ставить дане авто на вершину свого класу з технічної точки зору. Давайте дізнаємося про це докладніше в огляді нижче, і так.

КУЗОВ

Попереду він поєднує в собі унікальні функції з репліками кузова CLS та A-Class.

Як і його попередник, новий Mers CLA дуже схожий на CLS. У моделі є декілька унікальних стильових елементів. Решітка радіатора у вигляді ромбовидних блоків з центральним логотипом компанії використовується і в інших моделях Mercedes-Benz, але фари унікальні. Хоча вони мають таку ж подовжену і злегка загнутий назад форму, що і на A-Class і CLS, вони виглядають трохи більш органічно завдяки новому розширенню в нижньому і зовнішньому кутку. Навпаки, A-Class і CLS мають більш чіткі фари з прямою нижньою частиною.

З іншого боку, передній бампер збігається з вищезгаданими моделями. Ми бачимо ту ж А-подібну центральну частину з смугами, які проходять до нижніх кутах бампера, великі бічні вентиляційні отвори з двома крильцями, і спортивний спліттер внизу. Капот узятий від A-класа.

Дах в стилі купе схожа на CLS, але все інше коротше, тому CLA виглядає більшим.

З боків, CLA виглядає як втиснутий CLS. Бічні спідниці, двері і дах в стилі купе схожі на CLS, але все коротше, тому CLA здається більш громіздким. Незважаючи на це, він залишається спортивним завдяки високій поясної лінії, яка згинається прямо під бічними вікнами, безрамним дверей і тому факту, що кабіна була зрушена далі назад в порівнянні зі старою моделлю.

Як завжди, Mercedes-Benz пропонує широкий вибір коліс, деякі з яких схожі на A-Class. Стандартні диски мають розмір 18 дюймів, але ви можете вибрати більш великі, 19-дюймові диски зі списку опцій.

Нове чотирьохдверне купе на 1,9 дюйма довше і на два дюйми ширше, ніж його попередник.

Ззаду CLA більше схожий на CLS, ніж на A-Class. В основному це пов'язано з тим, що виїмка для номерного знака знаходиться в бампері, а не на кришці багажника, як на меншому A-Class. Спойлер і дифузор теж трохи агресивніше, як на CLS. Здвоєні задні ліхтарі на кришці багажника вже, як у CLS, але більше на крилах, як у A-Class. Однак вони мають унікальну форму, як і фари.

За розмірами CLA трохи більше свого попередника. Чотирьохдверне купе на 2.54 см. У довжину і на 5.08 см. Ширше, а колісна база всього на 2,5 см. довша.

В цілому Mercedes-Benz виконав велику роботу по оновленню дизайну CLA. Він не тільки запозичує деякі спортивні та елегантні риси у більшого CLS, але також використовує кілька унікальних стилів. Він виглядає краще з усіх боків і прекрасно вписується в модельний ряд.

САЛОН

У той час як в кузов поєднують риси A-Class, CLS і кілька унікальних деталей.

Але це хороша новина, оскільки останній A-Клас - безумовно, найпривабливіший і технологічно просунутий автомобіль в своєму класі. Субкомпактні автомобілі встановлює новий стандарт на ринку, і CLA робить те ж саме в порівнянні зі своїми конкурентами.

Салон практично ідентичний А-Класу.

Хоча ця компоновка салону унікальна для субкомпактного класу, вона запозичує деякі особливості у більших моделей Mercedes-Benz. Приладова панель, центральна консоль з трьома вентиляційними отворами для кондиціонера, комбінація приладів і інформаційний дисплей аналогічні тим, що ми бачимо в E-Class і S-Class.

Панель приладів має двоярусну конструкцію, горизонтальні секції розділені металевою окантовкою. Круглі дефлектори кондиціонера по кутах і на центральній консолі мають знайомий дизайн «турбіни», який можна побачити майже на всіх Merc, включаючи спорткар AMG GT.

Как і в A-Class і інших моделях, комбінація приладів і інформаційний дисплей розташовані поруч один з одним і виглядають як дійсно довгий екран, який займає половину довжини приладової панелі. У показаному тут прикладі показані великі дисплеї 10,25, які доступні тільки в більш дорогих комплектаціях. Версії стандартной комплектації поставляються з екранами меншого розміру, але вони як і раніше конкурентоспроможні.

Мерседес CLA також запозичив сучасну систему зовнішнього освітлення A-Class з 64 кольорами. Він має десять конфігурацій, які називаються «кольоровим освітленням», що дозволяє відображати складне освітлення салону. Ще однією важливою подією є новітня інформаційна система Mercedes, що отримала назву MBUX, скорочено від Mercedes-Benz User Experience.

Інформаційна система MBUX оснащена розширеним функціоналом, здатним вчитися

Його можна налаштувати і адаптувати для кожного користувача. Він також включає в себе технологію доповненої реальності, за допомогою якої ви можете управляти мультимедійним дисплеєм і навігаційною системою після того, як активуєте її за допомогою коду «Привіт, Мерседес».

Що стосується пасажирського простору, новий CLA пропонує трохи більше місця, але різниця в основному незначна.

Висота в передньому ряду збільшилася менш ніж на дюйм до 101 см., В той час як висота над головою в задньому ряду практично не змінилася і склала 88 см. Простір для ніг залишилося незмінним - майже 106 см. спереду і майже 86 см. ззаду. Простір для ліктів збільшилася на 2.5 см. В передньому і на 2.5 см. в задньому.

Чим він відрізняється від свого головного конкурента Audi A3? Що ж, CLA явно перемагає в битві за висотою, пропонуючи майже на 10 см. більше, ніж A3. Однак Audi виграє від додаткових 2 см. Те ж саме і з простором для ніг.

Новий багажник менше в порівнянні зі старою моделлю, але все ж більше, ніж у Audi A3.

Цікаво, що CLA не поступається більш крупному седану, наприклад, BMW 3 серії. Незважаючи на великі розміри, кабіна 3-й серії не набагато просторіше. Фактично, якщо порівнювати CLA він дає додаткові 2 см. Простору для голови спереду, в той час як його розміри для ніг і плечей не сильно поступаються.

Порівняно з 2 Series Gran Coupe, черговим конкурентом CLA, Merc дає більше місця в деяких частинах салону, але відстає в інших частинах.

Що стосується вантажного простору, то у нового CLA багажник трохи менше, ніж у його попередника. На щастя для Mercedes, CLA залишається більш просторим, ніж Audi A3. Він також має більше місця, ніж 2 Series Gran Coupe. CLA також дуже близький до BMW 3 серії, але у БМВ багажне відділення трохи більше.

ДВИГУН І ПРОДУКТИВНІСТЬ

Як і попередній CLA, CLA другого покоління доступний з великою різноманітністю бензинових і дизельних агрегатів.

Діапазон бензинових двигунів починається з CLA 180, оснащеного найменш потужним двигуном, доступним для цієї моделі. Завдяки 2,0-літровому чотирициліндровому двигуну потужністю 134 к.с., цей чотиридверний автомобіль розганяється до 100 км/год за 9,4 секунди і досягає максимальної швидкості 220 км/год. Наступна версія називається CLA 200 і має той же четирехцеліндровий двигун, але розрахована на 161 к.с. Цей двигун дозволить вам розігнатися до 100 км/год за 8,5 секунди і розігнатися до максимальної швидкості 228 км/год.

CLA 220, оснащений трохи іншим 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном, має 188 к.с. На цій моделі ви розженетеся до 100 км/год рівно за 7 секунд, а максимальна швидкість складає 241 км/год.

CLA 250 є топовою моделлю, яка не належить AMG, і має чотирициліндровий двигун, який розвиває потужність 221 к.с. Він розганяється до 100 км/год за 6,3 секунди, а його максимальна швидкість складає 250 км/год. На відміну від CLA 180 і CLA 200, CLA 220 і CLA 250 доступні з системою повного приводу 4Matic. Переходячи до моделей, підготовленим для AMG, діапазон починається з AMG CLA35. Вдосконалений чотирициліндровий двигун в цьому седані видає 302 к.с. Він розганяє CLA до 100 км/год за вражаючі 4,9 секунди, а його максимальна швидкість складає 250 км/год. Більше потужності забезпечує AMG CLA45 4Matic з іншим чотирициліндровим двигуном, який розвиває потужність в 382 к.с. Розгін до 100 км/год знижується до 4,1 секунди, а максимальна швидкість залишається незмінною - 150 км/год. Однак Mercedes-Benz пропонує додатковий пакет продуктивності, який збільшує максимальну швидкість до 270 км/год. Нарешті, AMG CLA45 S 4Matic + має 420 к.с., розганяється до 100 км/год за чотири секунди і досягає максимальної швидкості 250 або 270 км/год.

Що стосується дизельного двигуна, у вас є три варіанти на вибір. Базовий CLA 180d оснащений 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном, який видає 114 к.с. Низька потужність робить його повільніше CLA і до 100 км/год, разгоняючи авто 10,7 секунд. Максимальна швидкість теж не вражає - 205 км/год. Наступним на черзі йде CLA 200d, який має більший 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 148 к.с. Розгін до 100 км/год займає 8,3 секунди, а максимальна швидкість збільшується до 225 км/год. Наступний двигун CLA 220d має потужність 188 к.с. Звичайно, це найшвидша версія з розгоном до 100 км/год за 7,1 секунди і максимальною швидкістю 245 км/год.

Варіанти трансмісії включають як ручні, так і автоматичні коробки передач. CLA 180 і CLA 200 доступні з шестиступінчатою механічною або семиступінчатою автоматичною коробкою передач. CLA 220 і CLA 250 обмежені семиступінчатою автоматичною коробкою передач, в той час як CLA35 AMG оснащений семиступінчатою коробкою передач AMG. Моделі CLA45 поставляються з восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач, налаштованої на більш високу продуктивність. CLA 180d продається або з шестиступінчатою механічною коробкою передач, або з семиступінчатою автоматичною коробкою передач, в той час як CLA 200d і CLA 220d пропонуються тільки з восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач.

ПІДВІСКА

Мерседес так само оновили платформу. Доброю новиною є те, що ходова частина тепер ширше, з додаванням додаткових 5 см. спереду і додаткових 4.5 см. ззаду. Новий CLA також має більш низький центр тяжіння, що підсилює динаміку чотирьохдверного купе.

Стандартна підвіска включає в себе розділену мультиричажну вісь в задній частині, систему прямого рульового управління, гідроопори спереду і стабілізатор поперечної стійкості зі збільшеним діаметром для зменшення крену кузова. Він в значній мірі ідентичний A-Class, але доопрацьований, щоб краще відповідати довшому корпусу. Ви також можете замовити додаткову підвіску з активним демпфуванням, яка дозволить вам перемикатися між комфортними і спортивними настройками руху.

БЕЗПЕКА

Функції безпеки взяті з A-класу, який оснащений новітніми технологіями, взятими з S-класу. Пакет включає в себе напівавтономну систему, яка уважно стежить за рухом завдяки камері і радіолокаційної системи, яка бачить до 500 м. вперед. Він також використовує дані карти і навігації для допоміжних функцій, в той час як Active Distance Assist Distronic допомагає вам в різних ситуаціях, пов'язаних з маршрутом, а також регулює швидкість при наближенні до поворотів або перехресть з круговим рухом.

Такі функції, як активний асистент аварійної зупинки, активний асистент зміни смуги руху і активний асистент гальмування, входять в стандартну комплектацію.

Останнє допомагає зменшити або запобігти зіткнення ззаду з повільно рухомими об'єктами, зупиняючим або нерухомими транспортними засобами попереду, а також з пішоходами та велосипедистами і повністю запобігти зіткненню.

Pre-Safe Plus, зазвичай пропонований на більших Mercs, має здатність розпізнавати неминуче зіткнення ззаду на автомобіль, і вчасно зреагувати.

Переходячи до функцій пасивної безпеки, Мерседес в стандартній комплектації оснащений триточковими ременями безпеки з обмежувачем зусилля і натяжителем ремня безпеки спереду, подушками безпеки водія і переднього пасажира, колінної подушкою водія і віконними подушками. Бічні подушки для грудної клітки входять в стандартну комплектацію і доступні в якості додаткової опції для задньої частини салону.

ЦІНА

Ціна на CLA починається від 36 650$. Додайте повнопривідну систему 4Matic, і ціни виростуть до 38 650$ без урахування опцій. Ця ціна робить його трохи дорожче, ніж Audi A3 Sedan стандартній комплектації, вартістю від 33 300$, але ставить його на один рівень з обробкою 45 TFSI, яка продається за ціною від 36 500$. У той же час він трохи доступніше, ніж BMW 2 серии Gran Coupe, який продається за ціною від 37 500$.

КОНКУРЕНТИ

Audi A3

A3 - один з двох справжніх конкурентів Mercedes-Benz CLA. A3 є єдиним німецьким автомобілем преміум-класу, який може конкурувати з CLA з точки зору розміру і характеристик. Проблема тут в тому, що A3 трохи довший. Звичайно, це не зовсім чотирьохдверне купе, це скоріше невеликий седан, але він виглядає спортивно і може бути оснащений великою кількістю функцій, які роблять його гідним конкурентом. Однак всередині салону A3 виглядає трохи застаріло, і в ньому немає преміальних функцій, які ви отримуєте з новим CLA. Про напівавтономні можливості не може бути й мови, але ви отримуєте деякі приємні опції, такі як шкіра алькантара і аудіосистема Bang&Olufsen зі списку опцій. Базова модель оснащена 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 184 к.с. Це помітно менше, ніж у CLA 250, але Audi також пропонує більш потужну версію чотирициліндрового двигуна, потужністю 228 к.с. Ця модель розганяється до 100 км/год за вражаючі 5,4 секунди, досягаючи максимальної швидкості 210 км/год. Базова модель коштує 33 300$, але більш потужний варіант коштує 36 500$ без урахування опцій.

Читайте наш повний огляд Audi A3 тут.

BMW 2 Series Gran Coupe

По суті, це чотирьохдверна версія купе 2-й серії, але з гладким дахом і аеродинамічним дизайном, які роблять його ідеальним конкурентом CLA. Як і Merc, він оснащений за останнім словом техніки, і хоча інтер'єр заснований на серії 1, він виглядає так само сучасно. Він оснащений цифровою комбінацією приладів, великим дисплеєм на центральній консолі, спортивними сидіннями і сучасною інформаційною системою, яка відповідає MBUX. Базова модель оснащена 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном, що розвиває 228 к.с., як і у CLA 250. Він розганяється до 100 км/год за 6 секунд і розвиває максимальну швидкість 244 км/год. Потім йде M235i з чотирициліндровим двигуном потужністю 301 к.с. Ця версія набагато швидше, так як вона розганяється до 100 км/год за 4,6 секунди і розвиває максимальну швидкість в 250 км/год. Ціна починається від: 37 500$.

Читайте наш повний огляд BMW 2 Series Gran Coupe тут.

ВИСНОВКИ

CLA став великим хітом з тих пір, як вступив в дилерські центри. Хоча спочатку він викликав суперечки через свою передньопривідну платформу і лінійки з чотирициліндрових двигунів, він зібрав солідну базу шанувальників завдяки доступній базовій ціні, гарною економією палива і класну керованість, схожою на купе. Це також привернуло увагу молодших клієнтів в салони Mercedes-Benz: німці стверджують, що клієнти CLA приблизно на 10 років молодше типового покупця німецького бренду. Цей редизайн заснований на солідних характеристиках CLA на ринку з новим дизайном, фантастичним інтер'єром, кращими доступними технологіями і більш потужним двигуном. Audi A3 і BMW 2 серії Gran Coupe вже стали серйозними конкурентом CLA.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

Теги:

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!