Mazda 6 2018 характеристики, комплектації та ціни

Ч
отирьохдверна Mazda преміум-класу, тепер із великими змінами в дизайні «корми».

Mazda 6, яка вперше прибула до Північної Америки в 2003 модельному році як заміна Mazda 626, була оголошена японським брендом преміум-класу з чотиридверним кузовом середнього розміру.

Названа флагманською моделлю седана Mazda, цей автомобіль змінив три покоління протягом усієї своєї кар'єри. Тепер настав час наступного оновлення: Mazda представила Sedan 6 на автовиставці у Лос-Анджелесі 2017 року.

Оновлення цього разу великі і включають більш висококласний інтер'єр, покращене опрацювання шасі і, що найважливіше, додавання 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом під капотом.

Загалом, Mazda6 2018 отримала досить значний список доробок, набагато більше, ніж ми звикли бачити при оновленні. І це чудово, особливо якщо врахувати, яке враження на нас справила стара модель. Схоже, що Mazda намагається прищепити 6-му автомобілю почуття підвищеної якості та розкоші, зрівнявши приціл із дорожчими конкурентами у цьому сегменті. Отже, який кінцевий результат? Читай далі, щоб дізнатися.

КУЗОВ

З погляду зовнішнього вигляду Mazda6 відрізняється від попередньої моделі, але не набагато.

Mazda 6 як і раніше виглядає страшенно сексуально, враховуючи концепти таких дивовижних моделей, як Mazda Vision Coupe, і це дуже, дуже добре. Дизайнери Mazda називає цей стиль Kodo, і він поєднує спортивні пропорції, елегантні вигини, розширені колісні арки. Ми думаємо, що Mazda 6 вдається знайти баланс між елегантністю, стриманою вишуканістю та атлетизмом, що у наші дні складно здійснити.

Спереду ми бачимо нову решітку, яка трохи більша, ніж раніше, протягнута до землі і заповнена дрібнокомірчастою металевою вставкою в порівнянні з більш тонкою горизонтальною решіткою.

Корпуси фар також були змінені, і тепер на них підкреслюються хромовані характерні риси, які виступають за поліроване окантування центральної решітки радіатора. Світлодіодні елементи освітлення входять до стандартної комплектації. Нижче на передній панелі ми бачимо додаткові горизонтальні хромовані деталі в кутах бампера, що замінюють вертикальніші смуги, які були раніше, це зроблено для того, щоб візуально подовжити всю передню частину.

Знову ж таки, зміни не кардинальні, але непогано справляються з тонким покращенням зовнішнього вигляду. Розміри дисків включають як 17-дюймові, так і 19-дюймові диски.

Зміни не кардинальні, але непогано справляються із тонким поліпшенням зовнішнього вигляду.

Лінія передніх крил виглядає чудово, посилюючи м'язистість передньої частини автомобіля, не зменшуючи колісні арки. Слідуючи за цим назад до хвоста, ми натикаємося на металеву окантовку вікон, а також задню частину, яка підкреслює купеподібну лінію даху автомобіля.

Рухаючись до задньої частини, ми бачимо тонкі задні ліхтарі, які добре поєднуються з фарами попереду, охоплюють панелі задньої частини та з'єднуються полірованою хромованою смугою на кришці багажника.

Задній край кришки багажника злегка перевернуто і нагадує спойлер, а під ним – дует круглих полірованих насадок на вихлопні труби, які закріплюють спортивні устремління 6-ї моделі Mazda.

Нарешті, Mazda6 2018 отримує новий варіант забарвлення, який отримав назву Soul Red Crystal. Звичайно, такі як Machine Grey Metallic також знаходяться у списку.

ШАСІ

Mazda Sedan 6 отримав у стандартній комплектації G-Vectoring Control, функцію, яка по суті переносить вагу автомобіля на передні шини за рахунок зниження моменту, що крутить, двигуна при вході в поворот. Зсув балансу покращує зчеплення з дорогою і, як наслідок, робить кермо більш чуйним.

Компанія Mazda також подбала про те, щоб трохи вдосконалити шасі та підвіску, щоб покращити якість їзди та знизити загальні рівні NVH (шум/вібрація/різкість).

Для цього седан отримає посилений кузов і товстіший метал у нішах задніх коліс, а також додаткові розпірки шасі та товстіші кріплення поздовжніх важелів підвіски. Підвіска була перероблена для забезпечення більш плавного ходу.

На додачу до цього рульова рейка була жорстко закріплена на шасі для кращого відгуку, а геометрія підвіски була скоригована. Кермо також було змінено для більш нейтральної керованості при проходженні поворотів.

САЛОН

На додаток до більш елегантної зовнішньої обробки Mazda6 2018 пропонує набагато приємніше відчуття преміального простору в салоні.

Фактично оновлення настільки поширені всередині, що ми можемо стверджувати, що Mazda справедливо називає це «цілком новим» дизайном інтер'єру. За словами автовиробника, «від його попередника залишилися тільки кермо і невеликі деталі обробки», і в результаті вийшла спрощена естетика, яка піднімає седан Мазда 6 над переважною більшістю седанів у цьому сегменті.

Вентиляційні отвори обрізані, щоб легко інтегруватися з навколишнім матеріалом. Апаратні кнопки розташовані нижче на центральній консолі, що вкотре підкреслює тонкі горизонтальні елементи дизайну.

Руки водія зустрічає триспицеве ​​кермо з багатофункціональними елементами управління для великого пальця.

Якщо ви хочете отримати найкраще з цієї лінійки з погляду розкоші та комфорту, вибирайте нову модель Signature, яка оздоблена додатковими м'якими елементами по всьому просторі салону.

Оздоблення тут включає такі визначні елементи, як японське дерево сен, матеріал, який зазвичай використовується для виготовлення традиційних японських музичних інструментів та меблів, але тепер він використовується для передньої панелі нової Mazda6. Була додана додаткова звукоізоляція та з'явилася можливість обробки зі шкіри Nappa.

Серед інших матеріалів – оббивка з коричневої шкіри наппа, «колір якої навіяний зістареним деревом стародавніх японських храмів», та замша із золотистим блиском, нанесена «з використанням техніки, аналогічної тій, яка використовується для виготовлення декоративних кімоно». Такі припущення у японському стилі.

Спереду сидіння Mazda 6 2018 модернізовано, щоб вмістити більше місця. Тим не менш, Mazda заявляє, що сидячі місця, як і раніше, підтримують поставу, як і раніше. Задні сидіння також були перероблені з використанням того ж уретан високої щільності, що і передні. Диван можна скласти у пропорції 60:40 спеціальними ручками з багажника. Об'єм відсіку становить 480 л.

І який седан преміум-класу, гідний того, щоб його приховати, не оснащувався б новітніми безпековими технологіями? Mazda6 поставляється з новітнім пакетом i-Activsense, який включає такі речі, як опціональний повношвидкісний круїз-контроль Mazda Radar Cruise Control з автоматичною зупинкою і уникненням зіткнення, що дуже бажано для таких завантажених доріг міста.

Також є новий 360-градусний монітор огляду, 8,0-дюймовий інформаційний дисплей на панелі приладів, функція захисту від зледеніння склоочисника та індикатор на лобовому склі.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

У той час як нові грати та замша в стилі кімоно - це добре, але оновлення, яке нас найбільше схвилювало, можна знайти під капотом. Покупці тепер можуть придбати 2,5-літровий двигун Skyactiv-G з одним турбонагнітачем. Це той же двигун, що і в кросовері CX-9.

Відмінні особливості двигунів включають турбонаддув з динамічним тиском, в якому використовується менший впускний патрубок для більш швидкого розгону на низьких оборотах і більший вторинний впускний патрубок для більшої потужності в більш високому діапазоні оборотів. Також є випускний колектор 4-3-1 з «продувкою імпульсів» для полегшення потоку і система рециркуляції вихлопних газів, що охолоджуються, яка знижує температуру згоряння і поріг детонації.

В цілому, Mazda6 з турбонаддувом забезпечує рівні моменту, що крутить, «на рівні 4,0-літрового V-8», або, якщо бути точним, 310 Нм. Пік моменту, що крутить, досягається всього при 2000 об/хв, а це значить, Мазда 6 повинна відчувати себе страшенно вражаюче в місті.

При роботі на 93-октановому паливі потужність досягає 250 л. На передню вісь спрямована шестиступінчаста автоматична коробка передач, єдина коробка передач, доступна для моделей, оснащених 2,5-літровим двигуном із турбонаддувом.

Поряд із форсованою силовою установкою Mazda також пропонує більш ефективний варіант із прямим упорскуванням. Як успадкований від попередньої моделі двигуна NA 2018 зазнав не істотне вдосконалення функцій відключення циліндрів, перемикання з чотирьох на два циліндри під час круїзу, щоб заощадити на споживанні палива.

Це досить унікальна функція для моделі з чотирма фрикціонами, відключення двох циліндрів при русі зі швидкістю від 40 до 80 км/год, не вдаючись до наддуву збільшення потужності, при натисканні на акселератор.

FWD знову входить у стандартну комплектацію і рухається шестиступінчастою автоматичною коробкою передач Skyactiv-Drive. Серед видатних особливостей - відцентровий маятник у гідротрансформаторі, який допомагає врівноважувати вібрації, що виникають при роботі тільки з двома циліндрами, та згладжує перехід при перемиканні на повну потужність із чотирма циліндрами.

ЦІНА

Mazda6 2018 року, ціна починається з 26 745 $.

Крім того, клієнти, які бажають витратити трохи більше, отримають шанс отримати новий рівень обробки салону Signature як найкращий із найкращих у модельному ряду. Signature має більше м'яких матеріалів салону, сидіння та дверні панелі, а також дерев'яне оздоблення Sen, яке ми згадували у розділі «Салон».

Двигун КПП AWD Ціна
2.0 SKYACTIV-G 145 145 к.с. 6-МКП SkyActiv-MT 2WD 26 745$
2.0 SKYACTIV-G 165 165 к.с. 6-АКП SkyActiv-Drive 2WD 27.668 $
2.0 SKYACTIV-G 165 165 к.с. 6-МКП SkyActiv-MT 2WD 28.368 $
2.5 SKYACTIV-G 194 194 к.с. 6-АКП SkyActiv-Drive 2WD 31.037 $

ВИСНОВКИ

Цілком очевидно, що бренд застосовує цілісний підхід до того, щоб зробити седан більш вишуканим, цікавим і, перш за все, бажаним.

Введення обробки Signature в лінійку Mazda 6 має велике значення, особливо якщо врахувати, що Signature - найпопулярніший рівень обробки салону. CX-9, за великим рахунком. Інтер'єр седана виглядає фантастично, і хоч він знаходиться не зовсім на тій же території, що й великі німецькі розкішні седани. (Audi A4, BMW 3 серії і т. д.), Ви легко можете стверджувати, що він страшенно близький. Насправді так близько, що Шістка може бути навіть кращою покупкою, залежно від того, що ви хочете.

Це все добре, і це чудово поєднується з новим варіантом двигуна з турбонаддувом. Маючи потужність 250 к.с. і колосальним моментом, що крутить, в 310 Нм, цей седан від Мазди напевно не буде сутулитися, коли ви подасте газку. Питання в тому, наскільки добре шасі і підвіска справляються з усіма цими поворотами, і ви не можете не поставити питання про те, що управління крутним моментом заважає традиційно бездоганній керованості Mazda.

Але коли ви підійдете до цього, єдине реальне питання, яке у нас виникне, це де варіант з механічною коробкою передач для турбо? Дайте нам це, потім додайте трохи повного заженуть, і ми будемо дійсно щасливі.

- Виглядає чудово
- Чудово оновлений інтер'єр
- Величезний приріст потужності з турбомотором
- Оновлення шасі та підвіски доповнюють весь стиль Mazda

- Завищена за ціною обробка салону Signature?
- Було б набагато краще з AWD

КОНКУРЕНТИ

Toyota Camry

Toyota Camry - неймовірно успішний чотиридверний автомобіль, і на те є вагомі причини. Він не тільки добре обладнаний та простий у використанні, але і є однією з найнадійніших моделей, які ви можете придбати. Camry увійшла до нового покоління, отримала новий зовнішній вигляд та нову внутрішню специфікацію, а також безліч свіжого обладнання для салону. Представлений великий вибір двигунів, включаючи чотирициліндровий та шестициліндровий. Є навіть гібридна версія.

Читайте наш повний огляд Toyota Camry тут.

Honda Accord

Пропонований у нещодавньому оновленні для неймовірного десятого покоління Accord також має репутацію видатної якості, високої надійності та низької витрати палива. Стиль трохи більш насичений та доповнений новими фарами Jewel та безліччю глянсових чорних компонентів всюди. Що стосується двигунів, покупці можуть вибирати з множини чотирициліндрових двигунів, також Хонда пропонує високотехнологічну 10-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Читайте наш повний огляд Honda Accord тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!