Audi A5 2017 характеристики, комплектації та ціни

С
початку Audi запропонувала A5 Coupe в 2007 році, що ознаменувало її повернення в сегмент після більш ніж десятирічної бездіяльності. У 2012 році німецький виробник оновив дводверку преміум-класу з проміжним оновленням, але тепер настав час другому поколінню взяти на себе ініціативу. Серед видатних змін Audi A5 2017 - підвищена ефективність завдяки меншій спорядженій масі та покращеній аеродинаміці, велика потужність чотирьох- та шестициліндрових двигунів, а також вражаючий каталог технологічних інновацій у галузі безпеки, зручності та мультимедійної системи.

Справа в тому, що Інгольштадт мало що зробив для зміни поколінь. Тим не менш, радикальні перетворення - не зовсім сильна сторона Audi, і як тільки ви починаєте копати глибше, відмінності починають ставати очевидними. Все починається з нового кузова, включаючи оновлене шасі. Перевірена та надійна лінійка силових агрегатів була налаштована для більшої віддачі під час водіння. Усередині більше місця, а класичний стиль Four Ring зовні було змінено настільки, щоб бути помітним. В цілому, A5 2017 года, безперечно, гідний свого позначення наступного покоління.

КУЗОВ

З естетичної точки зору Ауді A5 дуже схожий на свого чотиридверного брата A4. І це добре - обидва автомобілі досить привабливі, з пропорціями, які передбачають динамічне керування автомобілем. Ця характеристика подвійно актуальна для A5, в якому дуже ефектно використовується дводверне компонування, особливо у профілі. Під цим кутом ми бачимо те, що Audi називає тривимірною хвилеподібною лінією кузова, яка також використовувалася в попередній моделі і допомагає підкреслити колісні арки. Спереду - характерні для Audi грати радіатора Singleframe, які тепер ширші і рівніші, ніж раніше, а фари різко окреслені і незграбні. Лінія капота довга, а звиси короткі.

За габаритами Audi заявляє, що купе A5 більше, ніж раніше, на 4 см довше першого (4,67 метра). Автовиробник також зазначив, що новий зовнішній вигляд забезпечує коефіцієнт лобового опору всього 0,25, просуваючи A5 у лідери сегмента, коли справа доходить до аеродинамічного опору.

Освітлення включає світлодіоди для передньої та задньої частини, фари пропонуються як із звичайними світлодіодами, так і з матричними світлодіодами (у стандартну комплектацію входять ксенонові елементи, а також світлодіодні денні ходові вогні).

ШАСІ

Відповідно до галузевих тенденцій Audi вдалося знизити вагу A5 приблизно на 58 кг. завдяки легшому корпусу та шасі. Нове шасі також імовірно покращує динаміку руху, особливо коли він оснащений додатковою системою керування амортизаторами.

У стандартну комплектацію входить Audi drive select, який пропонує кілька режимів руху, які найкраще відповідають конкретній дорожній ситуації. Також є оновлений електромеханічний підсилювач рульового керування, який адаптує зворотний зв'язок залежно від швидкості руху, а також додаткове динамічне передавальне число рульового керування ще для більшого контролю.

САЛОН

Як і зовнішній вигляд, інтер'єр A5 також черпає риси нового A4. Горизонтальних ліній достатньо, включаючи «безперервну вентиляційну смугу», що тягнеться по всій довжині торпеди. Водіям сподобається багатофункціональне кермо з трьома спицями (у комплекті з підрульовими перемикачами на моделях, оснащених автоматичною коробкою передач), а всі пасажири оцінять добре виконану обробку салону. Вся обробка зроблена з високоякісних матеріалів, і Audi може похвалитися тим, що рівень навколишнього шуму як ніколи низький. Параметри налаштування включають безліч варіантів кольору, а також додаткове навколишнє освітлення салону з діапазоном 30 різних відтінків.

Audi заявляє, що поряд із збільшеними зовнішніми розмірами кабіна також побільшало.

Як і очікувалось, купе A5 оснащений усім новітнім обладнанням для кабіни, яке Інгольштадт може використовувати, починаючи з цифрових приладів Audi у віртуальній кабіні. Віртуальна кабіна, вперше представлена ​​на A5, є 12,3-дюймовий TFT-екран, встановлений за кермовим колесом, що надає водієві можливість налаштовувати зчитування інформації. Доповнює це 8,3-дюймовий екран планшета, встановлений високо на панелі приладів (7-дюймовий блок входить у стандартну комплектацію).

Керування системою здійснюється за допомогою кнопки повороту на центральному підлокітнику, а також сенсорної панелі для таких функцій, як введення символів і масштабування карти. Також є текстовий пошук та голосове управління.

Покупці можуть вибрати пакет MMI Navigation plus, який включає вбудовану SIM-карту, яка забезпечує безкоштовний доступ в Інтернет на строк до трьох років. Також доступні окремі пакети даних, якщо вам просто потрібна точка доступу Wi-Fi (можна підключити до восьми пристроїв).

Стандартні функції включають світлодіодне освітлення кабіни, можливість підключення через Bluetooth, Apple CarPlay та Android Auto, а також зарядний пристрій USB.

Опції включають індуктивну зарядку смартфона та високоякісну аудіосистему Bang & Olufsen. Також з'явилася нова технологія допомоги водієві.

І хоча практичність не є головним пріоритетом при покупці дводверного автомобіля, Audi вважала за потрібне збільшити багажне відділення на 464 л. Заднє сидіння складається в пропорції 40:20:40 для оптимізації простору, а додатковий ножний перемикач багажника допомагає відчинити двері багажника, коли ваші руки зайняті. Як не дивно, є додатковий зчіпний пристрій для причепа з електричним однокнопковим вимикачем.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Купе A5 2017 року доступний з п'яти різних пакетів двигунів, включаючи два варіанти TFSI (бензин) та три варіанти TDI (дизель). Потужність становитиме від 190 до 286 кінських сил, при цьому потужність буде на 17% більша, а економія палива – на 22%.

Найпотужніші двигуни з комплектацій будуть з варіантом або для шестиступінчастої механічної коробки передач, або для семиступінчастої автоматичної коробки передач S tronic. Топовий дизельний двигун отримає восьмиступінчастий типтронік. Буде доступно як FWD, так і AWD.

Цікаво, що Audi оновлює свою знамениту систему повного приводу quattro за допомогою так званої ультра технології, яка зміщена у бік FWD для більшої ефективності.

БЕЗПЕКА ТА ЗРУЧНІСТЬ

Безпека та зручність підвищуються завдяки широкому спектру нових та оновлених автономних функцій. Вони включає прогнозуючий помічник з ефективності, допомога при утриманні смуги руху., адаптивний круїз-контроль із функцією Stop & Go, допомога при паркуванні, монітор перехресного руху ззаду, попередження про вихід, помічник із запобігання зіткненням, допомога при повороті та розпізнавання дорожніх знаків.

Тим часом, додатковий пакет Audi connect безпеки та обслуговування включає автоматичний екстрений виклик, онлайн-допомога на дорозі та запит на обслуговування Audi, а також віддалені функції через програму MMI connect, яка дозволяє користувачам смартфонів, смарт-годин і навіть Apple TV заблокувати і розблокувати двері, запустити двигун, перевірити стан автомобіля, знайти його місцезнаходження та багато іншого.

Двигун КПП AWD
40 TFSI (2.0 TFSI) 190 к.с. 190 к.с. 2WD
2.0 TFSI 252 к.с. 252 к.с. 2WD
2.0 TDI 150 к.с. 150 к.с. 2WD
2.0 TDI 190 к.с. 190 к.с. 2WD

ЦІНА

Друге покоління купе A5 продаватиметься за ціною від 42 000 $.

ВИСНОВКИ

Все, що ви очікуєте, ні більше, ні менше – це те, що ви отримуєте з Audi, і A5 залишається вірним цій ідеї. Впевнена в властивому оригіналу якості, нова модель не дуже відрізняється від першого покоління, а поліпшення вносяться тільки там, де вони необхідні.

На жаль для Audi, трохи вищу ціну означає, що японським конкурентам буде трохи легше продаватися, але Інгольштадт повинен компенсувати це, пропонуючи більше функціоналу в стандартній комплектації.

Зрештою, покупці, швидше за все, оцінять, що їм не потрібно відзначати багато варіантів комплектацій при покупці, і, як і раніше, будуть насолоджуватися класичним стилем Four Ring.

  • Більше потужності, але при цьому ефективніше
  • Кожен гаджет, який може вам знадобитися
  • Стиль Audi добре поєднується з дводверною формою
  • Більше начинку при стандартній комплектації

  • Обмежені можливості двигуна
  • Дорожче за конкурентів
  • Жорстка конкуренція у сегменті

КОНКУРЕНТИ

BMW 4 Series Coupe

Баварці пропонують набагато живішу альтернативу купе A5 з купе 4-ї серії від БМВ. Варіанти двигунів включають 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 240 л. і 346 Нм моменту, що крутить, а також шестициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 300 к.с. Система Bimmer xDrive AWD є доступною опцією, а система RWD входить до стандартної комплектації. Ціна починається від 41 850 $.

Читайте наш повний огляд BMW 4 Series Coupe тут.

Infiniti Q60

Розкішне купе - це не тільки німецька річ - Infiniti має свою дводверку на полюванні за уми покупців. Потужність забезпечується або чотирициліндровим двигуном потужністю 208 к.с., або шестициліндровим двигуном потужністю 300 к.с., і двигун V-6 потужністю 400 к.с. На жаль, коробка передач лише семиступінчаста автоматична. Як і BMW, доступні як задній, так і повний привід. Ціни починаються від 41 000 $.

Читайте наш повний огляд Infiniti Q60 тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!