2023 Audi Q4 e-tron: характеристики, ціна та фото

Р
инок розкішних позашляховиків EV швидко розширюється, і одним із найновіших бійців у цьому сегменті є Audi у вигляді Q4 e-tron, нового компактного кросовера автовиробника, який має доступнішу ціну та менші розміри порівняно зі своїми більшими побратимами Q8 e-tron. Q4 e-tron дебютував у 2022 модельному році як більш висококласна версія свого корпоративного родича Volkswagen ID.4.

Audi Q4 e-tron може не піднятися на голову над своїми конкурентами, хоча в цілому це непоганий вибір у своєму сегменті, оскільки Audi надає перевагу привабливості, висококласній кабіні та великій кількості функцій найвищого рівня. Позашляховик EV також пропонує низку приводів, оздоблення та додаткового обладнання, а також вибір з двох стилів кузова, щоб догодити всім покупцям — і тому він доступний у широкому діапазоні цін — водночас забезпечує непоганий запас ходу, час зарядки і загальну продуктивність, яка відповідатиме бажанням більшості покупців.

КЛЮЧОВІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Audi Virtual Cockpit
  • Навігація за допомогою доповненої реальності
  • 11,6-дюймовий сенсорний екран
  • Тризонний клімат-контроль
  • Шкіряна оббивка
  • Звукова система Sonos

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Модель: 2023 Audi Q4 e-tron
  • Двигун: одинарний/подвійний електродвигун
  • Потужність: 201-295 к.с
  • Крутний момент: 229-339 LB.-FT.
  • Діапазон: 150-165 кілометрів
  • Трансмісія: RWD/AWD
  • Рекомендована ціна: $50 995

КУЗОВ

Q4 e-tron — далеко не найкрутіший кросовер електромобілів на ринку, але це може принести йому більше балів серед тих, хто цінує спрощений стиль порівняно з іншими електромобілями, спеціально розробленими, щоб виглядати футуристично. Q4 e-tron має красивий, але більш традиційний вигляд, або кузов Sportback, як більш компактний позашляховик EV. У будь-якому вигляді e-tron привабливий своєю закритою та значною решіткою радіатора, скульптурним кузовом, коротким переднім обвісом і великими шинами.

Світлодіодні фари матричного дизайну та унікальні настроювані денні ходові вогні додають привабливості. І це не все для показухи. Аеродинаміка відіграє вирішальну роль у запасі ходу, тому стандартний Q4 e-tron має коефіцієнт лобового опору 0,28, тоді як кузов Sportback скорочує цей показник до 0,26.

Набір кольорів кузова

  • Pebble Gray
  • Navarra Blue
  • Glacier White
  • Mythos Black

Довжина 4 588мм
Ширина 1 865мм
Висота 1 632мм
Колісна база 2 760мм
Дорожній просвіт 180мм
Споряджена маса 1 965кг
Кількість місць

САЛОН

Панель приладів виділяється елементами керування, орієнтованими на водія, і 11,6-дюймовим сенсорним екраном із 10,25-дюймовою цифровою панеллю приладів. Деякі помітні стандартні особливості інтер’єру включають панорамний люк, тризонний клімат-контроль, шкіряну оббивку, підігрів передніх сидінь і бездротове підключення Apple CarPlay і Android Auto.

Доступні функції та стандартні для вищих комплектацій включають підйомні двері з ручним керуванням, безключовий доступ, передні вікна з акустичним склом, бездротову зарядку, підігрів керма, навігацію та звукову систему Sonos. Доступна Audi Virtual Cockpit містить такі зручні функції, як проекційний дисплей доповненої реальності (схожий на систему Mercedes, яка працює через центральний дисплей), який показує покрокові підказки навігації прямо на лобовому склі.

Кабіна електричного Q4 також забезпечує респектабельну практичність для своїх розмірів. Загалом, електромобіль пропонує майже стільки ж місця для пасажирів, скільки й ICE Q5, але трохи менше місця для речей ззаду. Об'єм багажника з піднятими сидіннями ста. Задні пасажири також добре розміщені з 97 см. простору для голови та 94 см.для ніг.

БЕЗПЕКА

Q4 e-tron оснащений кількома стандартними функціями безпеки, включаючи попередження про лобове зіткнення з автоматичним гальмуванням, попередження про сліпі зони та попередження про рух ззаду, попередження про виїзд зі смуги руху та датчики паркування. Адаптивний круїз-контроль, система утримання в смузі руху та автоматичне паркування пропонуються в стандартній комплектації. 2023 Q4 e-tron отримав 5/5 зірок у загальних краш-тестах NHTSA

ДВИГУН

Як і у випадку з багатьма моделями Audi, Q4 e-tron можна придбати з традиційною пологою лінією даху або зі спортивнішим кузовом «купе SUV» Sportback. Моделі Sportback пропонуються лише з потужним подвійним електричним двигуном. Хоча 2023 рік є лише другим роком виробництва Q4 e-tron, модельний ряд розширився новими моделями «40», які виходять на ринок.

Q4 e-tron 40 оснащений єдиним електродвигуном, який приводить в рух задні колеса потужністю 201 кінську силу та крутний момент 310 Нм, що достатньо для заявленого Audi розгону до 100км/год за 7,9 секунди . Ці показники продуктивності не особливо вражаючі серед позашляховиків EV, але моделі 40 пропонують найкращий запас ходу, оціненим EPA, 475 км на одному заряді .

Ті, хто хоче підвищити потужність — і ціну — можуть обрати моделі «50». Q4 e-tron 50 оснащений подвійними електродвигунами, а тому повним приводом, з максимальною потужністю 295 кінських сил і 460Нм крутного моменту. За даними Audi, додаткова потужність скорочує максимальний запас ходу до 380 км, але зменшує час розгону Q4 e-tron до 100 км/год до 5,8 секунди. Всі моделі оснащені одношвидкісною коробкою передач.

Незалежно від комплектації, Q4 e-tron оснащений акумулятором ємністю 77 кВт/год. За словами Audi, Q4 e-tron повністю зарядить свої батареї за дев’ять годин від стандартного джерела 240 В, а за допомогою стандартної швидкої зарядки постійним струмом він перейде від п’яти годин до 80% заряду за 36 хвилин при потужності 150 кВт. Audi не пропонує режиму водіння з однією педаллю, що є стандартною функцією більшості аналогів. Повнопривідний електричний Q4 був відзначений за його чуйне керування та жваве проходження на поворотах, але є брак потужності як від електричної трансмісії, так і від системи рекуперативного гальмування.

ЦІНА

Audi Q4 e-tron 2023 року вже доступний за ціною від 50 995$, а топова модель коштує 67 095$. Вибір моделей із повним приводом «50» додає збільшення на 4000$.

Комплектація Ціна
Premium 40 $50,995
Premium 50 $54,995
Premium Plus 40 $57,195
Sportback Premium 50 $59,395
Premium Plus 50 $61,595
Prestige 50 $64,095
Sportback Premium Plus 50 $65,595
Sportback Prestige 50 $67,905

ВИСНОВКИ

Представлення моделей Q4 e-tron 40 робить Audi більш привабливим завдяки нижчій ціні, але в цілому електромобільний кросовер стикається з жорсткою конкуренцією у своєму сегменті. Сегмент компактних EV-кросоверів за останні роки збільшився завдяки Lexus RZ, Volvo C40/XC40 Recharge, Genesis GV60, Cadillac Lyriq і BMW iX, які приєдналися до лідера продажів, Tesla Model Y.

На тлі цієї конкуренції Q4 e-tron має нижчу стартову ціну — трохи більше 50 000$, але більшість конкурентів пропонують більше потужності та кращий запас ходу. Наприклад, iX набагато дорожчий за Audi, але він пропонував максимальний запас ходу 522 км. XC40 Recharge розрахований лише на 359 км, але він має потужність понад 400 кінських сил і повний привід у стандартній комплектації, а ціна становить менше 55 000$. Тим не менш, Audi випереджає Lexus RZ за запасом ходу, часом заряджання та ціною, але RZ пропонує більше ніж на 100 кінських сил ніж Ауді

Поза ціною та потужністю все стає ще більш заплутаним. Audi менш просторий для речей, ніж Model Y, але він більше, ніж ви отримаєте в інших конкурентів. Швидкість заряджання Q4 e-tron також є середньою для свого сегменту — він швидше заряджає батарею, ніж RZ, але повільніше, ніж Model Y або GV60.

Загалом Q4 e-tron 2023 року є хорошим компактним EV-кросовером, але він не може справді виділитися в будь-якій категорії. Таким чином, він буде найбільш привабливим для тих, хто хоче Ауді але електричну, а його відносно низька ціна, безсумнівно, може допомогти залучити покупців до дилерів Audi і допомогти закрити очі на його недоліки.

  • Низька стартова ціна для свого сегменту
  • Більш практичний, ніж деякі конкуренти
  • Непоганий дизайн в стилі Ауді

  • Невражаючий рейндж
  • Менше потужності, ніж у багатьох суперників
  • Середня динаміка водіння

Поделиться

АВТОР

Валентин Шостак

Контент-менеджер - автомобільний експерт з електроавтомобілів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!