Citroën C3 2017 характеристики, комплектації та ціни

І
ншим виробникам слід взяти до уваги відданість Citroen до зміни дизайну C3.

Пройшло шість років з того часу, як Citroën дебютував з C3 другого покоління, і три роки з моменту останньої рестайлінгу автомобіля. Тепер Citroën починає модельний рік із оновленим C3, і дозвольте мені просто сказати, що це величезний відхід від попередньої моделі. Передня частина повністю перероблена; бічні панелі тепер Airbump, подібні до тих, які ми бачили раніше на C3 Cactus, а нове покоління пропонує новий набір опцій персоналізації, раніше недоступних для C3.

Крім того, є деякі нові технології, про які варто поговорити, і Citroën навіть зайшов так далеко що додав можливість вибору чотирьох різних кольорів інтер'єру. У силовому відділенні є три бензинові двигуни і два дизельні двигуни на вибір, що робить його універсальним варіантом у світі компактних машин.

Побачивши шпигунські знімки, ми дійсно не очікували, що C3 так сильно зміниться, але, на перший погляд, трирічне очікування з моменту останнього рестайлінгу того варте. Крім того, це авто дійсно йде зі своїм власним вбудованим відеореєстратором, якого ви зазвичай не знайдете в новій машині - принаймні, я все одно не можу згадати.

З урахуванням сказаного, давайте перестанемо витрачати час дарма і уважно подивимося, що Citroen пропонує своїм клієнтам у новий C3.

КУЗОВ

Новий C3 - це те, що Citroën любить називати «виразно оригінальним», і його можна легко комплектувати під час покупки. Для початку ви можете вибрати один з дев'яти основних кольорів кузова, включаючи Polar White, Perla Nera Black, Shark Grey, Arctic Steel, Ruby Red, Almond Green, Cobalt Blue, Power Orange та Soft Sand. До того ж, є три різні кольори на вибір даху - Opal White, Onyx Black і Sport Red, що дозволяє отримати 36 можливих колірних комбінацій кузова.

Спочатку ми помічаємо чималі зміни. Насамперед, була перероблена вся передня частина. Поодинокі шестикутні грати тепер відходить у минуле, оскільки C3 переходить до більш сучасного вигляду з справжньою решіткою радіатора і повітряною заслінкою, розташованою під нею, обидві з яких підтримуються свого роду овальною сіткою. Протитуманні фари опущені в нижню частину на передній панелі і тепер досить сильно втоплені в нижній панелі з навколишніми вставками кольору даху.

Citroën також змінив дизайн фар, щоб надати передній частині абсолютно нового вигляду. Замість цих великих одиночних фар тепер у передню панель втоплено дрібніші овальні. Над ними, у просторі між капотом та лицьовою панеллю, ви знайдете комплект світлодіодних ходових вогнів. Сам капот тепер піднятий трохи більше, ніж раніше, і тепер проходить до верхньої хромованої смуги між ходовими вогнями.

Рухаючись з боків, облицювання нижньої панелі слідує за нижньою частиною кузова над аркою переднього колеса, вздовж бічної спідниці та над аркою заднього колеса, де вона обертається навколо нижньої задньої панелі. C3 тепер має панелі Airbump на нижніх дверях, як C3 Cactus. Дзеркала бокового огляду тепер розташовані ближче до лінії вікна. Дзеркала коротші та ширші, мають ковпачки, що підходять до даху, які дійсно додають трохи краси до загального зовнішнього вигляду.

Ззаду є ще багато змін, про які варто поговорити. По-перше, це облицювання стає значно вищим, оскільки воно охоплює нижню частину задньої панелі. Задні ліхтарі були повністю перероблені, тепер мають овальну форму з фарами заднього ходу, вбудованими в нижню частину лінз. Невелике звисання на люку пофарбоване в той же колір, що і дах, а посередині встановлено високий стоп-сигнал. Загалом новий C3, безумовно, свіжий і, що стосується зовнішнього вигляду, це найкраща еволюція моделі, яку я коли-небудь бачив.

САЛОН

Внутрішня частина нового C3 є ще одним величезним відходом від попередньої моделі. Для початку, є чотири різні дизайну інтер'єру. Стандартна атмосфера нейтральна та лаконічна, з жовтою простроченою оббивкою. Metropolitan Grey Ambience поєднує м'які кольори та текстиль на приладовій панелі та оббивці сидінь. Urban Red Ambience додає червону окантовку панелі приладів і червоний просрочку, доповнюючи інтер'єр темними і яскравими кольорами. Нарешті, є Hype Colorado Ambience з м'якими матеріалами, особливою контрастною за кольором оббивкою та двоколірним шкіряним рульовим колесом.

Citroen заявляє, що інтер'єр C3 – це «простірний інтер'єр, спроектований як житлова зона».

Значною мірою означає більш відкриту кабіну з меншою кількістю безладу. Наприклад, панель приладів займає всю ширину салону. Дизайн внутрішнього оздоблення та хромовані вентиляційні отвори також додають відчуття ширини. На індивідуальне замовлення деякі елементи інтер'єру можуть бути пофарбовані або обгорнуті тканиною або підкладкою з ТЕП. Оздоблення завжди має ідеально відповідати кольору оббивки. Ще одна річ, яку Citroen зробив для покращення відчуття простору, - це додавання ширших сидінь, що дають відчуття більшого простору та свободи в салоні.

Як покращення порівняно з попередньою моделлю, новий C3 тепер має додаткові два сантиметри плечового простору, а передні сидіння розташовані так, щоб забезпечити найкращу видимість вперед.

Ключовим фактором тут також є місце для зберігання речей: центральний відсік у передній частині, великі ящики для зберігання передніх дверей і те, що Citroën стверджує, що це найбільший відсік у своєму сегменті. Крім того, багажник має місця на 300 літрів для зберігання речей.

ТЕХНІЧНА ЧАСТИНА САЛОНУ

C3 тепер оснащений семидюймовим сенсорним дисплеєм, що діє як командний центр для всього транспортного засобу з доступом до всіх основних функцій автомобіля. Цей дисплей ще більше посилює відчуття «незагрозливості», усуваючи необхідність у великій кількості кнопок або перемикачів на панелі приладів і центральної консолі. Ця система включає підключення через Apple CarPlay, Android Auto і Mirror Link, а також показує живі карти та трафік від TomTom.

В автомобілі є система входу та запуску без ключа, що означає, що ви можете сісти в автомобіль та завести його, навіть не виймаючи брелок із кишені.

Однак це не особливість нових технологій. Також є камера заднього виду із засобами допомоги при паркуванні та допомога при торканні авто з ухилу, щоб запобігти руху назад з ухилу.

У новому C3 дебютує ConnectedCAM Citroen. ConnectedCam - це, по суті, вбудований відеореєстратор, розташований за дзеркалом заднього виду. Водій може за бажанням робити знімки та миттєво завантажувати їх у соціальні мережі, а, утримуючи кнопку, водій може записати до 20 секунд відео, яким можна поділитися пізніше, після того, як автомобіль зупиниться.

Крім того, у разі зіткнення камера автоматично увімкнеться і зберігатиме до 1,5 хвилин відео (за 30 секунд до зіткнення та 60 секунд після). Сама камера Full HD, має роздільну здатність 2 мегапікселі, ширококутний об'єктив 120 градусів, GPS і 16 гігабайт вбудованої пам'яті. Таким чином, систему GPS у камері можна використовувати, щоб допомогти власникам знайти свій автомобіль на стоянці.

БЕЗПЕКА

Щодо безпеки, C3 постачається з такими функціями, як попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон та попередження про увагу водія, яке попереджає водія про необхідність зробити перерву після двох годин керування зі швидкістю 72 км/год або вище. Крім того, C3 оснащений Citroën Connect Box з SOS та Assistance Pack, який по суті є чорною скринькою. У разі аварії до служби обробки надсилається коротке повідомлення. Ця служба отримує ідентифікаційні дані автомобіля, номер телефону водія та географічне розташування.

Доступні три різні рівні обслуговування. Пакет моніторингу є безкоштовним і включає віртуальний журнал обслуговування і поради з водіння. Пакет картографування забезпечує геолокацію транспортного засобу, а пакет відстеження збільшує шанси знайти транспортний засіб, якщо він був викрадений.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Citroën використовує підвіску Макферсона з стійками, що деформуються, яка легко згладжує нерівності дороги. Під капотом ви знайдете один із трьох бензинових двигунів або один із двох дизельних двигунів. Що стосується бензину, то це PureTech 68, 82 та 110, які забезпечують 67, 80 та 110 к.с. відповідно. Що стосується дизельного двигуна, тобто варіант для BlueHDi 75 або Blue HDi 100, які забезпечують 73 та 98 к.с.

У відділі трансмісії та шасі Citroën розпочав з додавання вдосконаленої системи підвіски до нового C3.

Всі п'ять двигунів стандартно оснащені технологією зупинки та запуску, що означає, що двигун вимикається, коли ви зупиняєтеся на світлофорі або знаку зупинки, та автоматично запускається, коли ви натискаєте дросель газу. Ця система може не дати великої економії палива для деяких, але якщо ви проводите багато часу в заторах, ви обов'язково помітите різницю. Крім цього, новий C3 також може бути оснащений повністю автоматичною коробкою передач Citroën EAT6.

Максимальною потужністю 110 л. у PureTech 110 я не очікував, що цей автомобіль набагато випереджатиме Prius. Знову ж таки, ви купуєте C3 не для того, щоб їздити швидко, чи не так?

Двигун КПП AWD Ціна
1.2 PureTech 82 к.с. 5-МКП 2WD 14.044 $
1.2 PureTech 82 к.с. 5-МКП 2WD 16.159 $
1.2 PureTech VTi 110 к.с. 6-АКП 2WD 18.524 $
1.2 PureTech VTi 110 к.с. 6-МКП 2WD 19.724 $

ЦІНА

Ціни на новий C3 від 15 353 $ за модель стандартної комплектації до 24 062 $, включаючи ПДВ. З урахуванням сказаного, я не очікував би занадто великого зростання цін, якщо Citroën хоче залишатися конкурентоспроможним.

ВИСНОВКИ

Маю сказати, я трохи шокований, побачивши, що Citroen так швидко випустив новий C3. Я думаю, що Citroën зробив все можливе, і C3, безумовно, залишиться свіжим як мінімум у найближчі роки. Молодець, Сітроєн. У світі, де еволюція поколінь стала більшість виробників нормою, Сітроен внесли щось свіже. Новий C3 – саме те, що потрібно покупцям у даному сегменті.

КОНКУРЕНТИ

Ford Fiesta

Нова Fiesta від Ford трохи більша, ніж раніше, і має більш спортивний зовнішній вигляд з більш комфортним та висококласним інтер'єром. Потужність двигуна нинішньої Fiesta коливається від 123 л. у 1,0-літрового EcoBoost до 197 л. у 1,6-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом. Поточна модель продається за ціною від 14 090 $ до 20 970 $.

Читайте наш повний огляд Ford Fiesta тут.

Volkswagen Polo

Polo - одна з найменших моделей, які пропонує Volkswagen, і є прямим конкурентом Citroën C3. Він був оновлений до 2018 року. Стандартні моделі Polo доступні з діапазоном 1,0-літрових двигунів, які розвивають потужність від 60 до 94 к.с., що більш ніж достатньо, щоб Polo міг конкурувати з C3. Є також Polo Blue GT, який видає 147 л. від свого 1,4-літрового дизеля TSI, та Polo GTI, який видає 190 к.с. Ціна на цей автомобіль буде від 16 771 $ до 30 560 $ доларів.

Читайте наш повний огляд Volkswagen Polo тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!