2023 Kia Sportage: характеристики, ціна та фото

S
portage був одним із оригінальних кросоверів на ринку. У 2023 році він більший і кращий, ніж будь-коли, разом із деякими видатними функціями

Як один із перших малих позашляховиків на ринку, Kia Sportage є дуже важливим транспортним засобом як для сегменту, так і для Kia. У 2023 році Kia Sportage продовжує свої пошуки лідера в сегменті кросоверів. Даний кросовер пропонує гарне поєднання функцій і ціни, а також чудову гарантію. Давайте зануримося в огляд Kia Sportage 2023 року і перевіримо, чи він все ще є лідером у своєму класі.

КУЗОВ

Зовнішній вигляд Sportage так само вражає, як і його побратим Hyundai Tucson. Але ми вважаємо, що Kia пропонує трохи більше агресивно-спортивного у своєму дизайні та виглядає трохи елегантніше. Починаючи з передньої частини автомобіля, новий логотип Kia присутній на капоті. Він не встановлений на решітці. Денні ходові вогні виглядають як бумеранг і, безперечно. Фари мають форму ромба і трохи нагадують нам Hyundai Tucson.

Величезний нижній повітрянозаборник створює агресивну передню частину. Рухаючись убік кузова, ми знову бачимо більший вплив Tucson. Третє вікно на задній стійці виглядає майже ідентично хромованій окантовці. Sportage виглядає більшим, ніж Tucson, і він не має такої сильної складки з металу, як у Hyundai. Однак сімейна схожість все ж є. Вікна великі, але похила лінія даху створює деякі очікувані сліпі зони.

Варіанти коліс чорні, чорні та хромовані; ми віддаємо перевагу чорно-хромованій версії, оскільки вона додає колесам більше глибини та деталей. У задній частині також присутній новий логотип Kia, який є великим і розміщений трохи нижче заднього скла. Задні ліхтарі з’єднуються один з одним через поперечину, яка простягається через всю задню частину. Тут є велике місце для номерного знаку і крутий стиль з бампером і відбивачами. Загалом нам подобається стиль дизайну Sportage, і ми вважаємо, що він виглядає краще, ніж Tucson.

Параметри зовнішнього кольору
Everlasting Silver Стандарт
Ebony Black Стандарт
Steel Gray Стандарт
Snow White Pearl $395
Glacial White Pearl $395
Wolf Gray Стандарт
Sapphire Blue Стандарт
Dawning Red $395
Jungle Green Стандарт
Gravity Gray $395
Fusion Black Стандарт
Glacial White Pearl / Ebony Black $395
Wolf Gray / Ebony Black $395
Jungle Green / Ebony Black $395

САЛОН

Інтер’єр Sportage сучасний і добре продуманий. Два додаткових екрани, які складають панель приладів, нагадують нам Mercedes-Benz або знову, і знову, Hyundai Tucson. Однак ми віддаємо перевагу звичайному перемикачу в Kia. Apple CarPlay і Android Auto включені та чудово виглядають на цих великих екранах. Кермо виглядає сучасно та міцно, але водночас стильно. Новий логотип Kia також є на колесі керма. З обома цими великими екранами ми б хотіли, щоб деякі кнопки були вбудовані в них, але це іноді може перешкоджати зручності використання та відволікати.

Бездротовий зарядний пристрій розташований на панелі перед важелем перемикання передач, знову ж таки, бажане доповнення, яке є не у всіх автомобілях цього класу. Сидіння великі, а шкіра виглядає довговічною, і водночас зручною. На центральній консолі є багато кнопок для режиму водіння, підігріву сидінь, а кнопка «старт-стоп» розташована поруч із важелем перемикання передач. Трохи не звичайне розміщення старт-стоп… але до неї легко дотягнутися. Ми б віддали перевагу мати кнопку старт-стоп на приладовій панелі за кермом як у більшості.

Ззаду сидіння великі та зручні. Додатковий панорамний дах пропускає багато світла, тому ця опція рекомендується. USB-порти ззаду встановлені на спинках передніх сидінь, що нам подобається, і це дозволяє легко дістатися до них.

Інтер’єр Kia Sportage дуже практичний, особливо коли задні сидіння відкинуті, щоб збільшити вантажний простір. Там є достатньо місця, щоб почати переїзд. Автомобілі цього класу відомі великими вантажними відсіками, але Kia виглядає більшим за багатьох конкурентів.

Що стосується місця для зберігання речей, цей клас транспортних засобів, як правило, забезпечений різноманітними рішеннями для зберігання речей, однак, здається, Kia віддала перевагу дизайну, а не функціональності, і ми б хотіли, щоб на передніх сидіннях було трохи більше місця для зберігання речей. Окрім цього, на інтер’єр мало скарг. 

Другий ряд за промовчанням ділиться в пропорції 40:20:40, кут нахилу частин спинки дивана регулюється. У похідному стані об'єм багажного відділення складає 591 л (за методикою VDA, тобто до шторки). Якщо скласти спинку другого ряду, доступним стає відсік об'ємом 1780 л.

Габарити
Довжина, мм 4515
Ширина (без дзеркал), мм 1865
Висота, мм 1650
Колісна база, мм 2680
Колія передніх коліс, мм 1615
Колія задніх коліс, мм 1622
Споряджена маса, кг 1450
Повна маса, кг 2065
Об'єм багажника, л 591
Об'єм паливного бака, л 54
Діаметр розвороту, м 10.9
Кліренс, мм 170
Кількість місць 5

БЕЗПЕКА

У 2023 році NHTSA не тестувала Sportage, але модель 2022 року отримала рейтинг Top Safety Pick від IIHS. Розширені функції безпеки, які є стандартними, включають попередження про лобове зіткнення та гальмування, допомогу в утриманні смуги руху, попередження про виїзд зі смуги руху та допомогу в утриманні уваги. Звичайно, ABS, контроль стабільності, контроль тяги, TPMS і система допомоги при гальмуванні є стандартними. Зауважимо що цей автомобіль є дуже безпечний для сімей.

ДВИГУН

Потужність Kia Sportage дуже схожа на Hyundai Tucson … і це тому, що обидві моделі мають однаковий двигун і трансмісію. Показники потужності ідентичні Tucson, і це непогано. Незважаючи на те, що Sportage не надто швидкий, він є дуже продуктивним позашляховиком, і він чудово справляється з рухом.

Однак це не швидко, і немає оновленого газового двигуна; схожий на свого двоюрідного брата Hyundai. Двигун, який використовується в Sportage, чудово економе бензин і нагадує нам, що хорошої економії палива можна досягти без складних турбонаддувів або гібридних систем.

Передній привід є стандартним для Sportage, а повний привід є опцією. Система повного приводу хороша і рекомендована, якщо ви живете в місці з поганою погодою. Однак, якщо ви живете в помірній кліматичній зоні, варіант FWD – це, ймовірно, те, що вам слід взяти. У будь-якому випадку ви отримаєте чудові можливості від цього позашляховика.

Восьмиступінчаста автоматична коробка передач є стандартною для Sportage і є приємним сюрпризом замість трансмісії CVT, яка сьогодні стає все такою популярною. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач бере з Tucson. Це також одна з причин, чому Sportage має такий хороший показник економії бензину.

ЦІНА

Базова комплектація Kia Sportage LX FWD 2023 року починається від 25 990$. Ця комплектація насправді має багато функцій, і ми вважаємо, що це чудова ціна. Найкраща комплектація X-Pro Prestige коштує 36 790$. Це хороша ціна порівняно з конкурентами. Ми вважаємо, що більшість людей повинні бути щасливі та задоволені SX Prestige, який коштує 33 490$. Ця комплектація SX Prestige має всі переваги, яких хоче більшість людей, і це наша рекомендована комплектація.

LX $25,990
EX $27,990
X-Line AWD $30,790
SX $31,490
SX Prestige $33,490
Sportage X-Pro $34,990
Sportage X-Pro Prestige $36,790

ВИСНОВКИ

Зараз цей сегмент ринку наповнений кількома чудовими екзеплярами, з якими Kia має конкурувати. Починаючи з двоюрідного брата Sportage, Hyundai Tucson. Крім цього, у вас також є такі популярні моделі, як Toyota RAV4, Honda CR-V, Chevrolet Equinox, Mitsubishi Outlander і Nissan Rogue. Ми вважаємо, що найбільша перевага Kia — це вартість, економія палива та стиль.

Це дуже стильний автомобіль, і нам це подобається. Економія палива неймовірна завдяки новому двигуну. І в цьому велика цінність цього автомобіля велика. Базова комплектація LX має найбільше можливостей, які ви можете забажати, а рекомендована комплектація SX Prestige, яка входить до середньої комплектації, надзвичайно добре оснащена. Ми великі шанувальники Sportage. Це чудовий сімейний автомобіль для сучасної родини.

  • Хороша економія палива
  • Вражаючий вигляд
  • Великий інтер'єр

  • Багато кнопок управління
  • Трохи млявий хотілося більше динаміки
  • Світлодіодні задні ліхтарі є додатковими

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!