2022 Honda Pilot Black Edition: це найкраща версія пілота?

П
рактичне рішення для вашої родини, яке не тільки популярне, але й покликане задовольнити ваші потреби.

Якщо ви шукаєте щось практичне та орієнтоване на сім'ю, але не хочете мінівен, то вам варто розглянути Honda Pilot через його гарну якість складання та просторого салону.

Хоча зовнішній вигляд автомобіля у 2022 році не зміниться, Honda додала світлодіодні фари, восьмидюймовий сенсорний дисплей і навіть відмовилася від двох комплектацій стандартного рівня. Тим не менш, йому вдається бути дуже успішним восьмимісним позашляховиком середнього розміру. Як він конкурує з візуально захоплюючими Kia Telluride, Volkswagen Atlas і навіть Dodge Durango? Влаштовуйтесь зручніше та прочитайте повний огляд.

КУЗОВ

Очевидно, що Pilot виглядає трохи застарілим серед інших конкурентів, таких як Kia Telluride чи Volkswagen Atlas. У ньому немає сучасного стилю дизайну, який інші приймають швидше, але він не обов'язково виглядає погано.

Ви побачите повністю світлодіодні фари та протитуманні фари спереду. Дизайн фар виглядає різким. Решітка радіатора трохи менше, якщо ви порівняєте нову філософію дизайну Honda.

Базова комплектація Sport оснащена 20-дюймовими легкосплавними дисками, а EX-L та TrailSport – 18-дюймовими.. З боків є схожість з Odyssey, і він цілком ідентичний через витягнуту задню частину. Світлодіодні задні ліхтарі залишилися незмінними, як і задній бампер та спойлер на даху. Комплектація TrailSport, призначений для бездоріжжя, набуває міцного вигляду спереду та ззаду з пластиковими накладками та комплектом всюдихідних шин. Колісні арки мають прямокутну форму, яку ми бачили на багатьох позашляховиках.

За зовнішніми розмірами Pilot здається одним з найбільш компактних трирядних позашляховиків серед своїх конкурентів з довжиною 4991 мм, шириною 1996 мм і пристойною висотою 1793 мм. Колісна база, однак, найкоротша з прямих конкурентів - 2819 мм, а дорожній просвіт - 185 мм. Що стосується загальної спорядженої маси, як ви вгадали, Pilot є найлегшим (всього 1912 кг), за ним слідує Telluride (1975 кг). Durango важить найбільше – 2 154 кг.

САЛОН

Що типово для цього сегмента, так це те, що кожен другий позашляховик має багато внутрішнього простору та додаткові функції, щоб ви відчували себе чудово. Всередині Pilot, ви відчуєте себе як удома. Але оскільки восьмимісний автомобіль не отримав значних оновлень після запуску в 2016 році, дизайн салону виглядає нудним, особливо якщо порівнювати його з Kia Telluride і Volkswagen Atlas.

Входити і виходити набагато простіше завдяки ширшим дверям. Потрапивши в салон, ви відчуєте весь комфорт, який Honda дає і, як і раніше, продається краще, ніж більшість її конкурентів. Використання хороших матеріалів зробило Хонду Пілот трохи більш висококласним автомобілем, ніж, скажімо, Telluride. Пластик присутній, але не скрізь.

Є м'які штрихи на панелі приладів, обшивці дверей і навіть на центральному підлокітнику. Рульове колесо обтягнуте шкірою із обігрівом. На панелі приладів тепер знаходиться мультиінформаційний дисплей між двома аналоговими годинниками.

Центр панелі приладів оновлений восьмидюймовим сенсорним дисплеєм. Honda, що відмовилася від комплектацій низького рівня, нова комплектація Sport має багато переваг, зокрема і ціна. Тризонний автоматичний клімат-контроль, сидіння водія з електроприводом та сидіння переднього ряду з підігрівом входять до стандартної комплектації.

Тепер, коли ви багато знаєте про інтер'єр, поговоримо про один з його важливих аспектів: комфорт.

Зрештою, Pilot - це Honda, а комфорт – це ласий шматочок для споживача. За замовчуванням ви отримаєте сидіння зі шкірозамінника, і вони є одними з найзручніших, на яких ми коли-небудь сиділи. Ергономіка для керування досить зручна і забезпечить хороший огляд навіть з другого ряду. Більш висока комплектація може бути оснащена сімома сидіннями, що означає, що другий ряд буде замінений двома роздільними кріслами.

Як ви вже знаєте, наскільки компактний Pilot за загальною довжиною та колісною базою, йому все ж таки вдається забезпечити гарний простір у першому і другому ряду з висотою до 102 см. Передній простір для ніг встановлено на 104 см, а в другому ряду - 98 см.

Тепер переходячи до третього ряду, сидіння можуть бути трохи тіснішими для більш високих членів вашої родини, але це очікується через його компактний форм-фактор. Висота над головою третього ряду становить 99 см, а простір для ніг зменшено до 81 см, що трохи краще, ніж у Telluride, і трохи менше ніж у Atlas, на 4.5 см.

В цілому, для компактного трирядного позашляховика Pilot 2022 неймовірно зручний. Вантажомісткість багажного відділення складає всього 468 літрів, що є меншим значенням, наприклад американський Durango має 488 літрів. Telluride та Atlas мають об'єм близько 595 л. після третього ряду, що робить їх найпрактичнішими позашляховиками для поїздок на відпочинок.

Деякі з особливостей салону Хонда Пілот 2022 року, які можуть вас вразити:

  • Трьохзонний автоматичний клімат-контроль.
  • Шкіряне кермо з обігрівом. Шкіряна оббивка.
  • Сидіння водія з регулюванням у 10 напрямках.
  • Сидіння переднього пасажира з регулюванням у чотирьох напрямках.
  • Підігрів сидінь переднього та другого ряду.
  • Панорамний люк.
  • Навіси другого ряду.

Всі комплектації Pilot оснащені восьмидюймовим сенсорним інформаційно-розважальним дисплеєм, що був модернізований для стандартних комплектацій, і екран досить чуйний. Система мультимедії перероблено. У стандартній комплектації Honda обладнала автомобіль можливістю підключення Android Auto та Apple CarPlay, супутниковим радіо та регулятором гучності, чутливим до швидкості.

Базова комплектація Sport оснащена аудіосистемою з сімома динаміками, тоді як Elite і пізніша версія отримують аудіосистему преміум-класу з десятьма динаміками та вихідною потужністю 590 Вт. Останні три комплектації поставляються із задньою розважальною системою, яка включає 10,2-дюймовий дисплей у поєднанні з плеєром Blu-ray.

Ось деякі з інших видатних особливостей:

  • Безпровідна зарядка.
  • Внутрішнє навколишнє висвітлення.
  • Зв'язок CabinTalk в автомобілі.
  • Система навігації.
  • Точка доступу Wi-Fi.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ДВИГУНІВ

Якщо ви шукаєте бездоганну продуктивність, Pilot, можливо, не зробить вас найщасливішим, але його 3,5-літровий атмосферний двигун V-6 має достатню потужність, щоб доставити ваших дітей до школи або відвідати сімейну вечірку в друга.

Двигун видає 280 л. при 6000 оборотах і досить хороші 356 Нм крутного моменту, доступні при 4700 оборотах. Так, може такий потужний двигун у завантаженому трафіку може і не знадобитися, але в цьому сегменті не так багато двигунів із турбонаддувом, за винятком Volkswagen Atlas. Але його 2,0-літровий двигун видає менші показники потужності.

У будь-якому випадку, повертаючись до двигуна V-6 Honda Pilot, він з'єднується з дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач і надає руху або передні колеса, або всі чотири з них, залежно від того, яку комплектацію ви виберете.

Якщо ви порівняєте показники потужності, Durango та Telluride мають більшу потужність, в той час як Atlas має дуже схожі показники потужності з Pilot з його двигуном V-6. Тепер, коли ми обговорили цифри потужності на папері, давайте докладніше зупинимося на тому, як вони передають усю цю потужність на колеса.

Таким чином, Pilot з повним приводом розганяється від 0 до 100 км/год за 6,2 секунди. Допустимо Durango потрібно близько 7,5 секунд, щоб розігнатися від 0 до 100 км/год (у нього потужніший двигун, пам'ятаєте?), у той час як Kia Telluride робить це трохи швидше – 7,0 секунд. Так, ми знаємо, що ви думаєте! Саме через загальну невелику споряджену масу Pilot має невелику перевагу над конкурентами. Навіть час на дистанції в 402 м. на користь Honda – 14,8 секунди, а у Telluride – близько 15,3 секунди.

Honda Pilot почувається так само вишуканим, і за межею міста, відчувається як “літаючий зручне крісло” на шосе. Стійкість позашляховика не має собі рівних. Але, як і у випадку з будь-яким іншим позашляховиком, водіння трохи інше, що має на увазі меншу віддачу від рульового керування і велику кількість кренів кузова.

Honda заявляє, що з FWD Pilot ви можете буксирувати до 1588 кг, тоді як він може взяти до 2268 кг, якщо ви оберете додатковий AWD. Говорячи про AWD, Honda - єдина компанія, яка надала Pilot повний привід з вектором крутного моменту, який не тільки допомагає водінню в будь-яких погодних умовах, але й дає вам перевагу на бездоріжжі.

ВИТРАТИ ПАЛИВА

Люди люблять автомобілі Honda не тільки за їхню практичність і надійність, а й за їхню ефективність. Двигун V-6 удосконалений та оснащений системою відключення циліндрів для мінімізації витрати палива. EPA оцінює передньопривідний варіант Pilot на 100 км. по 11.8/8.7/10.2 л. для міста/шосе/разом узятих, що непогано для кремезного восьмимісного автомобіля.

Kia Telluride оцінили відносно аналогічно. Atlas та Durango показує показники витрати нижче номіналу відповідно до EPA з їхніми відповідними двигунами V-6.

Бензобака ємністю 74 л. вистачить якраз для довгих поїздок і очікується, що Пілот проїде близько 845 км. по шосе та близько 628 км. по місту. Pilot із повним приводом на 100 км. по 12.8/9.7/11.2 л. як по місту, так і шосе, більше ніж варіант з переднім приводом. Якщо ви хочете вибрати Pilot AWD, то ви повинні знати, що він порівняно економічніший, ніж Atlas, Durango і навіть Telluride, який є прямим конкурентом.

БЕЗПЕКА

NHTSA високо оцінює японський позашляховик на п'ять зірок, тоді як IIHS оцінює те саме з оцінкою «добре» в основному. Ми очікували, що Хонда Пілот отримає нагороду «Найкращий вибір безпеки», але наразі не отримав. У стандартній комплектації Pilot 2022 отримує повний набір розширених функцій допомоги водію, таких як:

  • Моніторинг сліпих зон.
  • Попередження про перехрестя.
  • Помічник утримання смуги руху.
  • Адаптивний круїз-контроль.
  • Зниження ризику прямого зіткнення.

Інші традиційні функції безпеки включають подушки безпеки для всіх трьох рядів, контроль стійкості, іммобілайзер двигуна, систему контролю тиску в шинах та автоматичне дальнє світло.

КОМПЛЕКТАЦІЇ ТА ЦІНИ

Після відміни базових комплектацій LX та EX, Honda додала до списку нову комплектацію Sport стандартного рівня та позашляхову комплектацію TrailSport. Отже, всього існує сім комплектацій: Sport, EX-L, SE або Special Edition, TrailSport, Touring, Elite та Black Edition. Всі комплектації мають однаковий двигун, який є 3,5-літровим атмосферним двигуном V-6 у поєднанні з дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач з переднім приводом у стандартній комплектації.

Тим не менш, Honda пропонує повний привід з вектором моменту, що крутить, як додаткова надбудова в списку моделей, за винятком TrailSport, Elite і Black Edition, де він входить у стандартну комплектацію. Для детального огляду комплектацій та специфікацій ми виділили основні функції та перерахували їх нижче.

Sport

Ціна: 36 830$

  • 20-дюймові легкосплавні диски.
  • Усі світлодіодні фари.
  • Бічні дзеркала з підігрівом та електрорегулюванням.
  • Світлодіодні протитуманки.
  • Автоматичне дальнє світло.
  • Оббивка зі шкірозамінника.
  • Підігрів передніх сидінь.
  • Сидіння водія з регулюванням у 10 напрямках та поперековою опорою з електроприводом.
  • Сидіння третього ряду із роздільним складанням 60/40.
  • Кнопки на кермі з підсвічуванням. Безключове запалювання.
  • Трьохзонний автоматичний клімат-контроль.
  • Супутникове радіо.
  • Інформаційно-розважальний дисплей із сенсорним екраном діагоналлю 8 дюймів.
  • Аудіосистема із 7 динаміками.
  • Apple CarPlay і Android Auto.

Стандартні функції допомоги водієві, які постачаються з Pilot у всіх комплектаціях:

  • Моніторинг сліпих зон.
  • Попередження про перехрестя.
  • Помічник утримання смуги руху.
  • Зниження ризику прямого зіткнення.
  • Адаптивний круїз-контроль.

EX-L

Ціна: 39 060$

  • 18-дюймові легкосплавні диски. Шкіряна оббивка.
  • Шкіряне кермо.
  • Дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням.
  • Вбудовані сонцезахисні козирки другого ряду.
  • Функції пам'яті сидіння водія та бічного дзеркала заднього виду.
  • Сидіння переднього пасажира з регулюванням у чотирьох напрямках.
  • Люк.
  • Задні двері з електроприводом.

SE

Ціна: 39 660$

  • Рейлинги на крыше черные.
  • Колеса черного цвета.
  • 20-дюймовые легкосплавные диски.
  • Подставка для беспроводной зарядки.

TrailSport

Цена: 43 560$

  • Прочная внешняя отделка.
  • Внедорожные шины.
  • Спутниковая навигация Honda.
  • 18-дюймовые легкосплавные диски TrailSport.

Touring

Цена: 43 620$

  • Акустическое стекло багажной двери.
  • Окружающее освещение в салоне.
  • Подогрев сидений второго ряда.
  • Аудиоблок с 10 динамиками.
  • 115-вольтовая розетка.
  • Точка доступа Wi-Fi.
  • Развлекательная система в задней части салона.

Elite

Цена: 49 120$

  • Панорамный люк.
  • Сиденья переднего ряда вентилируемые.
  • Зеркало заднего вида с автоматическим затемнением.
  • “Капитанские кресла” второго ряда.
  • Руль с подогревом.

Black Edition

Цена: 50 620$

  • Черно-красные акценты в интерьере салона.
  • Спортивные затемненные внешние элементы кузова.

ВИСНОВКИ

Honda Pilot є дуже успішним позашляховиком на ринку та відіграє ключову роль у поєднанні практичності та розкоші одночасно. Хоча поява Pilot третього покоління датується 2016 роком, загальний дизайн залишився тим самим, якщо не точним.

Отже, ви могли здогадатися, що японський позашляховик, звичайно, не красень, але й не потворний. У 2022 модельному році Honda обладнала всі рівні комплектації світлодіодними фарами, зробивши крок назустріч сучасності. В основі позашляховика середнього розміру лежить перевірений практично 3,5-літровий двигун V-6, який у стандартній комплектації має передній привід.

Наявність системи повного приводу є у всьому списку комплектацій. Honda зробила важкий крок, щоб видалити дві зі своїх моделей: LX і EX, і додала нову спортивну модель, яка більше орієнтована на молодих покупців і має цікаві особливості, такі як 20-дюймові колеса, передні підігрівні сидіння, а також безліч допоміжних функцій для водія, такі як моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух.

В результаті стартова ціна Pilot досягла колосальних 36 830 $, що приблизно на 4280 $ дорожче, ніж комплектація LX модельного року, що минає. Але нема про що турбуватися, оскільки Honda добре обладнала спортивне оздоблення восьмидюймовим сенсорним дисплеєм разом з інтеграцією Apple CarPlay та Android Auto.

Так, вам варто вибрати Pilot 2022, тому що це найкраща версія для третього покоління. Honda, можливо, випустить нове покоління у 2023 році, тож це може бути останній модельний рік третього покоління.

Пілот може виглядати трохи гірше в порівнянні з більш сучасним Kia Telluride або Volkswagen Atlas, але функції навіть кращі за весь набір розширених функцій допомоги водієві. Не забувайте, наскільки надійні Honda Pilot. Так що, якщо ви придбаєте Пілот зараз, він залишиться з вами на все життя, що залишилося, не викликаючи зайвого клопоту.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Читайте також огляди Mercedes GLC-Class та Ford Explorer

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!