Lexus RX 2019 характеристики, комплектації та ціни

С
еред зірок Нью-Йоркської автовиставки 2015 року - відзначався абсолютно новий Lexus RX. Цей RX четвертого покоління заснований на фундаменті, вже закладеному моделлю Lexus, що найбільше продається, за весь час.

Горячий новый дизайн, последовавший за компактным кроссовером NX, явно переводит RX из кроткого и скучного в модный и ультрасовременный мир автомобилей. Возможно Lexus может потерять часть своей старой клиентской базы, но, вероятно, получит более молодую, но столь же богатую аудиторию благодаря этому смелому шагу.

RX полностью поддерживает фирменный дизайн решетки F Sport. Внутри салон еще больше отличается от того, что мы привыкли видеть от Lexus, отойдя от нынешнего стиля дизайна бренда в пользу чего-то свежего.

Даже механика была сильно обновлена. 3,5-литровый шестицилиндровый двигатель возвращается с большей мощностью и прямым впрыском. Совершенно новая восьмиступенчатая автоматическая трансмиссия, в то время как трансмиссия RX 450h с циклом Аткинсона также получает небольшой прирост мощности.

В целом новый RX выглядит намного более оригинальным в своем новом дизайне. Что это на самом деле означает для показателей продаж, неизвестно, но я бы сделал ставку на огромный рост популярности.

КУЗОВ

Сміливий новий стиль екстер'єру привертатиме увагу, де б він не знаходився, але все ще залишається під питанням, чи є на це правильні причини. Я завжди кажу, що зовнішній вигляд суб'єктивний, і кожен має свої переваги, але я вважаю нову подібність RX з NX довгоочікуваним задоволенням. Сподіватимемося, що цільова аудиторія RX погодиться.

Якщо говорити об'єктивніше, оновлений кросовер заслуговує уваги.

Привертає увагу потужна решітка радіатора спереду. Також привертає увагу новий дизайн "плаваючого" даху із заниженою задньою стійкою. Lexus вперше спробував цю стилізацію, але, схоже, вона справді добре працює.

Для тих, хто не особливо зацікавлений у новій агресивній решітці радіатора, моделі, відмінні від F Sport, отримали дещо тонший дизайн.

САЛОН

Якщо ви думали, що вигляд був відхиленням, просто погляньте на інтер'єр RX. Новий дизайн безперечно відрізняється від усього, що Lexus створює в даний час - навіть від інтер'єру нинішнього седана IS, який раніше був еталоном і який багато хто вважав темою для майбутніх продуктів Lexus.

Цей спосіб мислення було викинуто. Більше того, ніхто б не подумав, що Lexus просто розширить інтер'єр NX, щоб він відповідав великим розмірам RX. Отже, погляньмо, що нового.

По-перше, центральна консоль перероблена з більш прямокутним інформаційним екраном, що увінчав панель приладів. Нижче знаходяться два вентиляційні отвори HVAC з аналоговим годинником у центрі. Нижче знаходяться кнопки керування, за якими йдуть елементи керування HVAC. Як і в NX, на центральній підлокітній консолі знаходяться електронне гальмо стоянки, селектор передач, перемикач режимів руху і елементи управління інформаційною системою. Цікаво, що RX повертається до дизайну джойстика, а не нового трекпаду, як NX. За словами Мо Дюрана, трекпад не подобається покупцеві RX, який трохи старший і звик до більш тактильного джойстика. Трекпад нікуди не подінеться, але використовуватиметься в інших моделях.

Lexus також пропонує дві окремі групи датчиків RX. Стандартна модель буде оснащена двома основними аналоговими приладами та маленьким TFT-дисплеєм у центрі. Моделі F-Sport будуть поставлятися з динамічною панеллю приладів, аналогічною IS 350 F-Sport.

Клацніть спортивний режим, і великий кластер, що містить цифровий тахометр, зрушить убік, відкриваючи ще один TFT-дисплей. Це чудовий спосіб показати манометри для спорт режиму, який не залишиться непоміченим.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Lexus RX оснащений тим же 3,5-літровим двигуном V-6, що і раніше, але покращений що дає збільшення в 30 к.с. Таким чином, його кінцева потужність складає 300 л. Підтримкою V-6 є нова восьмиступінчаста автоматична коробка. Гібридний RX 450h також поставляється з 3,5-літровим двигуном V-6, що працює за паливозберігаючим циклом Аткінсона. За словами Lexus, у поєднанні з електродвигуном ця комбінація видає "близько 300 кінських сил".

Як і раніше, доступний повний привід. Lexus заявляє, що повний привід використовується у поєднанні з посиленою структурою кузова та доступною абсолютно новою системою Adaptive Variable Suspension, яка адаптує амортизацію для забезпечення плавної, але спортивної їзди.

Двигун КПП AWD
300 (2.0i) 238 к.с. 6-авт 2WD
350 AWD (3.5i) 300 к.с. 8-авт 4x4
450h AWD (3.5h) 313 к.с. E-CVT 4x4

ЦІНА

Лексус RX починається ціна з 41670 $, тому розраховуйте на збільшення в різних комплектаціях.

ВИСНОВКИ

Загалом новий RX виглядає як фантастичне оновлення найпопулярнішої моделі Lexus. Сподіваюся, це сміливе оновлення не відштовхне поточну клієнтську базу RX, що складається з більш "досвідчених" покупців автомобілів, і водночас приверне молодшу аудиторію до модельного ряду.

У жодному разі не можна заперечувати, що оновлення наближає RX до інших продуктів Lexus.

- Настільки необхідний редизайн з додатковою жорсткістю конструкції
- Більше потужності у всій лінійці
- Новий восьмиступінчастий автомат

- Може бути надто екстремальним для покупців Lexus
- Ймовірно, буде підвищення ціни

КОНКУРЕНТИ

Infiniti QX60

QX60 - ще один розкішний позашляховик середнього розміру, який варто звернути увагу при погляді на новий Lexus RX. Infiniti QX60 має 3,5-літровий шестициліндровий двигун на 265 л. і 248 Нм крутного моменту. Infiniti засновує QX на передньопривідній архітектурі, але повний привід доступний як опція.

Infiniti QX60 так само розкішний, як пропозиції від Lexus, і деякі вважають його інформаційна система більш простою у використанні.

Читайте наш повний огляд Infiniti QX60 тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!