Chevrolet Silverado 1500 2023 року, характеристики, ціна та фото

У
зв’язку з появою електромобілів Chevrolet Silverado, мабуть, залишатиметься актуальним у своєму сегменті повнорозмірних домашніх пікапів. Але між 2023 і 2022 роками в модельному ряді мало що змінилося. Торішня модель отримала оновлення, яке включало зміни в екстер’єрі та інтер’єрі, а також додавання напівавтономного водіння Super Cruise і нової позашляхової моделі в Silverado ZR2. GM знає, що покупці люблять спеціальні моделі, і це робить модельний ряд автомобілів цікавим, зберігаючи лояльність клієнтів до бренду та залучаючи нових покупців. Chevy дуже сильно намагається зберегти актуальність Silverado в конкурентному сегменті півтонних пікапів, тож давайте розглянемо що нам пропонує Chevrolet Silverado 2023 року.

КУЗОВ

Минулорічна вантажівка отримала оновлення в середині циклу, яке включало як зовнішні, так і внутрішні особливості. Зовнішні оновлення включали нову передню панель, яка підкреслює широку позицію автомобіля. Інші зміни включають нові денні ходові вогні. Дизайнери General Motors як на мене покрищили рещітку радіатора але всеж зберегли стилістику попередніх моделей.

Для наступного модельного року доступні нові варіанти кольорів. Тепер покупці можуть вибрати з палітри кольорів Harvest Bronze Metallic, Sterling Grey Metallic і Radiant Red Tintcoat ($495). Не всі з них будуть доступні для всіх моделей, оскільки Radiant Red буде опцією для всіх моделей, крім WT, Custom, Custom Trail Boss і ZR2.

Кольори кузовів:

  • Black
  • Dark Ash Metallic
  • Glacier Blue Metallic
  • Iridescent Pearl Tricoat
  • Northsky Blue Metallic
  • Red Hot
  • Summit White
  • Harvest Bronze Metallic (new for 2023)
  • Radiant Red Tintcoat (new for 2023)
  • Sterling Gray Metallic (new for 2023)

Габаритні розміри Chevrolet Silverado 1500 2023 року
Довжина 5 890мм
Ширина 2 063мм
Висота 1 918мм
Колісна база 3 745мм
Споряджена маса 2 189кг

САЛОН

Ні для кого не секрет, що Chevrolet відстає від конкурентів Ram і Ford в плані оздоблення салону. Це призвело до повної переробки інтер’єру, яка мала на меті надати салону більш просторого та преміального вигляду. Опинившись усередині, водіїв зустрічає нова орієнтована на водія 12,3-дюймова цифрова конфігурована панель приладів. Сидіння зручні, забезпечують достатню підтримку завдяки переднім сидінням із підігрівом і вентиляцією, а також підігрівом задніх сидінь, підігрівом керма та проекційним дисплеєм.

Кожен Silverado 1500 стандартно постачається з найновішою інформаційно-розважальною системою Chevrolet, яка підтримує Apple Carplay, Android Auto та зручну мобільну точку доступу. Версії LT і вище отримують більший 13,4-дюймовий сенсорний екран із розширеними функціями, такими як голосовий помічник від Google, бездротовий Apple CarPlay і Android Auto, а також доступна інтеграція Amazon Alexa.

Крім того, усі комплектації Silverado LT і вище також оснащені вбудованою сумісністю Google. За допомогою нього водії можуть керувати певними функціями автомобіля, кажучи «Hey Google» або натискаючи кнопку «Натискай і говори» на кермі. Цю функцію також можна використовувати для надсилання текстових повідомлень, вибору музики, встановлення нагадувань або регулювання температури.

БЕЗПЕКА

Supercruise залишається для пікапів Chevrolet. Перша справжня технологія допомоги водієві без рук доступна в Silverado High Country і може використовуватися. Ця функція використовує передові технологічні функції, які включають систему контролю уваги водія та дані карти LiDAR. Ця система може бачити, якщо водій надто довго повертав з дороги попереду, і використовує світлову смугу на кермі, щоб спонукати водія не зводити очей з дороги.

З 2022 року Chevy Safety Assist включає шість стандартних функцій активної безпеки, які є стандартними для кожної комплектації.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Chevrolet завжди старався, щоб забезпечити своїм клієнтам чудовий баланс між комфортом, продуктивністю та зручністю використання у своїй лінійці пікапів. Але вибір одного може бути складним завданням, оскільки існує вісім комплектацій Chevrolet Silverado з більш ніж 40 можливими конфігураціями. Silverado доступний у одно-, дво- та чотиридверних кабінах зі стандартним або довгим розміром кузова.

Потужний базовий 2,7-літровому чотирициліндровому двигуні з турбонаддувом, який видає 310 кінських сил і 569 Нм крутного моменту. Він поставляється в поєднанні з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Цього достатньо, щоб розігнати пікап до 100 км/год за 7,1 секунди. Економія палива є вражаючою 11,76 літрів по місту та 10,69 літрів по шосе. Інші двигуни це 5,3-літровий V8 потужністю 355 кінських сил, який використовує на 17.7 літрів у місті та 11.2 літрів на шосе.

6,2-літровий V-8 потужністю 420 кінських сил забезпечує прискорення 0 до 100 км/год за 5,4 секунди, а вражаюче ефективний 3,0-літровий турбодизель Duramax I-6 потужністю 305 кінських сил, який є найповільнішим двигуном, але має найвищий крутний момент 624 Нм, що чудово підходить для тих, хто хоче буксирувати щось важке. Усі три силові агрегати працюють у парі з 10-ступінчастим автоматом. Усі вони доступні як у однопривідній, так і в повнопривідній конфігурації.

Півтонний Silverado займає лідируючі позиції в сегменті щодо можливостей буксирування. Він має максимальну тягову здатність 5897 кг, яка доступна з 6,2-літровим V-8. Це перевершує максимальний рейтинг буксирування Ram 1500 на 250 кг, але все ще відстає від Ford F-150 на 318кг. 5,3-літрові версії все ще можуть тягти 5217кг, тоді як базова 2,7-літрова може буксирувати до 4310кг. Вантажопідйомність коливається від 849кг до 1035кг.

Комлектації моделей:

  • Work Truck
  • Custom
  • LT
  • Trail Boss
  • RST
  • LTZ
  • High Country

Для тих, хто потребує тягнути переносні будівлі, дивіться не далі, ніж Chevy 2500HD та 3500HD. Доступні в одно-, дво- та чотиридверній кабіні екіпажу. Додатковий 6,6-літровий дизель Duramax видає 445 кінських сил і 1234 Нм крутного моменту. Цей двигун дозволяє вантажівці тягнути до 16 330кг. Він працює в парі з 10-ступінчастим автоматом Allison. Базовий 6,6-літровий V8 з бензиновим двигуном видає 401 кінську силу і 629 Нм крутного моменту і може буксирувати до 7893кг. Він отримує приголомшливі витрати палива 16,8 літрів на шосе. Порівняно, дизельний Silverado 2500HD впорався з витратою 12,38 літрів на шосе.

Технічні характеристики Chevrolet Silverado 2023 року
Двигуни 2,7-літровий, 5,3-літровий, 6,2-літровий V-8, 3,0-літровий турбодизель Duramax, 6,6-літровий дизель Duramax
Кінські сили 310, 355, 420, 305, 445
Крутний момент Нм 569, 519, 623, 624, 1234
Тип коробки передач AWD 10-Speed Automatic

ЦІНА

Ціни на Chevrolet Silverado 1500 2023 року починаються від 35 600 доларів США рекомендованої роздрібної ціни до 71 895 доларів США за ZR2. Знову ж таки, ціни змінюються, оскільки можливі нескінченні конфігурації, незалежно від розміру кузова, кабіни, комплектації чи приводу, який ви вибираєте, тобто 4x2, 4x4.

Тим, хто шукає унікальну окрему модель, варто розглянути Silverado ZR2 Bison. Спеціально для позашляховиків ZR2 є результатом співпраці Chevrolet і American Expedition Vehicles. Вперше його було показано ще в 2019 році на Colorado ZR2 Bison, який незабаром став найпопулярнішим спеціальним випуском.

Версія Silverado оснащена 6,2-літровим V8 потужністю 420 кінських сил, доступним у стандартній вантажівці. Він також оснащений піднятою підвіскою з ширшими важелями керування та 40-міліметровими мультиматичними амортизаторами разом із переднім і заднім блокуванням диференціалів у стандартній комплектації. Серед інших особливостей — передній і задній бампери AEV зі сталевим покриттям, опорні пластини з борної сталі та глянцеві чорні 18-дюймові колеса AEV із 33-дюймовими шинами. Bison недешевий, оскільки його стартова рекомендована роздрібна ціна в 71 895 доларів дорожча за Raptor від Ford (70 555 доларів), Ram Power Wagon (62 715 доларів) і трохи нижче Ram 1500 TRX (78 890 доларів).

ВИСНОВОКИ

Ні для кого не секрет, що вантажівки користуються більшою прихильністю до бренду, ніж інші транспортні засоби. Два головних конкуренти Silverado, Ram 150 і бестселер Ford F-150, мають дві найлояльніші клієнтські бази в автомобільній промисловості, а Toyota Tundra швидко завойовує частку ринку.

F-150 був однією з найбільш продаваних вантажівок та еталоном у всьому сегменті щодо можливостей, технологій, продуктивності та внутрішнього комфорту. Але в останні роки інші бренди наздоганяють його, оскільки його загальний дизайн почав старіти, а інші пропозиції в сегменті здавалися більш розкішними.

Ram почав революцію великих екранів у сегменті, представивши свій 12,0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи у 2019 році. Але він страждає від дорогих опцій, які можуть знизити ціну для деяких клієнтів, а також відстає в загальному рейтингу буксирування та не пропонує стандартного варіанту автономного водіння.

Протягом наступних кількох років конкурентоспроможність у цьому сегменті залишатиметься, оскільки пропозиції електромобілів стануть більш поширеними, що дасть покупцям ще більше можливостей, оскільки автомобільний світ, у тому числі пікапи, продовжує перехід на живлення від акумуляторів.

  • Потужні базовий двигун
  • Буксирувальна здатність
  • Технологія Super Cruise

  • Салон дешево виглядає
  • Великий екран інформаційно-розважальної системи доступний лише на вищих комплектаціях
  • Жорстка підвіска

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Media

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!