Характеристики, комплектації та ціни Toyota Highlander 2021

Ч
етверте покоління средньорозмірно позашляховика Toyota Highlander

Попереднє третє покоління Toyota Highlander дебютувало ще в 2013 році, в 2016 році був проведений фейсліфтінг, який додав естетичне оновлення, а також восьмиступінчасту автоматичну коробку передач, оновлену специфікацію двигуна V-6. Відтоді Highlander зарекомендував себе як один з найпопулярніших позашляховиків бренду: в 2018 році було продано близько 245000 одиниць. На автосалоні в Нью-Йорку 2019 році компанія Toyota показала четверте покоління Хайлендера . Новий стиль всередині і зовні, безліч нових технологій для інформаційної системи і безпеки, а також ряд оновлень двигунів. Однак чи зможе він як і раніше залишатися на вершині сегмента?

ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД TOYOTA HIGHLANDER 2021

Щоб виділитися серед попереднього покоління, Toyota Highlander 2021 року отримав абсолютно новий зовнішній вигляд.

Передня частина явно відрізняється від моделі 2019 року і включає в себе нові корпуси фар, новий бампер. Замість широких решіток радіатора, яку можна було побачити на попередній моделі, четверте покоління Highlander має єдину верхню воздухозабірну секцію і тонку нижню секцію. Фари також тонкі, вони йдуть в крила під більш гострим кутом, в той час як протитуманні фари в бампері зміщені вище і ближче до центру бампера. Нижня частина бамперу обрамлена чорною пластмасовою обшивкою.

Лінія даху і віконна лінія також агресивніші, в той час як бічні характерні лінії набагато більш виражені, розширюються до задньої частини, додаючи додаткову візуальну ширину.

Ззаду задні двері виглядають ширше і більш квадратні, з більш тонкими задніми фарами і великий нижньою частиною бампера. Зверху знаходиться спойлер, а передня і задні нижні частини закриваються додатковим чорним пластиковим облицюванням.

Toyota заявляє, що новий вигляд - це не тільки естетика - він також робить позашляховик більш аеродинамічним

Аж до таких деталей, як задні ліхтарі і конструкція бічних дзеркал, які допомагають знизити шум вітру і забезпечити більшу стабільність на швидкості.

Комплект 18-дюймових коліс входить в стандартну комплектацію лінійки, як і світлодіодні фари. Комплектації L, LE і XLE мають чорну решітку радіатора і сріблясту обробку, в той час як рівні вищої комплектації Limited і Platinum отримують чорну решітку і хромовану обробку, а також хромовані нижню задню панель. Комплектації Limited і Platinum також отримують стандартні 20-дюймові легкосплавні диски.

Кольори кузова в лінійці автомобіля:

  • Blizzard Pearl
  • Celestial Silver Metallic
  • Midnight Black Metallic
  • Magnetic Gray Metallic
  • Moon Dust
  • Ruby Flare Pearl
  • Blueprint
  • Opulent Amber.

З точки зору розмірів, Highlander тепер на 6 см. довший попередньої моделі, що збільшує внутрішній простір, дозволяючи сидінням другого ряду здвигатися вперед і назад на додаткові 3 см.

САЛОН TOYOTA HIGHLANDER 2021

На приладовій панелі центральний сенсорний екран тепер кріпиться високо на центральній консолі, з асиметричним дизайном, який виглядає більш стилізованим і збільшеним, ніж у попередньої моделі Toyota Highlander 2014. Схема управління також спрощена: кілька функцій апаратних кнопок перенесені на екран, а нижні кнопки тепер мають якіснішу чорну обробку.

Дійсно, інша частина зовнішнього вигляду і компонування Хайлендер 2021 продовжує цю тему підвищеної розкоші, яка доповнюється більш тихою поїздкою.

Базова модель L і модель LE поставляються зі стандартною тканинною оббивкою, яка пофарбована в графітовий або чорний колір. Модель XLE є шкірозамінник Softex з обробкою Graphite, Black або Harvest Beige, в той час як Limited отримує шкіряну оббивку в кольорах Graphite, Black або Harvest Beige. Нарешті, Platinum являє собою тиснену і перфоровану шкіру з додатковим кольором Glazed Caramel, доданим разом з трьома стандартними кольорами, перерахованими вище.

Базова модель оснащується сидіннями з електроприводом з вісьмома режимами в стандартній комплектації, а також передні сидіння з підігрівом і вентиляцією. Стандартний трьохрядовий клімат-контроль забезпечує комфорт незалежно від того, де ви сидите.

Що стосується інформаційної системи, Toyota Highlander 2021 року - це крок вперед в порівнянні з попереднім поколінням.

Все починається зі стандартного Apple CarPlay і Android Auto - вперше для Highlander. Хоча, спочатку це могло здатися не таким вже й великою справою, але в деякому роді - Toyota вже багато років неохоче приймає ці популярні системи підтримки смартфонів, тому приємно бачити, що автовиробник нарешті приєднався до лідируючих автовиробників.

Інша частина інформаційно специфікації включає SiriusXM, Amazon Alexa і Waze. Також є доступ до Wi-Fi через AT & amp; T. Порти USB для зарядки можна знайти всюди, а бездротова зарядка Qi не є обов'язковою, але комплектується. Автомобіль в комлектації Limited і Platinum отримують нове світлодіодне навколишнє освітлення салону.

Все це працює на новому 12,3-дюймовому мультимедійному екрані, який Toyota заявляє як «найбільший в своєму сегменті». Тим часом, 8,0-дюймовий екран входить в стандартну комплектацію нижніх панелей і є оновленням в порівнянні зі стандартним 6,1-дюймовим екраном на попередній моделі. Модель 2021 року також ще оснащена 4,2-дюймовим мультіінформаціонним дисплеєм в приладовій панелі. Опції включають в себе проекційний дисплей, а також модернізовану аудіосистему JBL Premium Sound з 11 динаміками і потужністю 1200 Вт.

За традицією, Highlander в стандартній комплектації поставляється з комплектом безпеки Toyota Safety Sense 2.0 (TSS 2.0). Компанія Toyota активно використовувала цю технологію протягом останніх кількох років, і приємно бачити, що вона підсилює цей імпульс за допомогою Highlander. Відмінні риси TSS 2.0:

  • Автоматичні фари дальнього світла
  • Оповіщення про виїзд з смуги руху з підсилювачем рульового управління
  • Система попередження зіткнень з виявленням пішоходів
  • Круїз-контроль з динамічним радаром в повному діапазоні швидкостей

В Тойота Хайлендер 2021 також з'явилося кілька нових функцій, таких як система допомоги при відстеженні дорожніх знаків і система відстеження смуги руху. Додаткові функції можна знайти в асортименті додаткових опцій, в тому числі:

  • Стояночна підтримка гальмування
  • Монітор сліпих зон з попередженням про перехресний рух ззаду
  • Інтелектуальний гідролокатор просвіту (ICS)

Toyota Safety Connect з річною пробної підпискою є стандартною для всієї лінійки, в той час як обслуговування і віддалене підключення, а також динамічна навігація.

Звичайно, одна з головних причин, за яку люди люблять позашляховики, - це додатковий простір, і Toyota Highlander забезпечує це. Пасажирам доступні три ряди сидінь, в тому числі конфігурації для семи і восьми пасажирів. Комплектації L і LE стандартно поставляються з конфігурацією до вісьмох пасажирів, в той час як XLE, Limited і Platinum замінюють другий ряд парою крісел Captain's Chair для семимісного компонування.

У будь-якому випадку другий ряд можна скласти, щоб збільшити вантажний простір ззаду. За третім рядом знаходиться до 658л., Що на рівні конкурентів, таких як Honda Pilot, але менше, ніж у Subaru Ascent і Ford Explorer.

ДВИГУН І ТРАНСМІСІЯ TOYOTA HIGHLANDER 2021

Toyota Highlander 2021 пропонується з двома варіантами двигуна: бензиновий V-6 і гібрид нового покоління.

Чотирициліндровий двигун більше не входить в модельний ряд нового Хайлендера.

Почнемо з V-6, який являє собою той же атмосферний 3,5-літровий агрегат, що і раніше. Вихідна потужність залишається незмінною - 295 кінських сил і 356 Нм крутного моменту при 4700 об/хвилину, все це забезпечується восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач Direct Shift. Восьмиступінчата коробка передач - єдиний варіант трансмісії, так як шестиступінчата коробка передач, минулої моделі тепер викинута на смітник.

Highlander також поставляється з гібридним двигуном, це 2,5-літровий чотирициліндровий двигун внутрішнього згоряння і два електродвигуни. Сумарна потужність становить 240 кінських сил. Акумулятор гібрида встановлений під задніми сидіннями і не впливає на вантажне або пасажирське відділення.

Обидві моделі мають кілька режимів руху, але гібрид включає унікальний режим електромобіля для повністю електричного режиму, що дозволяє долати короткі відстані на низьких швидкостях.

Нарешті, система Predictive Efficient Drive працює у фоновому режимі, аналізуючи ваші звички водіння, а також поточні дорожні умови і умови руху, а потім при необхідності задіє електродвигун.

Всі ці настройки забезпечують кращу в своєму класі паливну віддачу гібриду Highlander з загальною витратою 9.5 літрів на 100 км. в комбінованому режимі.

Варіанти з гібридним і бензиновим двигуном поставляються з опцією повного приводу. Toyota пропонує унікальну систему повного приводу в залежності від обраного вами двигуна, включаючи дві окремі системи для моделей з бензиновим двигуном і унікальну систему для гібрида, яка розміщує електродвигун ззаду для незалежного приводу задніх коліс.

Моделі Highlander з V-6 і повним приводом також поставляються з функцією відключення трансмісії для ще більшої ефективності, перетворюючи систему повного приводу в передній привід, коли додаткове тягове зусилля не потрібно, що сприяє збільшенню економії палива. Потім система автоматично включить повний привід, коли це необхідно. Додаткові опції включають доступну систему повного приводу з динамічної векторизацією крутного моменту, яка пропонується в комплектаціях Limited і Platinum.

Якщо дорога стає мокрою, є система Multi Terrain Select для кращого зчеплення з дорогою, включаючи такі режими, як Mud & amp; Sand, а також Rock & amp; Dirt. Водіння спрощується високотехнологічними функціями, такими як система допомоги при рушанні з підйому і система допомоги при спуску.

Під кузовом знаходиться нова платформа підвіски TNGA-K, яка жорсткіше, ніж у попередньої моделі, забезпечуючи більш тиху і плавну їзду, ніж раніше. Підвіска включає стійки спереду і підвіску ззаду.

ЦІНИ НА ТОЙОТА 2021

Після довгого очікування Toyota Highlander 2021 року нарешті надійшла в продаж за ціною 34 600$ за комплектацію L з переднім приводом. Якщо ви виберете AWD, вам буде запропоновано витратити додатково 1600$ на загальну рекомендовану виробником роздрібну ціну в розмірі 36 200$. Ціна поступово підвищуються з рівнями обробки салону, які тепер включають LE, XLE, Limited і Platinum. Кожен з чотирьох комплектацій може бути оснащений як переднім, так і повним приводом, а також доступний і гібрид в конфігурації FWD або AWD.

Який найдешевший Toyota Highlander?

Якщо ви виберете комплектацію Toyota Highlander L з переднім приводом, ви отримаєте найнижчу рекомендовану виробником роздрібну ціну. Навіть якщо ви виьирите L AWD і заплатите 36 200 $, ви все одно заплатите на 600 $ менше комплектації FWD LE, яка починається з 36 800 $.

Який найдорожчий Тойота Хайлендер

Якщо ви шукаєте найкраще, вам потрібно вибрати Toyota Highlander Platinum. Його вартість починається від 46 850 $ в формі FWD (насправді це на 150 $ менше, ніж Limited Hybrid AWD), але Platinum Hybrid AWD обійдеться вам в 50 200 $ без урахування опцій.

КОНКУРЕНТИ TOYOTA HIGHLANDER

Ford Explorer

Explorer - одне з найгучніших імен в сегменті позашляховиків. Пропонований як абсолютно нове шосте покоління, Explorer виглядає масивно завдяки високій позашляхової стійці і колесам діаметром до 21 дюйма. 8,0-дюймовий сенсорний екран і 12,3-дюймовий, а також новітні технології допомоги водієві, система активного шумозаглушення робить все це висококласним і преміальним автомобілем. Варіанти двигунів включають 2,3-літровий чотирициліндровий і 3,0-літровий V-6 з заднім приводом в стандартній комплектації і повним приводом в якості доступною опції.

Читайте наш повний огляд Ford Explorer тут.

Subaru Ascent

Компанія Subaru почала захоплюватися позашляховиками в компанії з новим Ascent. Зовні Ascent, безумовно, виглядає краще, ніж модель Tribeca (не настільки популярна), яку він замінив, з розміром коліс до 20 дюймів в діаметрі і вражаючим дорожнім просвітом 8,7 дюйма. З величезним вантажним відсіком за заднім рядом, якщо скласти сидіння. 6,5-дюймовий сенсорний екран панелі приладів є стандартним, а 8,0-дюймовий екран є додатковим. 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, що виробляє 260 кінських сил і 277 Нм крутного моменту, стандартну систему повного приводу.

Читайте наш повний огляд Subaru Ascent тут.

ВИСНОВОК

З такою великою конкуренцією, що йде звідусіль в сегменті, Toyota Highlander, очевидно, повинен набирати обертів, щоб залишатися бестселером у своїй ніші. Однак в цілому я вважаю, що Toyota на правильному шляху.

По-перше, модель 2021 року виглядає трохи кращою за попередню. Мені набагато більше подобається спрощена передня частина автомобіля, ніж надмірно спроектований перед моделі 2019 року, і внутрішня компоновка нової моделі здається гладкою і обтічної.

Що критично важливо, нова технологія Highlander коштує чималих грошей. Такі оновлення, як стандартні Apple CarPlay і Android Auto, також допомагають вивести Highlander на рівень конкурентів.

Гібрид виразно виділяє Highlander, пропонуючи вражаючі економію для свого класу, які ви не знайдете більше ніде.

Однак немає нічого ідеального, як і Toyota Highlander. Наприклад, вантажний простір трохи менше, навіть втрачає кілька обсягів у порівнянні з попередньою моделлю.

Проте, Highlander і раніше є солідною пропозицією в своєму сегменті, і ви не можете звинувачувати компанію Toyota за те, що вона залишається вірною формулою проектування позашляховиків.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Евгений Марченко

Помічник контент-менеджера - автомобільний експерт з позашляховиків та кросоверів

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!