Volvo S60 2019. Характеристики, огляд комплектації, витрата палива

П
ісля запуску універсалу V60 нового покоління у червні 2018 року Volvo представила оновлену версію седана S60 По суті, це зменшений S90 із невеликими змінами зовні, новий S60 приходить на зміну дуже популярним. BMW 3 серії і Mercedes-Benz C-Class з новими технологіями та новими двигунами.

Перший Volvo, який буде збудований у Сполучених Штатах, S60 був представлений під час відкриття нового заводу компанії в Південній Кароліні. Це не тільки перший Volvo, вироблений у США, але й перший автомобіль марки, що продається без дизельного двигуна. Хоча шведська компанія має одні з найефективніших двигунів, її дизелі вийдуть з експлуатації через кілька років, оскільки Volvo хоче додати електрифікацію до всіх своїх автомобілів.

КУЗОВ

Передня панель – це зменшена версія моделі S90.

Ми вже бачили V60 раніше, тому зовнішній вигляд S60 був загадкою. Як видно зі шпигунських знімків, дві моделі ідентичні від носа до задніх стояків, а S60 виглядає як зменшений S90. Останній є флагманом нової корпоративної зовнішності Volvo і, зрозуміло, виглядає сучасно і привабливо навіть у порівнянні з конкурентами марок з Німеччини.

Передня панель – це зменшена версія моделі S90, як ми вже говорили. Він демонструє ті ж фари «молот Тора» та велику прямокутну решітку, а також аналогічне компонування бампера зі конфігурацією випускного патрубка з трьох частин та трапецієподібним отвором посередині. Тим не менш, менші чорні вставки в бічних повітрозабірниках виділяють його, тому це не точна копія.

Деталі дизайну кузова надають S60 настільки необхідний спортивний вигляд, який можна порівняти з BMW 3 серії.

Профіль також дуже схожий на S90. І поясна лінія, і нижня лінія моделі майже однакові, як форма даху і бічних вікон. Однак є ключові відмінності. По-перше, на S60 чверть вікна вбудована в задні двері, а на S90 – зовні. Кришка S60 також коротша, що характерно для компактних седанів.

Позаду Volvo знову використовувала S90 як натхнення та створила аналогічні C-подібні задні ліхтарі.

Однак у S60 номерний знак розміщений між задніми фарами, а не в бампері, тому він не виглядає так елегантно, як S90. Кришка багажника виглядає трохи спортивніше завдяки вбудованому спойлеру.

В цілому, S60 має майже всі класні конструктивні особливості S90 і поєднує їх зі спортивними елементами, які мають вирішальне значення для сучасних компактних седанів. В той час, як попередній S60 був нудним, нова модель виглядає досить спортивною, щоб становити загрозу для конкурентів у своєму класі.

Кузов Volvo S60 2019

Габаритні разміри Volvo S60 2019
Колькість міст 5 м
Довжина 4 761 мм
Ширина 2 040 мм
Висота 1 431 мм
Колісна база 2 872 мм
Передня колія 1 603 мм
Задня колія 1 603 мм
Кліренс 142 мм
Споряджена маса 1 677 кг
Повна маса 2 190 кг
Об'єм багажника 442 л
Об'єм бака 60 л
Діаметр розвороту 11.3 м

САЛОН

Інтер'єр S60 також здебільшого ідентичний V60, тому він також має дизайнерські елементи та особливості, властиві більшому S90.

Є кілька помітних відмінностей, але є всі знайомі деталі від більших моделей, включаючи квадратну панель приладів, вертикально орієнтований інформаційно-розважальний екран і широку центральну консоль зі зміщеним перемикачем передач.

Як ми вже бачили на V60, панель приладів в компактному автомобілі трохи вище, в той час як хромована обробка відрізняється: тепер вона спускається по кутах і проходить під трохи великими вентиляційними отворами для кондиціонера. Оновлені дверні панелі мають нову обшивку та підлокітники, а ручка розміщена прямо під вікном.

Компонування центральної консолі та консолі ідентичні S90, що чудово, тому що седан середнього розміру має одну з найчистіших конфігурацій, які я нещодавно бачив у сучасному автомобілі. За межами тонкої смуги під дисплеєм і кнопки запуску поруч із перемикачем передач немає кнопок і ручок, тому вам нема про що турбуватися.

S60 повинен поставлятися з тканинною та шкіряною оббивкою у стандартній комплектації з можливістю повністю шкіряного салону.

Покупці також повинні мати можливість вибирати з різних варіантів оздоблення, включаючи натуральний шпон у дорожчих моделях. Технології включатимуть сучасну інформаційно-розважальну систему Sensus, сумісну з Apple CarPlay, Android Auto і 4G. Сенсорний екран у стилі планшета має бути схожим на інші моделі Volvo і поєднувати в собі функції автомобіля, навігацію, підключені служби та розважальні програми.

Дизайн салону Volvo S60 2019

ДВИГАТЕЛЬ

Як і очікувалося, S60 поділяє основу V60 і більшого S90. Він використовує ту ж платформу масштабованої архітектури продукту (SPA), але лінійка двигунів значно відрізняється. У той час як S90 та V60 доступні як з бензиновими, так і з дизельними двигунами.

S60 пропонується без дизеля, це перший Volvo, який не пропонує силовий агрегат із дизельним двигуном.

Т5, 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який видає 254 л. і 400 Нм крутного моменту. Далі йде T6, в якому використовується той же чотирициліндровий двигун, теж з турбонаддувом, він видає 360 л. і 406 Нм крутного моменту. Інші Volvo також отримують базовий агрегат T4 потужністю 190 л. та 352 Нм.

Оновлення Polestar Engineered додає 15 л. до гібридної моделі T8.

Без дизелів третій автомобіль у лінійці – гібрид T8. Трансмісія з'єднує 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом та електродвигун. Бензиновий двигун видає 313 к.с., а електромотор додає 87 к.с., що в сукупності складає 400 к.с. На відміну від V60 S60 не отримав гібридний двигун T6.

Восьмиступінчаста автоматична коробка передач у всіх моделях. В той час, як T5 - це автомобіль з переднім приводом, T6 і T8 отримують повний привід як стандартне обладнання.

Ще одна велика зміна в порівнянні з V60 – це Polestar Engineered, модель обмеженого випуску, заснована на гібриді T8, яка отримує оновлення блоку керування двигуном, підвіски та гальм. Потужність збільшується до 415 л.

Прискорення та маневреність Volvo S60 2019

БЕЗПЕКА

Як і V60, S60 має пакет безпеки, ідентичний більшому седану S90. До активних систем безпеки належать допомога в утриманні смуги руху, система попередження водія, інформація про дорожні знаки, пом'якшення наслідків наїзду на бездоріжжя, захист від наїзду на бездоріжжя та пакет міської безпеки. Останній здатний виявляти транспортні засоби, пішоходів, велосипедистів та великих тварин і завжди активний на швидкості понад 4 км/год.

На додаток до вищеперелічених, які включені в стандартний пакет, ви можете вибрати додаткові функції, такі як інформація про сліпі зони, попередження про зіткнення ззаду, попередження про перехресний рух, адаптивний круїз-контроль, допомога водію, попередження про відстань, пілот-помічник при паркування та 360- градусна камера.

S60 є напівавтономним транспортним засобом завдяки новій функції Volvo Pilot Assist. При активації він контролює прискорення, гальмування та кермо, щоб допомогти водієві стежити за транспортним потоком у поточній смузі руху. Це також знижує навантаження на водія та підвищує безпеку.

Безпека Volvo S60 2019

ЦІНА

Ціна на S60 починається від 35 800 $ за базову комплектацію T5. Виберіть комплектацію T6 з повним приводом і ціна зросте до 40 300 $. Гібрид T8, очевидно, є найдорожчою моделлю, його стартує ціна від 54 400 $.

Як і нещодавно випущений XC40, S60 також доступний в рамках оренди та Care by Volvo, передплати преміум-класу з щомісячною фіксованою ставкою та без початкового внеску. Конкретна ціна поки недоступна, але Volvo заявляє, що добре обладнаний S60 T6 AWD Momentum буде доступний за програмою за 775 $ на місяць, а S60 T6 AWD R-Design коштуватиме 850 $ на місяць.

Модель Polestar Engineered на базі T8 буде доступна через пропозицію Care by Volvo.

ВИСНОВКИ

Відхідний S60 може здатися застарілим всередині та зовні, але він, як і раніше, отримує багато похвал за комфортну їзду, надійний пакет безпеки та ефективні двигуни.

Новий S60 повинен бути кращим практично у всіх відносинах. Безпека не повинна бути проблемою з новітніми системами Volvo, в той час як інтер'єр може похвалитися більшою кількістю функцій преміум-класу та новітніми технологіями, ніж будь-коли. Нові двигуни Volvo є одними з найкращих з точки зору ефективності та забезпечують достатню потужність.

Крім того, дизайн, натхненний S90, перетворює компактний седан в один з найпривабливіших автомобілів в цій ніші.

Звичайно, Volvo, можливо, спочатку не вдасться перевершити своїх німецьких конкурентів, але новий S60 допоможе шведській компанії скоротити відставання від найпопулярніших у світі компактних автомобілів преміум-класу.

  • Дизайн у стилі S90
  • Сучасні технології
  • Преміум інтер'єр
  • Ефективні двигуни

  • Велика конкуренція

КОНКУРЕНТЫ

Mercedes-Benz C-Class

C-Class, перероблений та оновлений, продовжує залишатися еталоном у цьому сегменті і, мабуть, найелегантнішим варіантом на даний момент.

Хоча фейсліфтинг не сильно змінився всередині та зовні, C-Клас залишається вражаючим завдяки своєму спортивному дизайну та химерному інтер'єру, заснованому на більшому S-класі. Варіанти двигунів численні, і лінійка бензинових двигунів включає як 2,0-літровий чотирициліндровий, так і 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун. Показники потужності варіюються від базових 154 л. та 250 Нм крутного моменту до 328 л.с. та 480 Нм моделі C400.

Всі дизельні моделі оснащені 2,1-літровим чотирициліндровим двигуном, який розвиває потужність від 168 л. та 400 Нм до 228 л.с. та 540 Нм. Також доступна гібридна модель, що підключається, що поєднує бензиновий чотирициліндровий двигун і електродвигун. Ця версія має 275 л.с. і 600 Нм крутного моменту. Ціни на седан C-класу починаються від 40 250 $.

Читайте наш повний огляд Mercedes-Benz C-Class тут.

BMW 3 Series

Третя серія - ще одна популярна модель у цьому сегменті, але нинішній седан трохи довгий, модель нового покоління. Тим не менш, коли справа доходить до двигунів, це, як і раніше, хороший вибір. Ви можете отримати 320i з чотирициліндровим двигуном потужністю 180 л. і 271 Нм, 328i з тим самим двигуном, але налаштованим на 250 к.с. і 350 Нм, і модель 340i, яка отримує 320 л. і 447 Нм від 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна.

Якщо ви шанувальник дизельного палива, 328d видає потужність від 180 л. і 380 Нм крутного моменту. Також можна одержати гібридну модель. Він називається 330e і видає 252 л. та 420 Нм. Ціна на 3-ю серію починається від 34 900 $.

Читайте наш повний огляд BMW 3 Series тут.

Audi A4

A4 – найновіша модель. Редизайн включає новий стиль, який став різкішим і спортивнішим, а також новий, більш сучасний інтер'єр з фірмовим дизайном приладової панелі з безперервною вентиляційною смугою. Звичайно, седан тепер оснащений найновішими технологіями Audi та функціями безпеки.

Лінійка бензинових двигунів починається з 1.4 TFSI потужністю 150 л. та 250 Нм, але є також версія 2.0 TFSI з 252 кінськими силами та 370 Нм. Топовий двигун 3.0 V6 видає 354 л. та крутний момент 500 Нм. Що стосується дизеля, він може бути оснащений різними 2,0-літровими чотирициліндровими та 3,0-літровими двигунами V-6 потужністю від 122 к.с. та 270 Нм до 272 л.с. та 600 Нм. Ціни починаються від 36 000 $.

Читайте наш повний огляд Audi A4 тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Читайте також огляди Honda Accord і Toyota Camry

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!