Характеристики, комплектації та ціни Peugeot 208 2019

П
ежо 208 ціни та комплектації. Технічні характеристики Peugeot 208 огляд та тест-драйв.

Новий Peugeot 208 виходить на ринок із високими амбіціями. Нам не потрібно говорити вам, що європейський сегмент суперміні - одна з найжорсткіших і найжорстокіших арен в автомобільному світі, незважаючи на те, що кросовери на основі згаданих суперміні швидко переманюють клієнтів, як і в сегменті седанів. У цьому контексті Peugeot випустила новий 208. Ні, він не змінив свою назву на 209, як ми очікували, і це тому, що Peugeot вважає, що попередній 208 мав такий успіх, що те саме ім'я має залишитися для нового покоління.

Французький автовиробник непохитний у тому, що 208 - це в першу чергу міський автомобіль, і відповідно до цього Sochaux вжив усіх заходів, щоб зробити свій новий хетчбек якомога привабливішим. Той факт, що йому доведеться боротися з такими, як VW Polo, Renault Clio, Ford Fiesta, Opel Corsa, мав велике значення у загальному напрямку, в якому Peugeot вів новий 208.

КУЗОВ

Виразно сильний аргумент на користь продажу моделі 208. Peugeot не побоявся просунути вперед усі технологічні розробки з дизайном нового 208, і в результаті вийшов дуже привабливий обтічний вид кузова.

Пежо 208, виглядає особливо вражаюче, якщо дивитися спереду.

Це, однак, не повинно викликати подиву, оскільки за великою решіткою у формі перевернутої трапеції спостерігається громіздкий капот, передні краї якого закінчуються парою світлодіодних фар з ефектом кігтя, які продовжуються внизу з так званими левовими іклами. Однак майте на увазі, що світлодіодні фари доступні в стандартній комплектації тільки для моделей GT Line та GT, що означає, що моделі Active та Allure їх не мають, що робить ці варіанти набагато менш привабливими візуально.

При погляді збоку новий 208 переходить у спокійніше положення в порівнянні з тим, що знаходиться спереду, але це лише тимчасова ситуація, оскільки задня частина також дивовижна. Не кажучи вже про те, що задня частина нового 208 викликала у нас в голові кілька питань. Чому він виглядає так знайомо з дизайном задніх ліхтарів з трьома смугами та чорним елементом з літерами Peugeot, що об'єднує вказані світлодіодні кластери, ми отримали відповідь: розташування дуже схоже на задню частину Mustang. Але ми вважаємо, що він цілком відповідає технічному характеру 208-го.

САЛОН

Високотехнологічна начинка нового 208 добре відображена і всередині..

Центральним елементом є тривимірна комбінація приладів, яка, як не дивно, не показує багато надмірної інформації, а натомість фокусує на найголовніше.

Графіка також чітка та приємна для очей. Є одна річ, яку я не можу відпустити: Peugeot наполягає на тому, щоб називати це налаштування HUD (лобовим дисплеєм), і я повинен визнати, що в якийсь момент під час офіційної презентації, я був майже вражений тим, що суперміні буде пропонувати функцію відображення на лобовому склі. Звичайно, я не очікував, що графіка буде проектуватись прямо на лобове скло, але свого роду пластиковий екран (у стилі MINI або Mazda) спрацював би. Натомість я був вражений, виявивши, що під HUD Peugeot означає повністю цифрову панель приладів.

Всі ми знаємо, що таке HUD і очевидно, що він не має нічого спільного з традиційною комбінацією приладів. Але, розташовуючи кермо досить низько на приладовій панелі і одночасно зменшуючи його розмір, Peugeot змушує водія дивитися вгору на комбінацію приладів, а не через кермо..

До речі, розташування керма так близько до колін спочатку трохи збиває з пантелику, але хороша новина в тому, що ви швидко до цього звикнете. Той факт, що легко знайти зручне положення на сидінні водія також допомагає процесу розміщення, так що в цілому, за умови, що ви проігноруєте маркетинговий трюк HUD.

Проте видимість могла бути кращою. Головний винуватець тут – передня стійка, яка блокує більшу частину вашого поля зору під час поворотів. Потім є заднє лобове скло, похилий і досить вузьке, яке буде тримати вас у напрузі при паркуванні, але 208 може бути оснащений камерою заднього виду, яка полегшить вам життя. Зображення відображаються на мультимедійному екрані, встановленому у верхній частині панелі приладів, на яку також покладено завдання забезпечити лінію взаємодії між користувачем і автомобілем. Єдині кнопки, які є всередині нового 208 розташовані на центральній консолі, і в основному вони пов'язані з клімат-контролем. Доступ до всіх інших функцій автомобіля та керування ними здійснюється з центрального інформаційного дисплея, і, хоча нам не обов'язково подобається такий підхід, у наші дні кожен автовиробник пропонує таке.

Отже, ми встановили, що в 208 приємно сидіти на передніх сидіннях, але як щодо задніх? Що ж, не так добре.

Заднє сидіння тісне, і вищі люди торкатимуться головою даху, що, своєю чергою.

Більше того, місце для ніг теж не дуже багато, і є конкуренти, які пропонують більше місця.

Прямо під центральною консоллю знаходиться індукційна зарядна панель, і ви знайдете достатньо місця для зберігання ваших речей без особливого клопоту.

Багажник нового Peugeot 208 на 311 л вантажного простору, але його можна збільшити до 1106 літрів, склавши задні сидіння.

Майте на увазі, що це не дуже багато місця, але його достатньо для щотижневих покупок або для короткої відпустки. Завантажувальна частина багажника низька, що дозволяє легко завантажувати та вивантажувати речі.

ТЕСТ-ДРАЙВ

Настав час поговорити про керування авто.

208 позиционируется как городской автомобиль, и его поведение на дороге так себя и показывает, как городской автомобиль.

Підвіска м'яка, тому чекайте великого крену кузова в поворотах. Це не обов'язково погано, якщо ви не плануєте їздити на новому Пежо 208, тому що ваша спина буде повністю підтримуються зручною структурою сидіння. Навіть коли дорожнє покриття стає нерівним, підвіска амортизує удари, причому безшумно.

Потім є кермо: ще один приклад м'якого налаштування, яке в першу чергу призначене для того, щоб допомогти вам проїхати у вузькі місця, складні парковки та багатолюдні вулиці. Фактично, ведення стає своєрідним забавним заняттям у 208 внаслідок комбінації між формою/розміром рульового колеса та тим, як воно фактично реагує на ваші дії. Це також означає, що ви можете попрощатися з будь-якими спортивними амбіціями водіння - Peugeot 208 просто не побудований і не доопрацьований для таких цілей, і дует кермового керування/підвіски першим покаже це водієві.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

А тепер поговоримо про двигуни. Пропозиція для нового Peugeot 208 складається з 1,2-літрового бензинового двигуна PureTech, доступного з потужністю 75, 100 або 130 л. Перший доступний з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач, у той час як 100-сильний агрегат можна підключити до шестиступінчастої механічної або восьмиступінчастої автоматичної коробки передач від Aisin. В автоматичній коробці передач також використовується перетворювач моменту, що крутить, потужність і крутний момент передаються виключно на передні колеса. 130-сильний двигун доступний виключно з автоматичною коробкою передач.

Також пропонується дизельна версія, оснащена 1,5-літровим дизельним двигуном BlueHDI потужністю 100 л. Дизель 208-го, може бути оснащений лише шестиступінчастою механічною коробкою передач. І останнє, але не менш важливе: 208 є першим у світі повністю електричним варіантом під моделлю e-208. Електромобіль має акумуляторну батарею на 50 кВтг, яка живить електродвигун потужністю 136 л.

Під час тест-драйву нам довелося випробувати 100-сильний 1,2-літровий бензиновий двигун із восьмиступінчастою коробкою передач. Peugeot заявляє, що ця версія може розвивати максимальну швидкість 188 км/год і прискорюватися від 0 до 100 км/год за 10,8 секунд, коли в машині знаходиться лише водій.

Відразу ж ми можемо повідомити, що це саме те, що вам потрібно для інтенсивного міського використання, принаймні до тих пір, поки повністю електричний 208 не з'явиться на ринку. Кожен бензиновий Peugeot 208 також має 44-літровий паливний бак (дизелі одержують 41-літровий бак).

ЦІНА

Найдешевший Peugeot 208, який можна купити, - це 1,2-літровий PureTech 75 Active з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач, за 16 600 $. Однак за 18 600 $ ви можете перейти на 1,2-літровий PureTech 100 у парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Діапазон Allure починається з 21 400 $, у той час як навіть сама базова модель GT Line потребує 25 700 $. Нарешті, топова комплектація GT, призначена виключно для e-208, коштує 40 152 $.

Двигун КПП AWD Ціна
1.2 PureTech 75 к.с. 5-МКП 2WD 16 600$
1.2 PureTech 101 к.с. 6-МКП 2WD 18 600$
1.2 PureTech 101 к.с. 8-АКП 2WD 21 400$
1.2 PureTech 130 к.с. 8-АКП 2WD 25 700$

ВИСНОВКИ

Перш за все, новий Peugeot 208 – упакований красиво та зверху та всередині. Ви можете подивитися на нього в порівнянні з його попередниками, або ви можете проаналізувати його, подивившись його конкурентів. У будь-якому випадку, новий 208 – гарний автомобіль, і цього ніхто не може заперечувати. Однак естетично приємний зовнішній вигляд приховує деякі риси, які могли б бути трохи кращими. Нам би хотілося чогось ще, окрім жорсткого пластику на внутрішній стороні дверей.

Цифрова панель приладів дійсно вражає, добре спланована кабіна, але тільки відсутність якості ставить 208 позаду лідерів сегмента. Комфорт також відповідає нашим очікуванням.

Однак найбільша перевага Peugeot з моделлю 208 пов'язана з її електричним варіантом, e-208. Якщо він буде запущений, як і планувалося, французький автовиробник випередить інших гравців сегменту, з можливістю стати законодавцем мод в електрифікації ніші суперміні (цілком електрична Corsa теж зробить це, але після договору Opel і PSA вони зможуть зробити практично такий самий автомобіль, як і 208 , за винятком дизайну інтер'єру та екстер'єру).

- Крутий зовнішній вигляд
- Цифрова комбінація приладів вражає
- Комфортний
- Електрична версія випереджати своїх конкурентів

 

- Якість збірки могла бути кращою
- Жорсткий пластик
- Базові моделі дорожчі за деяких конкурентів
- Забудьте про спортивність взагалі



 

КОНКУРЕНТИ

Volkswagen Polo

У цьому сегменті неможливо не помітити Volkswagen Polo. Суперміні Вольфсбурга за останні покоління виріс у розмірах, щоб відповідати старішим Гольфам, і при цьому він також був оновлений за допомогою здорового технічного пакету, просторого салону та добре переробленого шасі. Побудований на надзвичайно універсальній платформі VW MQB, Golf зберігає свій смак, коли справа доходить до динамічно-приємної їзди, а також належного рівня комфорту.

Polo можна купити з 1,0-літровим бензиновим двигуном з турбонаддувом потужністю від 80 до 115 к.с., якщо виключити моделі GTI та GTI+, в яких використовується 2,0-літровий 200-сильний двигун. Також можна вибрати варіант з дизельним двигуном, а саме 1,6 TDI, по суті, 1,6-літровий турбодизель потужністю 95 к.с., доступний виключно з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач. Polo також має семиступінчасту коробку передач DSG з подвійним зчепленням із плавним перемиканням передач для своїх бензинових версій. Дивно, але в стандартній комплектації VW Polo насправді дешевше, ніж новий Peugeot 208, оскільки він починається з 15300 $. Однак майте на увазі, що добре обладнаний Polo може бути проданий за 28 000 $, у той час як модель під маркою GTI залишить вас без мінімум 29 900 $.

Читайте наш повний огляд Volkswagen Polo тут.

Ford Fiesta

Другий конкурент у сегменті суперміні – це, безсумнівно, Ford Fiesta. Нинішнє покоління прощається з несправною коробкою PowerShift з подвійним зчепленням. Нова коробка для нового покоління тепер більше відповідає спритній Fiesta. Ви могли б заперечити, що нинішня Fiesta втратила частину зухвалості свого попередника, і ви будете праві, але, у свою чергу, вона була оснащена більш сучасним інтер'єром, покращеними технічними характеристиками та більш швидкою механічною коробкою передач.

Незважаючи на спортивний і дещо модний дизайн, Fiesta безумовно приємніше на вигляд, ніж Polo, але не зовсім так у порівнянні з новим Peugeot 208. Але як один із найкращих автомобілів для водія у цьому сегменті. Покупці можуть вибрати для своєї Fiesta або 1,0-літровий двигун EcoBoost потужність варіюється від 100 до 140 к.с., або 1,5-літрову EcoBoost 200 к.с. в ST, або 1,5-літровий дизель Duratorq 85 л.с., або 1,1-літровий TI-VCT також 85 л.с. Шестиступінчаста механічна коробка передач та шестиступінчаста автоматична коробка передач також доступні. Найдешевший Ford Fiesta коштує від 18 200 $, але варіант ST обійдеться вам як мінімум у 28 500 $.

Читайте наш повний огляд Ford Fiesta тут.

Якщо Вам сподобався пост чи сам сайт поділіться будь-ласка в соц.мережах для нас це важливо. СЛАВА ЗСУ - УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

,

Поделиться

АВТОР

Олег Михайлюченко

Олег приєднався до команди нещодавно. В даний час він є нашим експертом з седанів і приділяє особливу увагу спорт-карам.

Add comment

Security code
Refresh

Автомобільний портал 4Колеса

4koleca.com - найкраща онлайн-десктоп-платформа про автомобілі в Україні. Ми пропонуємо широкий оглаяд та асортимент автомобілів різних марок та моделей, від бюджетних до преміум-класу, від електрокарів до концеткарів. З 4koleca.com ви можете знайти свій ідеальний автомобіль у зручний для вас час. Наша команда експертів завжди готова допомогти вам з будь-якими питаннями та допоможе зробити правильний вибір. Приєднуйтесь до нашої спільноти та знайдіть свій ідеальний автомобіль сьогодні на 4koleca.com!

Останні огляди

Популярні марки:

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!